Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016 cz. II

• Autor wątku Autor wątku duska1958
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ty sie nawet juz nie wypowiadaj tylko wejdz na redtube poogladac nozki w mini bo podobno jestes koneserem, a wieczorem wyzyj sie rozwalac trolle w pobliskiej jaskini swoim swordem plus 10

ministra napisał:
wiecie, ze klocicie sie o to samo juz 40 stron tego watku, az mam ochote sie powiesic jak to czytam i wrocic w czasie i zle napisac egzamin zeby was nie spotkac

zostawmy ten watek na wazne informacje i czekajmy na dane co dalej zamiast kontynuowac wzajemne obrazanie sie i ta zenade :-x

Zobaczysz co tu się będzie działo po decyzji MS.

Próg nie zostanie obniżony z powodów, które wskazał między innymi neon777 i HouseMD, co więcej obniżenie progu świadczyłoby o tym, że Ministerstwo i KSSIP zaniża poziom tej Szkoły, a obecna władza, w szczególności min. Ziobro, dobitnie wskazuje, iż pracownicy wymiaru sprawiedliwości powinni prezentować bardzo wysoki poziom merytoryczny.

HouseMD napisał:
Nie może bo zarządzenie to wyczerpuje się w jednym stanie faktycznym, który miał już miejsce. Przecież ogłoszenie listy dopuszczonych do II etapu ma charakter tylko informacyjny, nie tworzy samo w sobie żadnych skutków - to tylko komunikat. Z chwilą oddania prac, biorąc pod uwagę treść zarządzenia, w II etapie znalazły się automatycznie osoby, które uzyskały min. 120 pkt i jednocześnie znalazły się w gronie 440 najlepszych kandydatów. To nie jest zarządzenie wewnętrzne, organizacyjne. Zmiana narusza słuszne prawa osób, które spełniły wymogi kwalifikacji do II etapu.

Jakie prawa? Nikt im nie zabiera prawa do udziału w II etapie. Ewentualne zarządzenie dopuszczające zwiększy tylko liczbę osób biorących udział. Przez osiągnięcie limitu 120 pkt nabyły te osoby prawo do wzięcia udziału w II etapie i nic więcej. Miałbyś rację gdyby minister zmienił zarządzenie po rekrutacji i obniżył przykładowo limit miejsc po wydaniu decyzji o przyjęciu, wtedy można by mówić o naruszeniu praw ale nie w takim wypadku. Naruszenie musi być rzeczywiste a nie hipotetyczne

ministra napisał:
ty sie nawet juz nie wypowiadaj tylko wejdz na redtube poogladac nozki w mini bo podobno jestes koneserem, a wieczorem wyzyj sie rozwalac trolle w pobliskiej jaskini swoim swordem plus 10

Twoje pewnie na zajęciach jeszcze nie raz pooglądam :ok::ok:

upioryrewolucji napisał:
Próg nie zostanie obniżony z powodów, które wskazał między innymi neon777 i HouseMD, co więcej obniżenie progu świadczyłoby o tym, że Ministerstwo i KSSIP zaniża poziom tej Szkoły, a obecna władza, w szczególności min. Ziobro, dobitnie wskazuje, iż pracownicy wymiaru sprawiedliwości powinni prezentować bardzo wysoki poziom merytoryczny.

O tak. Zwłaszcza ostatnie awanse na to wskazują.

pejatibia napisał:
Twoje pewnie na zajęciach jeszcze nie raz pooglądam :ok::ok:

I osoby o takim poziomie mają sprawować wymiar sprawiedliwości.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
antos12 napisał:
Jakie prawa? Nikt im nie zabiera prawa do udziału w II etapie. Ewentualne zarządzenie dopuszczające zwiększy tylko liczbę osób biorących udział. Przez osiągnięcie limitu 120 pkt nabyły te osoby prawo do wzięcia udziału w II etapie i nic więcej. Miałbyś rację gdyby minister zmienił zarządzenie po rekrutacji i obniżył przykładowo limit miejsc po wydaniu decyzji o przyjęciu, wtedy można by mówić o naruszeniu praw ale nie w takim wypadku. Naruszenie musi być rzeczywiste a nie hipotetyczne

Ale odbiera im nabyte z mocy zarządzenia prawo do niekonkurowania z osobami, które uzyskały niższy wynik niż 120 pkt, co sprawiłoby, że część tych osób, które w normalnych warunkach mogłyby tylko zyskać, teraz nagle mogą również stracić i zwyczajnie odpaść. A skutek taki nie jest hipotetyczny bo część z tych osób na pewno by się w limicie 220 nie znalazła;)

Liczę że panie na zajęciach w lecie nie raz zaprezentują swoje wdzięki w minióweczkach żebyasmy mieli na co popatrzeć :D

Prorok P napisał:
O tak. Zwłaszcza ostatnie awanse na to wskazują.

