8
89Dominika
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 726
Ja mam 3 dni na powtórzenie admina, ustroju i międzynarodowego. Także jest pełna petarda. 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
89Dominika napisał:Rany boskie, jak teraz każdy zacznie pisać o swoim dojeździe, a co będzie robił po i przed egzaminem, a co jego matka/ojciec/mąż/żona/kochanka/brat/ siostra tudzież pies, to chyba będzie epopeja na milion postów. Naprawdę niektórym ludziom zazdroszczę nadmiaru wolnego czasu. Pozdrawiam znad powtórki kpa.
Calcitro napisał:Skarbie, ale to nie jest wizaz.pl, naprawdę nas to nie intersuje. Usuń konto.
mmd01 napisał:Mireczku, nie słyszałeś? "Mniej jadu, więcej uśmiechu!"
mmd01 napisał:Mireczku, nie słyszałeś? "Mniej jadu, więcej uśmiechu!"
Cmada napisał:( ͡° ͜ʖ ͡°)
89Dominika napisał:"KPC międzynarodowe jest proste, także spokojnie. Natomiast polubowne głownie w zakresie skargi i uznania wyroków sądów polubownych."
bardziej chodzi o brak czasu na przeczytanie tego, niż o zakres materii![]()
Calcitro napisał:Przez pierwsze dwanaście miesięcy stypendium wyniesie ok. 2500 zł. Czyli co? Nadal mieszkanie z mamusią albo w wynajmowanym pokoiku? Nawet mi nas nie żal. Potem 2750 zł i w końcu 2980 zł. :lol:
misia_2017 napisał:około 2.580 zł. na rękę plus dodatek, jak dla mnie 500 zł.![]()
Mad Max7 napisał:Szkoda, że MS nie uwzględniło tych czynników.
Ciężko było je uwzględnić, jeśli realizuje się 500+, mieszkanie+ i inne socjalne programy. Do przewidzenia było, że dla wszystkich ze wspólnego wora nie starczy. Teraz dochodzą jeszcze strajki lekarzy, zaraz może na ulicę wyjdą frankowicze, a wybory za pasem...Mad Max7 napisał:Szkoda, że MS nie uwzględniło tych czynników.
Lekarz rezydent ma przynajmniej w (odległej, ale jednak) perspektywie zauważalną podwyżkę po ukończeniu specjalizacji (a być może nawet otworzenie własnego gabinetu). A aplikant aplikacji sędziowskiej? Żurka ze swoim sprzeciwem i odrabianie stypendium jako asystent za 2,5 tysiąca przez kolejne lata...Calcitro napisał:Ale przynajmniej będziesz mógł poczuć, jak to jest być lekarzem rezydentem.
mmd01 napisał:Lekarz rezydent ma przynajmniej w (odległej, ale jednak) perspektywie zauważalną podwyżkę po ukończeniu specjalizacji (a być może nawet otworzenie własnego gabinetu). A aplikant aplikacji sędziowskiej? Żurka ze swoim sprzeciwem i odrabianie stypendium jako asystent za 2,5 tysiąca przez kolejne lata...