Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. III

• Autor wątku Autor wątku Cmada
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czyli wg. Was suma w każdym wypadku jest prawidłowa?

słabo to wszystko wygląda, bo od tej głupiej listy zależy nie tylko czy ktoś się dostanie do KSSiP, ale też na jaką aplikację pójdzie, czy dostanie DA, generalnie decyduje o dosyć istotnych sprawach dla nas, a tu taki bubel... teraz wszyscy będą mieli wątpliwości co do wiarygodności tej listy i prawidłowości przeprowadzenia konkursu :/ zacznie się oglądanie prac, podważanie ocen punktowych z kazusów, burza w szmatławcach itp. :/ a myślałem, że rok temu już się zakończyły niespodzianki na konkursach, a jednak co rok to lepiej

miloszSKO napisał:

Suma tak. Nazwisko/imię nie. Według mnie przynajmniej. KSSiP powinien to jutro potwierdzić.

Ja miałam z testu 120 pkt, z kazusów 48,5 - zsumowali to na 162,5, zamiast 168,5.

Jest też mężczyzna o tym nazwisku, co ja, nie wiem ile miał z testu, ale z kazusów 17 pkt... Mógł mieć 114 - wtedy jego wynik z testu z moim z kazusów daje sumę jak wyżej.

Nie wierzę, żeby kazusy poszły mi aż tak źle, że dostałabym zaledwie 17 pkt, więc moim zdaniem po prostu zsumowali jego wynik testów z moim z kazusów.

Ostatnia edycja:
miloszSKO napisał:

Z tego wynika, że tak. Tylko Kowalski z drugim Kowalskim wymienią się miejscami. Osoby bez odpowiedników nazwisk mogą spać spokojnie, bo nie ulegnie zmianie próg.

Pytanie:

czy ktokolwiek ma złą punktację z testu i jednocześnie nie pasuje do niego również wynik innej osoby na liście o tym samym nazwisku?

giant_duck napisał:
Ja mam dokładnie tak samo. Liczyłam min.33-35 a jest 28.
Także będę próbowała się dowiedzieć jak wygląda procedura odwoławcza, albo chociaż wgląd w pracę.
Jak coś się dowiesz daj znać. Też będę próbował się dowiedzieć.

pannatemida napisał:
Ja miałam z testu 120 pkt, z kazusów 48,5 - zsumowali to na 162,5, zamiast 168,5.

Jest też mężczyzna o tym nazwisku, co ja, nie wiem ile miał z testu, ale z kazusów 17 pkt... Mógł mieć 114 - wtedy jego wynik z testu z moim z kazusów daje sumę jak wyżej.

Nie wierzę, żeby kazusy poszły mi aż tak źle, że dostałabym zaledwie 17 pkt, więc moim zdaniem po prostu zsumowali to jak wyżej.
Jedynie jedna osoba dostała z kazusów 17 pkt (mężczyzna) i ona miała 120 pkt z testu.

RoSh napisał:
Pytanie:

czy ktokolwiek ma złą punktację z testu i jednocześnie nie pasuje do niego również wynik innej osoby na liście o tym samym nazwisku?

A taki jest Twój przypadek?

neon777 napisał:
słabo to wszystko wygląda, bo od tej głupiej listy zależy nie tylko czy ktoś się dostanie do KSSiP, ale też na jaką aplikację pójdzie, czy dostanie DA, generalnie decyduje o dosyć istotnych sprawach dla nas, a tu taki bubel... teraz wszyscy będą mieli wątpliwości co do wiarygodności tej listy i prawidłowości przeprowadzenia konkursu :/ zacznie się oglądanie prac, podważanie ocen punktowych z kazusów, burza w szmatławcach itp. :/ a myślałem, że rok temu już się zakończyły niespodzianki na konkursach, a jednak co rok to lepiej

Neon - i bardzo dobrze! Niech się zacznie burza! W komisji byli ludzie na wysokich stanowiskach a dopuścili się takich zaniedbań. Przewodniczący podpisał listę nie dokonujac sprawdzenia czy to co podpisuje jest zgodne z rzeczywistością.

