Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. IV

• Autor wątku Autor wątku burgundczyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Szopka noworoczna! Mam nadzieję, że dziś się chociaż coś wyjaśni.

CarycaKatarzyna napisał:
To teraz mam tylko nadzieje, że przydzielili mi moje punkty z kazusów :mad: i że nie obdzwoniłam całej rodziny tylko po to żeby się jednak dowiedzieć, że kssip mi zrobił psikusa

Ja tak samo... 😐

RE: Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. III

Czy ktoś się w ostatnim czasie dodzwonił do KSSIPU? Bo nie wiem czy jest sens odrywać się od pracy i wisieć na telefonie, czy z góry wiadomo, że nikt nie odbierze.

Problemy z sumowaniem oraz złe przydzielenie pkt do osoby, jak dla mnie rażące naruszenie prawa:D
Mogą z tego zrobić kazus z prawa publicznego za rok o liście kwalifikacyjnej ,,nieistniejącej":D

Może faktycznie ostro pracują nad tym żeby wyrobić się dzisiaj. Czas działa na ich niekorzyść im dłużej będą zwlekać z drugą listą tym trudniej będzie im sprawę zatuszować. Co nie zmienia faktu, że straciłam wiarę w jakąkolwiek uczciwość tego egzaminu

CarycaKatarzyna napisał:
To teraz mam tylko nadzieje, że przydzielili mi moje punkty z kazusów :mad: i że nie obdzwoniłam całej rodziny tylko po to żeby się jednak dowiedzieć, że kssip mi zrobił psikusa

Przepraszam, jeśli się mylę, ale wcześniej pisałaś o tym, że drugi etap poszedł Ci niekorzystnie i nie liczysz na wejście, a teraz według tej sknoconej listy masz 35? Ja mam 34,5, a byłem pewny, że mam więcej niż połowę dobrze i liczyłem na minimum 36 (max 42).

beauti_decayed napisał:
"Jak mówi nasza informatorka, ona w pierwszym etapie zdobyła 132 punkty, a w durgim 32, co razem daje 166. To zapewniałoby zakwalifikowanie się na całkiem dobrej pozycji. "

Widzę, że liczenie ostatnio nie jest niczyją mocną stroną. XD

Naprowadzili jednocześnie na osobę informatorki ;)

Grzegorz002 napisał:
Przepraszam, jeśli się mylę, ale wcześniej pisałaś o tym, że drugi etap poszedł Ci niekorzystnie i nie liczysz na wejście, a teraz według tej sknoconej listy masz 35? Ja mam 34,5, a byłem pewny, że mam więcej niż połowę dobrze i liczyłem na minimum 36 (max 42).

Dlatego, że myślałam, że jak mam błędną odpowiedź to jest automatyczne 0 jak np z 1 pytaniem z admina. Najwidoczniej dostałam punkty za prawidłową podstawę prawną i tak samo z karnego. Podstawy wszędzie miałam dobre tylko inna interpretacja. Z kolei wydaje mi się, że około 20 pkt zdobyłam z samego cywila, więc po 7 mogłam zdobyć z dwóch pozostałych.
Ogólnie bardzo rygorystycznie patrzyłam na swoją pracę, ale o ile to moje kazusy to sprawdzający był bardzo wyrozumiały :d

Aczkolwiek czekam czy aby to na pewno mój wynik...

Ehh, generalnie można przyjąć, ze wczorajszych wyników w ogóle nie było :( wychodzą coraz to nowe błędy. Może kazusy sprawdza raz jeszcze 😂 Swietnie się zaczyna ta nasza aplikacja :/

natalis napisał:
Ehh, generalnie można przyjąć, ze wczorajszych wyników w ogóle nie było :( wychodzą coraz to nowe błędy. Może kazusy sprawdza raz jeszcze 😂 Swietnie się zaczyna ta nasza aplikacja :/
Oby tylko dziś zareagowali.

Z cywilnego napisałam prawie wszystko, ale ten brak może nadrobiłam "dodatkową" wiedzą z dziedziny bo napisałam, że przed nowelizacją brak oświadczenia o przyjęciu spadku powodował jego przyjęcie wprost :lol:

neon777 napisał:
Moja kolezanke przelaczyli do kogos kto zajmuje sie tym balaganem i sprawdzili jej pkt z testu i kazusow, zadne sie nie zgadzaly z tym co na liscie opublikowali :/ nie ma tez odpowiednika z jej nazwiskiem, podobno komisja ma jeszcze raz podliczyc pkt z kazusow i zsumowac wyniki z obu etapow a potem zrobic liste, nie udzielili informacji kiedy bedzie gotowa :/ jak ktos chce to dzwoncie na ogolny do kssip i poproscie zeby polaczyli was z kims od konkursu wstepnego, oni wiedza o co chodzi

Czyli nikt nie jest pewny wyniku. I wszystko może się odwrócić.

cosmopolitan99 napisał:
Oby tylko dziś zareagowali.

Oby, chociaż z drugiej strony lepiej żeby to DOKŁADNIE policzyli raz jeszcze i opublikowali rzetelna listę.

natalis napisał:
Oby, chociaż z drugiej strony lepiej żeby to DOKŁADNIE policzyli raz jeszcze i opublikowali rzetelna listę.

To prawda. Tyle, że już i tak jest po terminie. I np ja musze się zdeklarowac, czy pozostaje na radcowskiej i idę do pracy, czy jednak kssip. A ta sytuacja znów wygenerowała problem.

Grzegorz002 napisał:
Ja kazusy też zawaliłem (z admina odpowiedziałem tylko na połowę pytań i to niekoniecznie prawidłowo, z cywila i karnego też nie udzieliłem wyczerpujących i w całości poprawnych odpowiedzi), a na liście mam ponad 35pkt. Ratuje mnie tylko spory zapas punktowy z testu (swoją drogą dzisiaj z testu mam mniej pkt niż wynika to z listy sprzed miesiąca).

Także albo sprawdzający byli w tym roku wybitnie łaskawi, albo sprawdzali kazusy "po łebkach" (w przerwie między lepieniem pierogów a gotowaniem barszczu), albo punktacja kazusów na liście rankingowej też jest błędna i dostałem punkty kogoś innego.

Ostatnia edycja:

Ale chyba nie wchodzi w grę błąd w punktach z testu (poprzednia lista)? Bo mnie się już robi słabo i niczego już nie jestem pewna.

Ja licząc dość surowo mam 35 punktów, a przyznali mi 31, także może też dostałam inne punkty. :/

Pod jakim numerem można zweryfikować punkty z tymi punktami na liście?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót