I
ilonass
RE: Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016
serdecznie dziękuję
k:
serdecznie dziękuję
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
bogusia1954 napisał:Posługując się wykładnią gramatyczną ( co jest istotne ), winno się
dojść do logicznego wniosku, że postanowieniami w „przedmiocie zawieszenia”, na które przysługuje zażalenie, jest jedynie postanowienie o zawieszeniu postępowania, jak również o jego podjęciu.
ale sama nie wiem![]()
TexasHoldem napisał:, prawda jest jednak taka, że poziom egzaminu co roku jest podobny o czym świadczy stosunek osób, które przekroczyły poziom 120 pkt.
W kwestii plomb KSSiP bezczelnie klamie przynajmniej w trzech kwestiach: 1. Sprawa dotyczy nie kilkunastu, a przynajmniej kilkudziesieciu arkuszy. 2. Nie wymieniono wszystkich arkuszy bez plomb, gdyz tych z plombami szybko zabraklo. Inna sprawa, ze pozniejsza zamiana prac (badz nie), juz po ich rozdaniu i tak nie ma praktycznie zadnego znaczenia w sprawie. Wszystkie prace powinny byc zaplombowane przed ich rozdaniem. 3. Niezabezpieczone arkusze wymieniano nie natychmiast, a przynajmniej po kilku-kilkunastu minutach, dopiero po rozdaniu wszystkich. Gdyby brak plomby wykryto w momencie przekazywania pracy egzaminowanemu i wtedy zamieniono ja na taka z plomba - nie byloby az tak wielkiego problemu (bylby, ale mniejszy). Sytuacja wygladala inaczej. Rozdajacy oddawal prace bez plomby, szedl dalej, a w tym czasie egzaminowany mogl (korzystajac z zamieszania zwiazanego z ciagle trwajacym rozdawaniem prac) przez kilka-kilkanascie minut przegladac pytania, byc moze nawet konsultowac sie z sasiadami. Mial tez ekstra czas na rozwiazanie testu. W moim komentarzu pomijam juz calkowicie kwestie opoznienia egzaminu (mial sie zaczac o 10), kabaretu z toaletami i absolutnym brakiem kontroli czy procederem zamiany miejsc (by siedziec obok kolegi/kolezanki). Bardzo prosto mozna bylo wyjsc wspolnie ze znajomym do wc, a w kolejce umowic sie kto szuka odpowiedzi na ktore pytanie (np. Ja na te 3-4, a ty na te). Razem daje to nawet 6-10 dodatkowych punktow na tescie. A przeciez wyjsc mozna bylo kilka razy... Ja w przeciwienstwie do niektorych nie zamierzam pisac nic do KSSiPu czy ministerstwa. Pismo oleja, a brud w papierach zostanie. Zaniedbaniami wole zainteresowac media. Sprawa wydaje sie niezwykle interesujaca, zwlaszcza w kontekscie "misiewiczow" czy wojny PISu z wymiarem sprawiedliwosci oraz tym co Ziobro robi w prokuraturze. Moze TVN temat podchwyci i rozglosni. Na egzaminie z tego co zrozumialem byl przedstawiciel i KRSu, i prokuratury, i ministerstwa, itp. A tych, ktorzy bagatelizuja problem odsylam do zasad i omowienia przebiegu konkursu, ogloszonych przez KSSiP. Mielismy byc odprowadzani do stolikow, nie opuszczac ich od tego momentu, wychodzic do toalet pojedynczo i z kontrola, itp. Itd. A jak to wygladalo w praktyce? Niech kazdy sobie odpowie...
TexasHoldem napisał:Może i macie rację w takim wypadku na kazusach będzie tylko 250 osób, alb nawet 200.
Zrozumcie, że test może być nawet kosmicznie trudny, ważne jest aby zdać go lepiej niż 220 osób, a jakoś nie wierze, że test był na tyle trudny, że kazusy będą tylko formalnością dla mniej niż 220 kandydatów.
HouseMD napisał:"Na każde postanowienie "w przedmiocie" zawieszenia służy stronom zażalenie (§ 2). Służy ono zatem nie tylko na postanowienie o zawieszeniu, ale też na odmowę zawieszenia i na podjęcie postępowania zawieszonego." T. Grzegorczyk, KPK. Komentarz
bogusia1954 napisał:dobrze, ale proszę zauważyć, że to jest opinia Pana Grzegorczykatylko jego stanowisko. Ja mogę mieć inne