K
kwiku-kwiku
HouseMD napisał:400 zł to dużo z tego względu, że większość aplikantów wynajmuje mieszkania w swoich miejscach zamieszkania i za ten tydzień szkolenia płaci niejako podwójnie - czynsz za stojące puste mieszkanie i za DA. Doliczając do tego koszty dojazdu z 3100 zł netto robi się nagle 2500.
Swoją drogą to nie rozumiem Twojego podejścia do zamieszczonych na stronie KSSiP życzeń, które adresowane są oczywiście do osób wierzących bo tylko takie obchodzą Boże Narodzenie. Nie wydaje mi się, żeby naruszały one Twoje wolności skoro nie jesteś ich adresatem. Zdecydowana większość polskiego społeczeństwa obchodzi Boże Narodzenie, a symbolika tych Świąt widoczna jest wobec tego na każdym kroku - w Sejmie, na uczelniach wyższych w postaci choćby choinek. A wbrew temu o czym piszesz, bezstronność nie jest tożsama z neutralnością religijną i nie jest to wymysł hierarchów kościelnych. Nie istnieje zakaz tolerowania religii w życiu publicznym, zwłaszcza w społeczeństwach kulturowo związanych z religią. Jest to pogląd bynajmniej nie polskich hierarchów lecz ETPCz (por. wyrok Lautsi przeciwko Włochom)
Oczywiście, że narusza. Jestem członkiem Kościoła Latającego Potwora Spagetti i Św. Priapa. Ja się pytam, dlaczego moje religie są dyskryminowane i obok krzyża w Sejmie nie wiszą durszlak i święty Fallus? Poza tym interesuje się i praktykuję rumpologię! Pałeczki do wróżenia w tym celu też w Sejmie nie ma! Nie wierzysz - sprawdź na ich stronie!