A
antos12
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 49
To jasne że będzie jedno rozwiązanie tylko po co tworzyć kazusy co jest kilka prawidłowych. To raczej gra w totolotka niż jakakolwiek merytoryczna praca.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
BrotherM napisał:Z tym sprzeciwem, jak już tak się pastwimy, to literalnie rzecz biorąc, prokurator w tej kwestii ma mniejsze uprawnienia niż organizacja społeczna.
Doktryna zasadniczo mocno ten przepis krytykuje.
Beko napisał:Czyli jak rozumiem nie miał zastosowania przepis 392kpk, mówiący o sprzeciwie strony?
krzychszp napisał:Szczerze powiedziawszy teraz to już nie wiem, bardzo możliwe że należało jednak 392 zastosować i wtedy sprzeciw blokuje możliwość odczytania protokołu. Pytanie tylko czy ten art ma zastosowanie także wtedy kiedy świadek zmarł. Być może trzeba poszukać jakiegoś orzecznictwa żeby to wyjaśnić
antos12 napisał:Raczej nie poważne byłoby oczekiwanie sygnatur w momencie jeżeli się nie ma dostępu do orzecznictwa. Ja na orzeczenia powołałem się jedynie przy kazusie z admina, podając tezę, niestety bez sygnatur.
asdero napisał:Podczas aplikacji zawsze premiowane są najprostsze rozwiązania, bez szukania haczyków, kruczków itd., wiec tu na pewno będzie podobnie.