Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. III

• Autor wątku Autor wątku Cmada
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
pannatemida napisał:
Tak, ma błąd na jej korzyść, bez odpowiednika nazwiska w drugim etapie. Miała z testu 116 pkt. Z kazusów 25,5 pkt i jej zdaniem jest to wynik prawdopodobny. Zsumowali jej do 150,5, a z uwzględnieniem jej rezultatu z I etapu powinno być 141,5.

To tak czy inaczej jest poza listą. Chyba w takich przypadkach awantury są zbędne...

wydaje mi się, że w takiej sytuacji jaka jest obecnie, zasadny będzie wniosek o ponowne sprawdzenie prac i sporządzenie prawidłowej listy :)

beauti_decayed napisał:
To tak czy inaczej jest poza listą. Chyba w takich przypadkach awantury są zbędne...

Tyle że ten błąd na korzyść ma zapewne swój odpowiednik w zaniżeniu punktów u kogoś innego;/
Na prawidłową listę trzeba będzie poczekać bo znowu musi się zebrać cała komisja, która prawdopodobnie spotkała się dzisiaj po czym rozjechała.

pannatemida napisał:
Tak, ma błąd na jej korzyść, bez odpowiednika nazwiska w drugim etapie. Miała z testu 116 pkt. Z kazusów 25,5 pkt i jej zdaniem jest to wynik prawdopodobny. Zsumowali jej do 150,5, a z uwzględnieniem jej rezultatu z I etapu powinno być 141,5.

Czy ona ma nazwisko na J.

HouseMD napisał:
Tyle że ten błąd na korzyść ma zapewne swój odpowiednik w zaniżeniu punktów u kogoś innego;/

Racja. Ech. Ja mam poprawnie zliczone punkty i teraz się boję, że mnie wykurzą z tego miejsca. :/ Nic nie jest pewne. Mieli miesiąc i spieprzyli robotę, jak tak można.

beauti_decayed napisał:

Nie chodzi o zrobienie awantury, a wyjaśnienie realnego wyglądu listy. Poza tym jej przypadek zaprzecza teorii, że po prostu podmienili nazwiska. Moim zdaniem będą spore przetasowania... :( Oby to były tylko źle przypasowane punkty z I etapu, a właściwie przypasowane z II etapu, przynajmniej w moim wypadku. :confused:

neon777 napisał:
wydaje mi się, że w takiej sytuacji jaka jest obecnie, zasadny będzie wniosek o ponowne sprawdzenie prac i sporządzenie prawidłowej listy :)
Po co od nowa sprawdzać prace? Wystarczy powtórzyć podliczanie punktów.

Na ile wiarygodne ma być cokolwiek zamieszczone przez tę komisję ? Zresztą zabawne będzie jak nie przyznają się do błędu.

beauti_decayed napisał:

A gdzie czysta uczciwość?

przygotujcie się na jutrzejszy kabaret :D ja tymczasem idę spać, bo niestety jeszcze jutro do pracy trzeba iść :/ dobranoc

neon777 napisał:
przygotujcie się na jutrzejszy kabaret :D ja tymczasem idę spać, bo niestety jeszcze jutro do pracy trzeba iść :/ dobranoc

Dla jednych kabaret, dla innych dramat.

Fajnie gdyby ktoś zadzwonił i zapytał o wszystkie możliwe kwestie, a nie, że będzie 20 telefonów i każdy będzie się dowiadywał wszystkiego po łebkach. :roll:

beauti_decayed napisał:
U mnie nadal jest. ;x

Sorry zgasło podświetlenie na niebiesko z powodu następnego dnia. To oznaka, że pora spać. Jutro praca. Dobranoc wszystkim;)

Ja przed chwilą wysłałem do KSIP-u e-mail z uwagami o błędach w liście rankingowej.
Około 8 zgłoszę uwagi telefonicznie.
Na forum dam znać co powiedzą.

P.s. Dzwoniłem. Pani z sekretariatu dała mi numer bezpośredni do sekretarz komisji. Na razie nikt nieodebrał. Będę próbował.

Ostatnia edycja:
Z informacji telefonicznych z KSSiP: będzie możliwość wglądu do prac dla zainteresowanych. Pani przekazała, że prawdopodobnie w formie skanu. Nie mają jeszcze ustalonego trybu udostępnienia prac. Co do odwołania to do Ministra Sprawiedliwości od chwili otrzymania decyzji - terminy zgodnie z KPA. Wygląda na to, że są już przygotowani na lawinę skarg i wniosków.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót