Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. III

• Autor wątku Autor wątku Cmada
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Pamiętacie, ze na grupie aktywnych jest kilku kandydatów, którzy reprezentują raczej czolowke. Skoro więc te osoby naliczyły sobie po 30-40 pkt to znaczy, ze ten wynik jest naprawdę dobry i nie będzie stanowić raczej średniej. Moim zdaniem w tym roku będzie znacznie więcej wyników po 20-29 pkt, stad tez i próg się obniży.

Pożyjemy zobaczymy...

Ostatnia edycja:
burgundczyk napisał:
Mam nadzieję natalis kimkolwiek jesteś :)
Jeśli Twoje prognozy się sprawdzą masz u mnei browara w najdroższej knajpie w Gdańsku na starówce :)

Uważaj, jestem pamiętliwa :) podobnie było po I etapie, tez pojawiał się lament ze dostaną się osoby powyżej 120 a tymczasem wystarczyło zaledwie 114 pkt.

Oprócz ludzi na forum jest też kilka osób z grupy na Facebooku i mam kilku-kilkunastu znajomych, których opinie są podobne - poszło słabo.

PS. Jeżeli będziecie szli na piwo do Gdańska oblać wyniki to dajcie znać, chętnie się dołączę. :D O ile też będą dla mnie przychylne.

beauti_decayed napisał:
Oprócz ludzi na forum jest też kilka osób z grupy na Facebooku i mam kilku-kilkunastu znajomych, których opinie są podobne - poszło słabo.

PS. Jeżeli będziecie szli na piwo do Gdańska oblać wyniki to dajcie znać, chętnie się dołączę. :D O ile też będą dla mnie przychylne.

Mozesz podać namiar na ta grube fb?

Wpisz "Kandydaci na aplikację ogólną". Wyskakuje jedna grupa, ponad 700 członków.

Gdańsk - też się dołączam i trzymam za wszystkich kciuki. Dobrze, że dziś powiało tu trochę optymizmem:)

matestro napisał:
po świętach mają dosłownie 3 dni (tj. 27,28 i 29 grudnia), więc nie zbierają się, żeby zacząć sprawdzać prace bo do 08.01 by się nie wyrobili, czyli jest jakaś szansa, że w tych dniach otrzymamy wyniki
Nie wiem czy ktoś już to zauważył, ale na stronie KSSiP-u jest komunikat, że 27 grudnia został ustanowiony w szkole dniem wolnym od pracy. Jeśli chodzi o publikację wyników, w grę wchodzi już więc teraz ewentualnie 28-29 grudnia

Ja uzyskałam informację że wskazany termin 8 stycznia jest terminem instrukcyjnym dla komisji i mogą nie zdążyć - co jest bardzo możliwe z uwagi na dużą liczbę prac do sprawdzania, pomniejszoną komisję o dwóch członków, okres świąteczny. Nie ma co liczyć... aplikacja zaczyna się dopiero w marcu mają czas:)

ZuzannaOS napisał:
Ja uzyskałam informację że wskazany termin 8 stycznia jest terminem instrukcyjnym dla komisji i mogą nie zdążyć - co jest bardzo możliwe z uwagi na dużą liczbę prac do sprawdzania, pomniejszoną komisję o dwóch członków, okres świąteczny. Nie ma co liczyć... aplikacja zaczyna się dopiero w marcu mają czas:)

To jest jakaś porażka przecież niektórzy muszą jeszcze swoje stosunki pracy po rozwiązywać w przypadku pozytywnego wyniku....

No właśnie. Czy ktokolwiek o tym pomyślał? Okresy wypowiedzenia mogą wynosić przecież nawet do 3 miesięcy, a też relacje z pracodawcą są różne i nie zawsze będzie możliwość ewentualnego rozwiązania za porozumieniem stron...

również to podniosłam w rozmowie telefonicznej - jednak nikogo to nie interesuje, ten termin wcale nie jest wiążący:???:

Nie sądzę, żeby KSSiP przekroczył termin. W 2010 też było tyle osób i wyrobili sie w terminie. A to był termin wakacyjny, więc pewnie część osób miała urlopy.

Wobec tego koniec marzeń o wynikach przed pasterką. Dziękujemy władzom za znakomity wybór tegorocznych terminów egzaminów.

W takiej sytuacji osoby, które zdawały tez na aplikacje korporacyjne rozpoczną już nawet pierwsze zajęcia, a wyników może nadal nie być.
Ja jednak wierze, ze do 8 stycznia się wyrobią. Równie dobrze Szkoła może podawać takie informacje żeby zniechęcić do nieustannych telefonów 😅

Fakt wyniki były zawsze przed Świętami, ale aplikacja zaczynała się z końcem stycznia. I też każdy ogarnął kwestie dotychczasowego zatrudnienia, także nie zachowujmy się jakby to był pierwszy rocznik aplikacji w kssip. ;)

Wiadomo było, że będą w ostatnich dniach terminu. Nie ma się czego wcześniej spodziewać.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót