H
HouseMD
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 1 006
Czyli w KSSiPie też istnieje jakaś "nadzwyczajna kasta ludzi"?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
upioryrewolucji napisał:Nie wiesz czy nie będziemy przyjaciółmi, bo nie znamy tożsamości drugiej strony
Nie jestem żadnym trolem, to że wyrażam moją opinię nie czyni mnie nim
HouseMD napisał:Czyli w KSSiPie też istnieje jakaś "nadzwyczajna kasta ludzi"?![]()
HouseMD napisał:Czyli w KSSiPie też istnieje jakaś "nadzwyczajna kasta ludzi"?![]()
Zapis nie przeniesie własności, jeśli jest zwykły.bogusia1954 napisał:Warunek niemożliwy, jak również warunek przeciwny ustawie lub zasadom współżycia społecznego pociąga za sobą nieważność czynności prawnej, gdy jest zawieszający...
"Przy wykładni rozrządzenia testamentowego dotyczącego zapisu niezbędna staje się ocena, czy zastrzeżony warunek nie jest sprzeczny z ustawą lub zasadami współżycia społecznego, ze względu na skutki prawne przewidziane w art. 94 KC dla każdej czynności prawnej, a więc także dla zapisu." Komentarz KC Gniewek 2016
Własność nieruchomości nie może być przeniesiona pod warunkiem ani z zastrzeżeniem terminu.
bogusia1954 napisał:Warunek niemożliwy, jak również warunek przeciwny ustawie lub zasadom współżycia społecznego pociąga za sobą nieważność czynności prawnej, gdy jest zawieszający...
"Przy wykładni rozrządzenia testamentowego dotyczącego zapisu niezbędna staje się ocena, czy zastrzeżony warunek nie jest sprzeczny z ustawą lub zasadami współżycia społecznego, ze względu na skutki prawne przewidziane w art. 94 KC dla każdej czynności prawnej, a więc także dla zapisu." Komentarz KC Gniewek 2016
Własność nieruchomości nie może być przeniesiona pod warunkiem ani z zastrzeżeniem terminu.
bogusia1954 napisał:Warunek niemożliwy, jak również warunek przeciwny ustawie lub zasadom współżycia społecznego pociąga za sobą nieważność czynności prawnej, gdy jest zawieszający...
kampinosek1990 napisał:No a jak![]()
Neurosis napisał:Dobra sformułuje pytanie inaczej: czy ktoś z wyżej dyskutujących orientuje się z doświadczenia własnego lub doświadczenia innych osób czy istnieje opcja odwołania? Abstrahując już od samej zasadności odwołania od konkretnych pytań, których użyłem jako przykład?
Neurosis napisał:Dobra sformułuje pytanie inaczej: czy ktoś z wyżej dyskutujących orientuje się z doświadczenia własnego lub doświadczenia innych osób czy istnieje opcja odwołania? Abstrahując już od samej zasadności odwołania od konkretnych pytań, których użyłem jako przykład?
upioryrewolucji napisał:Zapewne należysz do kasty leśnych ludzi z Kampinowskiego Parku Narodowego![]()
kryspin2 napisał:wyniki pewnie koło 15-16 godziny. W latach poprzednich były mniej więcej wtedy, w zeszłym roku były do południa, ale dopiero na 3 dnień po egzaminie