Powinni z hukiem wrócić na stanowiska do sadow czy prokuratur rejonowych i wziąć za naukę bo prezentują poziom 0.

PannaAnna1993 napisał:
Neon - i bardzo dobrze! Niech się zacznie burza! W komisji byli ludzie na wysokich stanowiskach a dopuścili się takich zaniedbań. Przewodniczący podpisał listę nie dokonujac sprawdzenia czy to co podpisuje jest zgodne z rzeczywistością.

Powinni z hukiem wrócić na stanowiska do sadow czy prokuratur rejonowych i wziąć za naukę bo prezentują poziom 0.
Wydaje mi się, że powinnaś trochę ochłonąć.

pannatemida napisał:

Nie wierzę, żeby kazusy poszły mi aż tak źle, że dostałabym zaledwie 17 pkt, więc moim zdaniem po prostu zsumowali jego wynik testów z moim z kazusów.

Zgadza się. Niestety chyba nie jesteś 118 na liście tylko 566. Z testu masz 120 pkt z kazusów 17 i twój wynik to 137 pkt.

Teoria nazwiskami się potwierdza. Teraz trzeba tylko swojego nazwiskowego odpowiednika znaleźć i sprawdzić, czy z testu ma nasz wynik. I ma się swoje miejsce.

Witam :)
Czy nie intryguje Was zamieszczenie jedynie listy kwalifikacyjnej wszystkich kandydatów bez dodatkowej listy Dyrektora KSIP w sprawie kandydatów zakwalifikowanych do aplikacji, wzorem lat ubiegłych??
Ponadto, umieszczony komunikat na stronie szkoły dotyczący procedury składania wniosków o przyjecie na aplikację, który daje do myslenia, ze lista kwalifikacyjna umieszczona dzisiaj jest tak naprawdę listą juz kandydatów juz przyjętych na aplikację???

Zwróćcie uwage na te sformułowania ...być może to jest KLUCZ???

Zatem chodzi tylko (albo aż) wyłącznie o źle rozkodowane nazwiska - ten kto nie ma żadnego odpowiednika może spać spokojnie.

kameleonik napisał:
Witam :)
Czy nie intryguje Was zamieszczenie jedynie listy kwalifikacyjnej wszystkich kandydatów bez dodatkowej listy Dyrektora KSIP w sprawie kandydatów zakwalifikowanych do aplikacji, wzorem lat ubiegłych??
Ponadto, umieszczony komunikat na stronie szkoły dotyczący procedury składania wniosków o przyjecie na aplikację, który daje do myslenia, ze lista kwalifikacyjna umieszczona dzisiaj jest tak naprawdę listą juz kandydatów juz przyjętych na aplikację???

Zwróćcie uwage na te sformułowania ...być może to jest KLUCZ???

Chcesz powiedzieć ze wszystkich przyjęli? 😂😂😂😂😂

teraz 280 pierwszych osób musi złożyć deklarację czy prokuratorska czy sędziowska i mają na to 14 dni, dopiero potem dyrektor KSSiP opublikuje liste przyjętych na aplikacje sedziowska albo prokuratorską

Więcej niż 280, bo ktoś na wyższej pozycji może się rozmyślić/chciałby jedynie prokuratorską lub sędziowską i jest ona dla niego niedostępna, przez co może się zwolnić miejsce.

i ma na darmo robić badania lekarskie od nowa :D?

@ kameleonik możesz jaśniej? 280 osób zostało zakwalifikowanych do kssip, po tym jak złoża wnioski dyrektor ogłosi listę osób przyjetych na,aplikacje sędziowską i prokuratorską. Osoby z miejsc poniżej 280 do ok 290 niech tez składają wnioski, mogą zdazyć się rezygnacje spowodowane np tym ze ktoś nie dostanie się na preferowaną aplikacje.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót