Karta pojazdu - zwrot nadplaty

• Autor wątku Autor wątku edi_dur
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
niuniek1 a czy przypadkiem nie będziesz w plecy z wpłatą do sądu adm. ja wpłacałem 200zł ?

Witam.
Dotychczas ograniczyłem się do czytania tego postu i postępowania wg wskazówek w nim zawartych.
Ostatnio dostałem informację tel.iż w odniesieniu do mojego pozwu sąd ma zamiar go oddalić z uwagi na jakieś niedawne odgórne zalecenia.
Czy ktoś coś słyszał? :):rolleyes:
Czy ktoś próbował rostrzygnąć sprawę kart pojazdu w Rawiczu wielkopolska.

maticzluchow napisał:
niuniek1 a czy przypadkiem nie będziesz w plecy z wpłatą do sądu adm. ja wpłacałem 200zł ?

Witam
no właśnie nie dostałem żadnego wezwania do zapłaty tylko odpis postanowienia, jakie wydał SA. Chyba, że jeszcze dojdzie coś.

niuniek1 napisał:
Witam
no właśnie nie dostałem żadnego wezwania do zapłaty tylko odpis postanowienia, jakie wydał SA. Chyba, że jeszcze dojdzie coś.

Nie opłacałeś żadnych kosztów sądowych jak zakładałeś sprawę w sądzie? Bo chyba o te 200zł chodzi koledze maticzluchow.

kpierog napisał:
Nie opłacałeś żadnych kosztów sądowych jak zakładałeś sprawę w sądzie? Bo chyba o te 200zł chodzi koledze maticzluchow.

Witam

jak wspomniałem nie dostałem żadnego polecenia zapłaty z WSA (z Gliwic) za koszty sądowe. Po złożeniu skargi do WSA za pośrednictwem starostwa w Bielsko-Białej dostałem tylko odpis odpowiedzi na skargę (ze starostwa) a później odpis postanowienia (czyli odrzucenie skargi z powodu niedotrzymania terminu).
Jak rozumiem opłata kosztów sądowych powinna być zaraz na początku, tak?

niuniek1 napisał:
Jak rozumiem opłata kosztów sądowych powinna być zaraz na początku, tak?

To pytanie raczej do kolegi:

maticzluchow napisał:
Koledzy Sąd Adm. Gdańsk stanął po mojej stronie . i nakazał starostwu
Człuchów zwrócić mi 425 + 200 koszta sądowe

Przebył drogę administracyjną. Może się wypowie na temat opłat za sprawę w S. A.

Witam : chciałem wszystkim podziekować,od jakiegoś czasu zaglądałem na forum i korzystałem z podpowiedzi i wskazówek.Niestety dzisiaj przegrałem w sądzie Okręgowym w Suwałkach.Użyłem bardzo wielu argumętów,między innymi wyroki z uzasadnieniami .Jedyne dobre to zdobyte doświadczenie.Teraz już wiem że ci ludzie nie mają sumienia,wstydu,godności ani sprawiedliwosci za grosz. W Polsce tak głośno krzyczą na Białorus.Sąd wSuwałkach pokazał mi gdzie jest Białoruś.Nikogo wogóle nie obchodziło co napisałem w apelacij.W Sądzie Rejonowym było tragicznie,jednak miałem nadzieje że Sąd Okręgowy się opamięta.Byłem w wielkim błędzie.Może ktoś mi podpowie co dalej?Myślę że teraz pójdę drogą administracyjną.po prostu nie mogę się poddać .Zbyt wiele zdrowia i nerwów mnie to kosztowało.Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc to bardzo proszę.:grin:

Zostawcie drogę administracyjną to ślepa uliczka, nic Wam nie da. Jedyna skuteczna i szybka droga to postępowanie cywilne.

Na dzisiaj mam 100% skuteczności zapraszam 606514804

no właśnie...
a co w przypadku gdy sad rejonowy orzeknie na naszą niekorzyść, apelacja do sądu okręgowego nie pomoże (tak jak w przypadku waleriian-a) - gdzie dalej można się odwoływać

waleriian - na co się powoływałeś w pozwie i jakie argumenty wysunał sąd nie przyznająć Twojej racji??

A na moim koncie ile zostanie?Proszę o odpowiedź? To pytanie do horasa.

Ostatnia edycja:
jutro mam wolne to napiszę więcej .Jeżeli chodzi o sąd to wogóle nie przeczytali mojej apelacji.na pierwszej rozprawie wiedziałem że nie mam szans w Suwałkach.

Witam:moja apelacja była taka jak kolegi (stom ze str.30 forum.0)w sądzie stara śpiewka ,że miasto nie jest już wzbogacone.A to że należymy do Wspólnoty Europejskiej to w Suwałkach nikogo nie interesuje.Przy okazji chciałem pogratulować wszystkim którzy wygrali.Możecie być dumni jesteście pełnoprawnymi obywatelami Unii Europejskiej.Suwałki to jedna wielka klika.Peryferie niestety.Jeżeli ktoś mógłby podpowiedzieć czy jeszcze coś da się zrobić w tej sprawie to byłbym zobowiązany.jak jest z wyrokiem i uzasadnieniem?

Witam
Jestem z Kłobucka, właśnie dostałem odmowę wypłaty ze Starostwa z dopiskiem że mogę dochodzić roszczeń w Sądzie Rejonowym w Częstochowie. Czy mogę złożyć pozew w Sądzie Grodzkim w Kłobucku który jest zamiejscowym oddziałem Sądu Rejonowego w Częstochowie czy muszę jednak do Częstochowy tak jak wskazali mi w odmowie ze Starostwa?

cześć:powinieneś się cieszyc że sprawa w innym mieście.

Mam pytanie kto powinien podpisać się w pozwie do sądu ? Obydwaj współwłaściciele ? Czy tylko główny ?
Dodatkowo Ja byłem współwłaścicielem i w międzyczasie zmieniłem adres zamieszkania ? Czy to nie koliduje ?

Witam.

A jak się ma sprawa zwrotu nadpłaty za kartę w Oświęcimiu ?? - może ktoś próbował ??

cześć; mam prośbę,jeżeli mozecie to bym prosił o pomoc.Jakieś wzory wniosków i podpowiedzi .mam zamiar wystapić na drogę administracyjną.Z góry dziękuje.:mad:

Witam
Czy ktoś z Warszawy starał się o zwrot za niesłusznie pobraną opłatę za kartę pojazdu. Jak wiadomo stolica rządzi się własnymi prawami. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie, czy warto walczyć samemu czy lepiej sprzedać wierzytelność?

Witam
Ja wygrałem sprawę w sądzie pierwszej instancji, Powiat się odwołał i również przegrał sprawę na moją korzyść.

Teraz pytanko, nie dostałem jeszcze zwrotu kasy ani żadnej informacji z sądu, co ma zrobić dalej ?

Czy wyrok się uprawomocnił? Może będą się odwoływać?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót