H
HouseMD
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 1 006
A gdzie tutaj ironia?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
89Dominika napisał:Widzę, że przeanalizowaliście dokładnie mój życiorys.Zdarzyło się mi się już raz mieć 139 pkt i nie dostać się do kssip, a teraz raczej poszło mi jeszcze zabawniej na kazusach. A do ich sposobu sprawdzania (jak tu ująłeś) jakoś na wstępniakach do kssip nie mam szczęścia. Widać w todze z niebieskimi dodatkami mi bardziej do twarzy.
I jak coś to mam 134 pkt.
![]()
Anna9000 napisał:To wszystko przez to nieznośne oczekwianie na wynikinie miałam intencji grillowania
tak tylko orientacyjnie pytam
burgundczyk napisał:To za karę jutro dzwonisz do KSSIP i dajesz info na forum, czy coś wiadomo.
kryspin2 napisał:Wszystkim oczekującym na wyniki zalecam cierpliwość. Nie ma sensu dzwonić, bo wyniki pojawiają się zawsze po spotkaniu komisji i podpisaniu protokołu. Skoro taki termin wyznaczono na 8 stycznia, to w tym dniu zapewne się pojawią. Dzwonienie w niczym nie pomaga, zapewniam. Poza tym, im wyniki później tym lepiej. Świadczy to o staranności i fachowości. W tym roku jest konkurencja, ponad połowa osób odpadnie, i wielu osobom zabraknie 0.5 czy 1,0 pkt. To tym bardziej ważne, aby prace były sprawdzone maksymalnie dokładnie. Każda osoba z komisji ma aż 107 prac do poprawy, po 8-10 stron pisane ręcznie każda, co tym bardziej wydłuża czas sprawdzania. Na początku aplikacji w latach 2009-2010 było w II etapie nawet 1000 osób (wtedy nie było kryterium "dwukrotności" a limit do II etapu wynosił 100 pkt) i wyniki były zawsze 30. dnia po II etapie, czyli zgodnie z instrukcją. Termin 30-dniowy to niby termin instrukcyjny, ale zawsze przestrzegany, nie mówiąc że wyniki w latach ubiegłych były nawet po 2 tygodniach, choć przy mniejszej liczbie prac. Także termin 8 stycznia jest jak najbardziej optymalny.
Nie idź w taki tok rozumowania.Tentigo napisał:Zakładam, że jedną pracę sprawdza się max. ok. godziny. Tak liczmy. Czyli 107 h na członka komisji jak piszesz. Dzień pracy trwa dla pracownika 8h (dla sędziego i prokuratura jest zależny od wymiaru pracy) ergo wychodzi circa 13 i pół dnia. Odejmując święta, soboty i niedziele wyniki powinny być 2 stycznia po południu.
DonAlex napisał:Niektórych to naprawdę ciężko rozczytać, więc ta godzina to zdecydowanie za mało.
Tentigo napisał:„Części nieczytelne będą pomijane” - w którymś komunikacie to było
DonAlex napisał:Czyli Ty jesteś w tej grupie ludzi co pięknie i bardzo wyraźnie napisała ok. 10 stron tekstu(merytorycznie), w tak krótkim czasie? Szacunek.
DonAlex napisał:W porządku, to właśnie tego Ci życzęNiech akurat przy Twojej pracy będą tak mocno szczegółowi jak tego wymagasz. Ja jednak liczę na wyrozumiałość.