Obniżenie progu nie wchodzi w grę, min. Ziobro nie podejmie tak absurdalnej decyzji, słabe wyniki świadczą o kiepskim przygotowaniu kandydatów.

Jestem prawnikiem a więc prawo stosuje a nie ustanawiam, mylisz swoje kompetencje, podobnie jak niektórzy prawnicy piastujący urząd sędziego w naszym kraju. Zupełnie nie potrzebuje oglądać TV i emocjonować się kłótniami tzw. polityków, to nie dla mnie. Zdarza mi się, że oglądam obrady sejmu odnośnie interesujących mnie ustaw lub posiedzenia komisji lub podkomisji. Ty widzę oglądasz programu publicystyczne typu Tomasz Lis na żywo. Nie dziwię się zatem prezentowanych przez Ciebie stanowisk na tym forum.

Ustawa jest jasna i przejrzysta. Dostałem 117 pkt i pogodziłem się z tym, że odpadłem. Obniżenie progu pkt będzie sprzeczne z ustawą i niedopuszczalne. Etap 2 musi się odbyć i będzie miał wpływ na uprawnienia w KSSiP przyjętych aplikatów do pewnych spraw, jak chociażby zakwaterowanie. Koniec dywagacji w tym temacie. MS co zrobi to się okaże. Obniżenie progu pkt będzie skandalem i mam nadzieję, że Minister zachowa jakąś godność.

HouseMD napisał:
Ale odbiera im nabyte z mocy zarządzenia prawo do niekonkurowania z osobami, które uzyskały niższy wynik niż 120 pkt, co sprawiłoby, że część tych osób, które w normalnych warunkach mogłyby tylko zyskać, teraz nagle mogą również stracić i zwyczajnie odpaść. A skutek taki nie jest hipotetyczny bo część z tych osób na pewno by się w limicie 220 nie znalazła;)

Prawo do nie konkurowania z innymi, kwintesencja argumentacji prawniczej:confused:

neon777 napisał:
Jestem prawnikiem a więc prawo stosuje a nie ustanawiam, mylisz swoje kompetencje, podobnie jak niektórzy prawnicy piastujący urząd sędziego w naszym kraju. Zupełnie nie potrzebuje oglądać TV i emocjonować się kłótniami tzw. polityków, to nie dla mnie. Zdarza mi się, że oglądam obrady sejmu odnośnie interesujących mnie ustaw lub posiedzenia komisji lub podkomisji. Ty widzę oglądasz programu publicystyczne typu Tomasz Lis na żywo. Nie dziwię się zatem prezentowanych przez Ciebie stanowisk na tym forum.

Ustawa jest jasna i przejrzysta. Dostałem 117 pkt i pogodziłem się z tym, że odpadłem. Obniżenie progu pkt będzie sprzeczne z ustawą i niedopuszczalne. Etap 2 musi się odbyć i będzie miał wpływ na uprawnienia w KSSiP przyjętych aplikatów do pewnych spraw, jak chociażby zakwaterowanie. Koniec dywagacji w tym temacie. MS co zrobi to się okaże. Obniżenie progu pkt będzie skandalem i mam nadzieję, że Minister zachowa jakąś godność.

To znaczy, że niektórzy stąd spotkają ciebie za rok?

Również min.Gowin wskazuje na niski poziom krajowych uczelni i zamierza przedsięwziąć środki w celu zmiany tego stanu rzeczy, obniżenie progów pozostawałoby z tymi planami w oczywistej sprzeczności.

upioryrewolucji napisał:
Również min.Gowin wskazuje na niski poziom krajowych uczelni i zamierza przedsięwziąć środki w celu zmiany tego stanu rzeczy, obniżenie progów pozostawałoby z tymi planami w oczywistej sprzeczności.
Tak, np. powierzając możliwość przyznawania habilitacji przez rektora. Zaiste, adekwatny środek.

HouseMD napisał:
Jeśli wolisz, to wolność od konieczności konkurowania z innymi;)

Tak jak wcześniej pisałem osoby co mają 120 pkt nabyły jedynie prawo do udziału w II etapie i nic więcej. Jak dla mnie minister ma tu pełną dowolność jeżeli chodzi o jego zmianę. Teoretycznie mogłoby się zdarzyć, że nikt nie uzyskałby wymaganego progu i twoim zdaniem wtedy też nie można byłoby zmienić takiego zarządzenia?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót