Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. III

• Autor wątku Autor wątku Cmada
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
HouseMD napisał:
400 zł to dużo z tego względu, że większość aplikantów wynajmuje mieszkania w swoich miejscach zamieszkania i za ten tydzień szkolenia płaci niejako podwójnie - czynsz za stojące puste mieszkanie i za DA. Doliczając do tego koszty dojazdu z 3100 zł netto robi się nagle 2500.

Swoją drogą to nie rozumiem Twojego podejścia do zamieszczonych na stronie KSSiP życzeń, które adresowane są oczywiście do osób wierzących bo tylko takie obchodzą Boże Narodzenie. Nie wydaje mi się, żeby naruszały one Twoje wolności skoro nie jesteś ich adresatem. Zdecydowana większość polskiego społeczeństwa obchodzi Boże Narodzenie, a symbolika tych Świąt widoczna jest wobec tego na każdym kroku - w Sejmie, na uczelniach wyższych w postaci choćby choinek. A wbrew temu o czym piszesz, bezstronność nie jest tożsama z neutralnością religijną i nie jest to wymysł hierarchów kościelnych. Nie istnieje zakaz tolerowania religii w życiu publicznym, zwłaszcza w społeczeństwach kulturowo związanych z religią. Jest to pogląd bynajmniej nie polskich hierarchów lecz ETPCz (por. wyrok Lautsi przeciwko Włochom)

Oczywiście, że narusza. Jestem członkiem Kościoła Latającego Potwora Spagetti i Św. Priapa. Ja się pytam, dlaczego moje religie są dyskryminowane i obok krzyża w Sejmie nie wiszą durszlak i święty Fallus? Poza tym interesuje się i praktykuję rumpologię! Pałeczki do wróżenia w tym celu też w Sejmie nie ma! Nie wierzysz - sprawdź na ich stronie!

kwiku-kwiku nie rób z tego forum kabaretu, bo spamujesz :(
To już nie jest śmieszne, bo wchodzić w kwestie światopoglądowe i polityczne, które każdy powinien na tym forum, jak i w przyszłym życiu zawodowym zachować dla siebie :ok:

Nikt mojej religii nie uszanował, nikt mi na święta via strona KSSIP życzeń nie składał. Dyskryminacja!

burgundczyk napisał:
kwiku-kwiku nie rób z tego forum kabaretu, bo spamujesz :(
To już nie jest śmieszne, bo wchodzić w kwestie światopoglądowe i polityczne, które każdy powinien na tym forum, jak i w przyszłym życiu zawodowym zachować dla siebie :ok:
To jest właśnie kabaret! Dyktat kato-talibów i zero poszanowania dla mniejszości religijnych! Przyszli sędziowie, „usta ustawy”, phi!

Dodatkowym walorem będzie: :D

A - zawiązanie krawata palcami lewej stopy
B - ustalenie treści testamentu babci Czerwonego Kapturka
C - zapisanie odczytu badania ktg trzynastozgłoskowcem
D - nakarmienie misia koala kotletem schabowym

kwiku-kwiku to trol, więc proszę go nie karmić bo tylko się tym napędza.

Podczas II etapu konkursu tzw. kazusów otrzymujemy materiały niezbędne do rozwiązania? Są to wyciągi z ustaw czy całe kodeksy? jak to wygląda w praktyce?

Czy piszemy bazując tylko na naszej znajomości ustaw?

Jest to zbiór potrzebnych ustaw w postaci jednej książki w formacie A4. Ustawy są w całości.

Czy ktoś planuje w tym tygodniu dzwonić do KSSIPu w sprawie wyników?

Teraz dzownilam. Nie uzyskałam informacji kiedy będą wyniki Ale Pani powiedziala "proszę śledzić stronę" ja liczę że będą w piatek/czwartek ;)

ZuzannaOS napisał:
Teraz dzownilam. Nie uzyskałam informacji kiedy będą wyniki Ale Pani powiedziala "proszę śledzić stronę" ja liczę że będą w piatek/czwartek ;)
Dzięki, super, że trzymasz rękę na pulsie :)

Wy myślicie, że Wasze telefony jakoś przyspieszą publikację wyników? Skoro ich nie ma na stronie to znaczy, że jeszcze nie są gotowe do opublikowania.

Cmada napisał:
Wy myślicie, że Wasze telefony jakoś przyspieszą publikację wyników? Skoro ich nie ma na stronie to znaczy, że jeszcze nie są gotowe do opublikowania.

Oczywiście, że nie. A odpowiedź, żeby sprawdzać stronę, to klasyczne odesłanie, żeby przestać wydzwaniać. :D

Nie wiedzą ile jeszcze im prac zostało do sprawdzenia ?

Na pewno nie wiedzą- oni się w ogóle nie przejmują tym, że ktoś na te wyniki czeka.

Oficjalny komunikat komisji na egzaminie - nie dzwońcie do KSSiPu w sprawie wyników, bo oni nie mają takich informacji. Nie rozumiem w ogóle tych, którzy wydzwaniają wbrew tej prośbie. Byliście na tym egzaminie czy mieliście po prostu krótką utratę słuchu?

Poza tym jeżeli szkoła dostanie wyniki to raczej nie będzie specjalnie ich trzymać dla siebie tylko rzuci na stronę.

beauti_decayed napisał:
Oficjalny komunikat komisji na egzaminie - nie dzwońcie do KSSiPu w sprawie wyników, bo oni nie mają takich informacji. Nie rozumiem w ogóle tych, którzy wydzwaniają wbrew tej prośbie. Byliście na tym egzaminie czy mieliście po prostu krótką utratę słuchu?

Poza tym jeżeli szkoła dostanie wyniki to raczej nie będzie specjalnie ich trzymać dla siebie tylko rzuci na stronę.

Ani razu tam nie dzwoniłem natomiast rozumiem tych którzy dzwonią;) lekka presja psychiczna na kssip nie zaszkodzi.

Kto przeprowadza egzamin? Szkoła, tak ? To kto ma wiedzieć jak nie oni, ale ok skoro oni nie wiedzą to niech podadzą numery bezpośrednio do sprawdzających :) Czy tam naprawdę są takie problemy z komunikacją ?

DonAlex napisał:
Kto przeprowadza egzamin? Szkoła, tak ? To kto ma wiedzieć jak nie oni, ale ok skoro oni nie wiedzą to niech podadzą numery bezpośrednio do sprawdzających :) Czy tam naprawdę są takie problemy z komunikacją ?

Wydaje mi się,że oni nie mają problemu z komunikacją - po prostu się tym egzaminem aż tak nie przejmują....

Właśnie o to chodzi, oni sami nie respektują swoich zasad, a my mamy jakimś nieoficjalnym komunikatem na egzaminie się przejmować.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót