N
natalis
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 217
Życzę wszystkim powodzenia i niech wygrają najlepsi 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
HouseMD napisał:Co mieliście na kazusach?![]()
mmd01 napisał:Acha... Osoby korzystające z toalet można było policzyć na palcach jednej ręki. Da się wytrzymać bez wychodzenia? Da się! Kompletnie nie rozumiem dlaczego komisja nieprzerwanie od kilku lat toleruje masowe wycieczki do WC podczas testu, gdzie nie ma absolutnie żadnej kontroli nad tym, co kandydaci robią w środku ani co ze sobą wnoszą w torebkach (a to wszystko w sytuacji, gdy znalezienie pytania na dane pytanie testowe to raptem kilkanaście sekund z wujkiem Google). Naprawdę nie widzą nic podejrzanego w tym, że na kazusach wszyscy ładnie piszą egzamin i nikt nawet nie myśli o spacerach gdziekolwiek, a na trwającym dokładnie tyle samo teście co druga osoba przy chęci opuszczenia sali powołuje się na "wyjątkową sytuację bo musi siku". Śmieszne...
Bayerlein napisał:Ja byłem w toalecie na kazusach a na teście nie.
Podobnie jak mmd01 dużo czasu zeszło mi na karne, mimo że był znośny. W kwestii wzruszalności dwukrotnego postanowienia o umorzeniu chodziło o uchylenie przez Prokuratora Generalnego (art. 328 kpk) jak mniemam?
Z publicznego, sam nie wiem czy można to nazwać kazusem skoro pytania były skonstruowane na opis instytucji:
-upoważnienie do wydawania decyzji art.268a kpa
-ponaglenie - art. 37 kpa
-milczące załatwienie sprawy 122a-122g
-chyba chodziło o art. 149 ppsa
Wstyd się przyznać, ale tylko wypisałem artykuły nic więcej nie przyszło mi do głowy.
Na cywilu poległem. Z marzeń o 40 punktach nici, ale o aplikacji może nie.
natalis napisał:Upoważnienie do wydawania decyzji w sprawie świadczeń rodzinnych
Wynikało akurat z tej pierwszej ustawy - coś około art. 20.
Moim zdaniem było naprawdę ciężko. O ile admin w miare Ok, to cywil masakra. Na karny zabrakło czasu. Ale teraz pytanie - czy odpowiedz w sprawie płodu miała podstawe w jakichkolwiek przepisach ?
Moim zdaniem próg w tym roku będzie niski.
Martin0235 napisał:A w kazusie nie chodziło o subsydiarny akt oskarżenia? Nie pisalem kazusu i nie znam jego treści, ale poprzednik napisał ze postepowanie dwukrotnie umorzono.
Martin0235 napisał:A w kazusie nie chodziło o subsydiarny akt oskarżenia? Nie pisalem kazusu i nie znam jego treści, ale poprzednik napisał ze postepowanie dwukrotnie umorzono.
Bo było bardzo dużo kwestii do rozstrzygnięcia. A czasu niewielebeauti_decayed napisał:Dlaczego cywil masakra? Jak dla mnie był bardzo prosty.
natalis napisał:Nie dam sobie głowy uciąć ale w pytaniu chodziło chyba o wznowienie.