popatrzcie co znalazłam na jednym z chomików (chomik był ciągle blokowany wiec się wkurzył i oświadczył że nie będzie już nic dodawał i posypały się do niego komentarze oto pierwszy:
"Cytuję z pewnego forum dot. chomikuj.pl:
"Jeśli jakakolwiek organizacja czy instytucja najpierw przysyła Wam informacje, że łamiecie prawa autorskie i proponują ugodę a później proszą o Wasze dane to jasne jest, że próbują Was wkręcić żebyście się sami przyznali do tego i żeby zarobić na Was.
Ode mnie chcieli dane i proponowali zadośćuczynienie w wysokości 5000zł, skończyło się w sądzie i teraz czekam na zadośćuczynienie od nich za podstępne wyłudzenie moich danych osobowych i próbę wyłudzenia pieniędzy.
Każdy kto wie o popełnieniu przestępstwa ma OBOWIĄZEK zawiadomienia organów ścigania; każdy kto w zamian za jakąkolwiek korzyść majątkową obiecuje odstąpienie od tego - sam popełnia przestępstwo, i to z kilku paragrafów Kodeksu Karnego. więc na dobrą sprawę ZPAV nie mając wcześniej Waszych danych osobowych łamie prawo.
Pozdrawiam [

] "
a to drugi:
"KISS-MY-ASSSSSS(to jest nazwa chomika), napisano 29.11.2011 19:47 zgłoś do
usunięcia
witam nizej pisalem by zobaczyc co administracja blokuje spakowalem 1 fotke do pliku RAR 1000 razy aby plik wynosil ok 900 mb i podpisalem ja tytulami filmow teraz zobaczcie co mi po fotce zostalo hahaha napisali mi wiadomosc ze prawa autorskie hahaha ciekawym jest jakie prawa maja do mojej glupiej fotki skopiowanej 1000 razy. zapraszam do ogladania moich pustych folderkow"
jak widzicie oni sobie jaja robią z PB a my się martwimy.... chyba upadek chomikuj już bliski a nawet baaaardzo bliski....
chomik o nazwie kancelaria pro bono zosatł czasowo zablokowany.... widocznie administracja się wkurzyła na nich...
Życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku!!!