B
belunia
jakbys poczytala od poczatku i w innych tematach ,,to wiedzialabys,ze ja pisze o dzieciach i rodzicach ,ktorzy zyja w seperacji lub po rozwodzie(albo nigdy nie byli malzenstwem)i w Polsce nie prowadza wspolnego gospodarstwa...czyli dziecko nie przebywa w gospodarstwie tego rodzica ,ktory tu sklada wniosek..wtedy sie kindergeld nie nalezy od maja,,do maja wyplacali jeszcze,,z dnia na dzien tych osob przybywa ,ktorym przestali wyplacac,,
te przepisy nie dotycza malzenstw(ktorzy maja w Polsce pod jednym dachem meldunek)
a Ty dwa rozne wpisy zacytowalas razem teraz, a,kazdego sytuacja jest inna
dla niemcow prawo jest takie od zawsze,,kindergeld wyplaca sie rodzicowi u ktorego dziecko przebywa w gospodarstwie(lub tez opiekunowi itd)
dzisiejszy wpis z innego forum
O:becikowe i kindergeld w niemczech 8 godzin, 49 minut temu Oklaski: 0
Kindergeld i ja dostalem bez wiekszych problemow. Przed 5 laty. Dwa tygodnie temu otrzymalem pismo, ze w zwiazku ze zmiana przepisow od pierwszego wrzesnia wstrzymuja mi wyplate tego swiadczenia.
te przepisy nie dotycza malzenstw(ktorzy maja w Polsce pod jednym dachem meldunek)
a Ty dwa rozne wpisy zacytowalas razem teraz, a,kazdego sytuacja jest inna
dla niemcow prawo jest takie od zawsze,,kindergeld wyplaca sie rodzicowi u ktorego dziecko przebywa w gospodarstwie(lub tez opiekunowi itd)
dzisiejszy wpis z innego forum
O:becikowe i kindergeld w niemczech 8 godzin, 49 minut temu Oklaski: 0
Kindergeld i ja dostalem bez wiekszych problemow. Przed 5 laty. Dwa tygodnie temu otrzymalem pismo, ze w zwiazku ze zmiana przepisow od pierwszego wrzesnia wstrzymuja mi wyplate tego swiadczenia.
Ostatnia edycja: