Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. IV

• Autor wątku Autor wątku burgundczyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. III

aekpesi napisał:
To jest oczywiste. Po prostu może się okazać, że problem z pozoru masowy(oceniając z perspektywy forum i informacjo o owych 100 telefonach) będzie w rzeczywistości dotyczył tych 68 osób o tym samym nazwisku, plus ewentualnie pojedynczych przypadków błędnego przepisywania wyników kazusów(tutaj informacje były chyba do tej pory dwie z czego jedna pośrednia).

Ja mam taką nadzieję.

WiedzminGeralt napisał:
Kompromitacją jest już sam sposób przeprowadzenia konkursu i ogłoszenia wyników. Natomiast robienie afery dla 5 osób, biorąc pod uwagę , że w II etapie brało udział prawie 600 jest dziecinne.

To zależy, co rozumiemy pod pojęciem afery. Uważam, że dzwonienie w tym momencie po redakcjach z informacją o skandalu jest nie na miejscu, bo dokładnie nie wiadomo, ilu osób dotyczy błąd i tak naprawdę Komisja może jeszcze wyjść z tej sytuacji.

Natomiast nie uważam za kręcenie afery faktu, że osoby, które zostały w sposób oczywisty pokrzywdzone dążą do wyjaśnienia sytuacji. Wiadomo, w całej tej dyskusji jest jeszcze sporo młodzieńczych emocji, ale dla mnie to też jest zrozumiałe. Przecież dla wielu osób to jest jednak spore przeżycie, wiele osób podchodziło do egzaminu po raz pierwszy.

WiedzminGeralt napisał:
Kompromitacją jest już sam sposób przeprowadzenia konkursu i ogłoszenia wyników. Natomiast robienie afery dla 5 osób, biorąc pod uwagę , że w II etapie brało udział prawie 600 jest dziecinne.
Sam jesteś dziecinny. To są poważne sprawy- waży się być lub nie być. Nieistotne czy 5,10 czy 100 osób. Ważny jest błąd w całej procedurze, który może całkiem poprzestawiać miejsca osobom, które faktycznie błędu u siebie nie dostrzegły. Gdyby sprawa była mało istotną to nie byłoby tego dzisiejszego zamieszania, komunikatu i ponownego zebrania komisji. Więcej empatii.

Empatia empatią, ale dzwonienie do redakcji jak to robiła jedna z użytkowniczek i jeszcze przechwalanie się tym na forum? To nawet nie jest dziecinne, to jest żałosne.

natalis napisał:
Tak jak pisałam wcześniej. Ja z testu dostałam dwa punkty więcej niż dostać powinnam więc jednak się da ;)

czekam tylko, az ktos napisze, ze zerznal w kiblu połowę testu i dzieki temu jest w czolowce stawki :D:D

Ostatnia edycja:

Jak tam linie telefoniczne kssipu? Dodzwonił się ktoś ostatnio?

Ja próbowałem kilka razy, ale nikt nie odbiera także raczej czekają na Komisję:)

WiedzminGeralt napisał:
Ja próbowałem kilka razy, ale nikt nie odbiera także raczej czekają na Komisję:)

Oby szybko się zjawiła i wrzuciła aktualną listę :)

Pewnie nie odbierają, a tylko wykonują telefony, do członków komisji np.

W sumie niech nie odbierają- byle dali szybko listę:D

Przypuszczalnie i tak ciężko byłoby w tym momencie dowiedzieć się czegoś nowego, a to kiedy komisja zweryfikuje listę też jest trudne do przewidzenia

Czyli generalnie dzień taki jak wczoraj - odświeżanie co chwila strony kssip i forum :lol:

coś się dzieje na kssip, ale chyba nie lista...

Poleciały stanowiska chyba, o ile się nie mylę, hahaha. Ktoś musiał za to polecieć.

misia_2017 napisał:
a co w związku z tym ?

Może to, że wrzuciłam jakby ktoś chciał zobaczyc? Poza tym wcześniej nie można było otworzyć pliku, więc nie wiedziałam do końca co to jest. Po drugie jak widać mają czas na inne rzeczy to może i na nasze wyniki znajdą. Po trzecie może jak napisała beauti_decayed ma to związek z błędami w liście.

Manowska nie jest w komisja konkursowej, to może sobie podpisywać inne rzeczy. Nasz los zależy od SSA R. Dzyra i jego decyzji.

To nie ma żadnego związku z konkursem. Wynika z opublikowanego wcześniej regulaminu KSSiP (kilka dni temu).

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót