Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. III

• Autor wątku Autor wątku Cmada
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W sądzie pracować można ale tylko na stanowisku referendarza.

Miało być o konkursie 2017, a piszecie o innych, choć nierozerwalnie związanych sprawach. Marzenie to zdać na sędziowską i mieć komfort wyboru wedle własnego uznania.
Chcę ponownie zapytać - czy ktokolwiek napisał odp. na kwestię z karnego dot. wcześniejszych zeznań lekarza z przywołaniem 389 KPK?

Ja nie powołałem art. 389kpk.Tyle mi czasu zeszło na kazus z karnego,że wolałem przejść do następnych i potem ewentualnie wrócić.Oczywiście na powrót do tego pytania czasu zabrakło:P

Ja powołałam 389 kpk, za to nie zauważyłam że lekarz był osobą podejrzaną a nie podejrzanym i nie wspomniałam o wznowieniu przez PG

Ja o wznowieniu napisalam, ale z kolei nie opisywalam 389 kpk. Wydawalo mi sie, ze to juz troche wychodzi poza ramy kazusu I pytania.

Właśnie, to tylko kolejne potwierdzenie, że sporo pułapek zastawili. Wszystkiego więcej niż w poprzednich latach, więc można stwierdzić, że to był najtrudniejszy egz. od 2011 r.
Z tymi zeznaniami chodziło o to, że nie można było ich wykorzystać jako dowodu, problemem było wskazanie podstawy. Może po zastanowieniu się, gdyby był czas, wpadlibyśmy na to, że art. 389, ale jeżeli nawet asystent sędziego tak nie napisała... To mówi wiele.

Neon, co rozumiesz przez "małe miasto", do 20, 50, 100 tysięcy mieszkańców?

orientujecie się może, czy jeżeli część osób zrezygnuje z aplikacji (chociażby z powodu nie dostania się na swoją wymarzoną) dobierają brakującą ilość osób z listy poniżej 280-tego miejsca? Zakładam, że nie ale wolę zapytać..

matestro napisał:
orientujecie się może, czy jeżeli część osób zrezygnuje z aplikacji (chociażby z powodu nie dostania się na swoją wymarzoną) dobierają brakującą ilość osób z listy poniżej 280-tego miejsca? Zakładam, że nie ale wolę zapytać..

Dobierają poniżej 280 miejsca, tylko w mojej ocenie będą to przypadki marginalne. W poprzednich latach tak uzupełniali max. 2-3 osoby. Po za tym może się zdarzyć, że miejsce 280 zajmą 4-5 osób i jak na aplikacje dostanie się 284-285 osób, to rezygnacja 2-3 osób nie będzie miała znaczenia.

też tak myślę, że raczej wszyscy pójdą na taką na jaką się dostaną

Ma ktoś może jakieś wieści na temat terminu publikacji wyników ?

Niby mieli się wyrobić do świąt, więc liczę na to, że będą w tym tygodniu.

Mają czas do 8 stycznia- wątpię żeby to wczensuej sprawdzili... Pamiętajcie, że im nie zależy na wynikach tak jak nam a każdy ma święta przed sobą ;p

A ja uważam, że przed świętami każdy chce mieć już sprawdzanie prac z głowy. Poza tym członkowie komisji to też ludzie, mają świadomość, że przeżywanie świąt w stresie to nic przyjemnego. Ja w nich wierzę. :D

jeśli zależy im na świętach i wyjeżdżają gdzieś na Nowy Rok, to sprawdzą do piątku. Jeśli nie, wyniki będą dopiero po Nowym Roku :(

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót