Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. III

• Autor wątku Autor wątku Cmada
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ja zamiast do Kssip wykonałam telefony do mediów. Byli bardzo zainteresowani próbą manipulacji przy wynikach w tak poważnym konkursie.

remix1607 napisał:
Z informacji telefonicznych z KSSiP: będzie możliwość wglądu do prac dla zainteresowanych. Pani przekazała, że prawdopodobnie w formie skanu. Nie mają jeszcze ustalonego trybu udostępnienia prac. Co do odwołania to do Ministra Sprawiedliwości od chwili otrzymania decyzji - terminy zgodnie z KPA. Wygląda na to, że są już przygotowani na lawinę skarg i wniosków.

A czy wiadomo w jakiej formie należy zgłaszać chęć wglądu w pracę?

..Daniel.. napisał:
P.s. Dzwoniłem. Pani z sekretariatu dała mi numer bezpośredni do sekretarz komisji. Na razie nikt nieodebrał. Będę próbował.
No to czekamy na jakieś wieści z pierwszej linii frontu.
Ja zamiast do Kssip wykonałam telefony do mediów. Byli bardzo zainteresowani próbą manipulacji przy wynikach w tak poważnym konkursie.
Ja bym na ich miejscu bardziej zainteresował się tym, jak niektórzy kandydaci na aplikantów zdali testy psychologiczne.

Dzwoniłam, pokazałam na czym polega błąd, panie są w panice - zauważyły błąd na całej liście. Miała iść interweniować,, u góry" i ma do mnie oddzwonić.

PannaAnna1993 napisał:
też mam zamiar to zrobić;)

Ja bym na ich miejscu bardziej zainteresował się tym, jak niektórzy kandydaci na aplikantów zdali testy psychologiczne.[/QUOTE]

Dokładnie. Ja właśnie też się temu dziwie.
Co to za robienie afery i zarzuty manipulacji,telefony do mediów (!), nim ktokolwiek cokolwiek wyjaśnił i ustalił w kssip. Brak słów.

Ostatnia edycja:
cosmopolitan99 napisał:
też mam zamiar to zrobić;)

Najważniejsze, żeby osoby, które się nie dostały złożyły skargi do WSA. Tam się spokojnie zastanowią nad treścią protokołów i jeszcze raz przelicza punkty.

Ja z kolei zadzwniłem, przedstawiłem problem i dostałem informację od pani sekretariacie/ośrodku aplikacji sędziowskiej, że zgłasza sprawę do komisji i ta o to komisja ma się ze mną skontaktować. Nie wiadomo kiedy to nastąpi :rolleyes:

Po co mamy składać skargi jak to błąd rachunkowy! Tutaj właściwe jest sprostowanie- i to po stronie kssip. Tak też mówiła Pani do której dzwoniłam.

Ja próbuje się dodzwonić do Pani sekretarz komisji.
Poczekajmy jak na to komisja zareaguje.

Natomiast nagłaśnianie afery gdzie jej jeszcze nie ma, to już przesada. Według mnie telefon do mediów powinien być gdy komisja odmówi opublikowania prawidłowej listy mimo oczywistych błędów dotychczasowej.

cosmopolitan99 napisał:
Po co mamy składać skargi jak to błąd rachunkowy! Tutaj właściwe jest sprostowanie- i to po stronie kssip. Tak też mówiła Pani do której dzwoniłam.

Jeżeli sprostowanie polega na tym, że osoby które teraz są pod lub nad kreską za chwilę będą w innym miejscu to ja dziękuję za rzetelność egzaminu. To mniej więcej jak sprostować wyrok Sądu poprzez zamianę kary pozbawienia wolności na karę ograniczenia wolności. Już nie raz się z takimi kwiatkami w pracy spotkałem co tylko mnie utwierdza w stanowisku, że w tym środowisku rzetelności brak...

Tylko wobec ewidentnych błędów na liście kwalifikacyjnej trudno jest mieć zaufanie do jej treści. Czyli dopóki nie będzie wglądu w prace z II etapu to nie wiadomo nawet czy punkty z kazusow są dobrze przyznane.

Dzwoncie! Im więcej telefonów tym w szkole większą panika i szybciej zajmą się sprawą.

giant_duck napisał:
Tylko wobec ewidentnych błędów na liście kwalifikacyjnej trudno jest mieć zaufanie do jej treści. Czyli dopóki nie będzie wglądu w prace z II etapu to nie wiadomo nawet czy punkty z kazusow są dobrze przyznane.
Warto by zauważyć, że do tej pory na tym forum ustaliliśmy to, że najprawdopodobniej to jeden błąd, który dotknął wiele osób. Przy systemach informatycznych to prawdopodobne.

PannaAnna1993 napisał:
Dzwoncie! Im więcej telefonów tym w szkole większą panika i szybciej zajmą się sprawą.

Serio? Zachowujesz się jak 10 letnie dziecko z problemami emocjonalnymi. Rozumiem, że Cię skrzywdzili, ale robienie z tego afery zanim jeszcze cokolwiek ustalono jest śmieszne.

Dzwońcie! Pani powiedziała że
Mają już około 100 zgłoszeń, do siedziby jedzie właśnie dyrektor i informatyk, doszli do tego że błąd jest w pliku z exelu, szkoła prawdopodobnie dziś wyda sprostowanie całej listy

cosmopolitan99 napisał:
Dzwońcie! Pani powiedziała że
Mają już około 100 zgłoszeń, do siedziby jedzie właśnie dyrektor i informatyk, doszli do tego że błąd jest w pliku z exelu, szkoła prawdopodobnie dziś wyda sprostowanie całej listy

Skoro doszli do tego w czym błąd to po co milion kolejnych telefonów...

Szklanka zimnej wody dla PannyAnny.
Nie chce stawiać ocen zbyt pochopnie, ale nie jest wykluczone, że presja na to, że wyniki mają konieczne być 8-ego nie miała wpływu na pośpieszone przygotowanie(opublikowanie listy) listy, a w efekcie późniejsze zamieszkanie. ,,Gdy się człowiek spieszy..."

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót