K
kryspin2
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 193
właśnie nie wiadomo, ale powinno być 26 marca, jednocześnie ze ślubowaniem, gdyby wzięli wszystkich
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
nely_apl napisał:Czy ktoś z składał może odpis dyplomu, który został poświadczony za zgodność przez notariusza? Słyszałam, że szkoła tego komuś takiego dokumentu- ku mojemu zdziwieniu- nie zaakceptowoała. Ja złożyłam taki odpis- kierując się prawem o notariacie- i teraz nie wiem, czy nie przekombinowałam.
kryspin2 napisał:właśnie nie wiadomo, ale powinno być 26 marca, jednocześnie ze ślubowaniem, gdyby wzięli wszystkich
HorN napisał:Ja złożyłem odpis dyplomu poświadczony za zgodność przez notariusza.Dopiero dzisiaj moje dokumenty doręczono KSSiP także jeszcze nie dostałem żadnej informacji,że coś z nimi jest nie tak.
neon777 napisał:jak nie wiadomo, kiedy rozdanie dyplomów z ogólnej? 26 marca, wtedy kiedy jest rozpoczęcie specjalistycznych, zawsze tak było... poza tym to, że opublikowali Wam plan, na którym jest 7 grup to raczej dobra wiadomość, bo najmniejsze limity macie po 105 osób, ale to mało prawdopodobne, bo w ostatnich latach oni grupy szacują po około 17-18 osób... Zobaczcie sobie poprzedni rocznik... limity były po 90 osób, a grup jest 5 na każdej aplikacji. Na tegorocznej to samo... grup po 9 a limity po 155... nigdy nie wyliczają po równo 15 osób na grupę. Poza tym skoro planują, że wszyscy przechodzicie to limity moim zdaniem nie będą mniejsze niż 110 osób, a najbardziej racjonalne byłoby wyznaczenie limitów po 120 osób, także lepiej zaczekać, ale na pewno nie jest to jakaś zła informacja. Ty kryspin nie świruj za bardzo, dostaniesz się na prokuratorską, masz tam przecież 2 czy 3 pkt straty...
kryspin2 napisał:Właśnie że tylko w tamtym roku było jednocześnie zakończenie i ślubowanie bo wzięli wszystkich, a wcześniej rozdzielali. A limity powinny być wysokie, bo wtedy nikt by nie cierpiał, a tak może być niestety.
Tentigo napisał:Franciszkańska 3, 31-004 Kraków
Tentigo napisał:Franciszkańska 3, 31-004 Kraków
neon777 napisał:nie no totalną głupotą by było, gdyby kogoś od Was wywalili, a poza tym fakt, że na sędziowskiej zrobili Wam 7 grup świadczy o tym, że uwzględniają w planie wszystkich tegorocznych aplikantów AO, więc spokojnie. Upodobania na AO też są raczej wyrównane, nie będzie jakiejś miażdżącej przewagi jakiejś aplikacji nad inną, więc zdecydowana większość pójdzie na to co będzie chciała. Podejrzewam, że podobnie będzie jeśli chodzi o tegoroczny nabór. A zawsze jakieś jednostki będą pokrzywdzone niestety... Z tego co pisałeś kryspin masz bardzo małą stratę na aplikacji 2 czy tam 3 pkt, a moim zdaniem ze stratą 7 a może i 8 pkt to każdy wybierze co będzie chciał na AO, więc luz... o siebie się nie martw, chyba, że przejmujesz się o swoich kolegów, z którymi chcesz być na aplikacji, a którzy mają dużą stratę i chcą na prokuratorską
Bury_Zenek napisał:Dowcip pierwszej klasy, a szczególnie te papieskie aluzje. Pośmialiśmy się, a teraz pytam poważnie. Jak się domyślam, nie każdy jedzie do Krakowa zawieźć dokumenty osobiście. Może coś przeoczyłem, ale nie znalazłem nigdzie adresu, na który należy wysłać dokumenty, ani nie poruszono tego tematu na forum. Oczywiście jest adres, który został podany przy zgłoszeniu na aplikację, ale wolę się zapytać, aby być pewnym na 100%
Martin0235 napisał:O tym jak trudno jest na aplikacji sędziowskiej świadczą wyniki ze sprawdzianów VII rocznika, ostatnio jest tam konkretny sajgon. Tak ku przestrodze.
ja też sobie pomyślałem, że sobie jaja robisz... przeczytaj może komunikat https://www.kssip.gov.pl/sites/defau..._nr_1_2018.pdf