Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016 cz. II

• Autor wątku Autor wątku duska1958
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ja 130 :D Ale się cieszę! :)

A powiedzcie, jeżeli 220 osób nie przekroczy progu, to wtedy nie będzie II etapu?? czy co w takiej sytuacji?

Obniżenie progu jest niestety pewne bo taka sytuacja jak teraz zostać nie może. Chyba każdy z nas zdaje sobie z tego sprawę

pick_and_roll napisał:
140 :) ehhhhh od matury jestem na tym forum, fajny dzień :)

Można? Gratuluje ;)

Jakie pewnie obniżenie progu?, jak będzie 220 osób to po co mają obniżać ?

Pewnie bedzie bo byc musi ale taki dla formalnosci. A dlaczego krzychszp nie moze?

krzychszp napisał:
Obniżenie progu jest niestety pewne bo taka sytuacja jak teraz zostać nie może. Chyba każdy z nas zdaje sobie z tego sprawę

Moim zdaniem oczywiste jest, że nie obniżą, bo ograniczenia dotyczą tylko górnych/maksymalnych limitów miejsc na II etap lub samą aplikację - czyli może być mniej.

Ja nie rozumiem, na jakiej podstawie mieliby obniżyć próg? Żaden przepis o przeprowadzaniu konkursu na aplikację tego nie przewiduję. Po to są te wymogi podwójnego progu i trudny test by odsiać resztę. Gdyby to zrobili, to moim zdaniem kolejne nadużycie.

Przecież prawo nie działa wstecz, jak można zmieniać zasady w trakcie gry?

nie ma żadnego obniżania progu, nie zmienia się reguł gry w trakcie rozgrywki :)

Myślę że wyjdą z założenia ze kazusy sa tak istotnym etapem weryfikacji kandydatów, że musza mieć realne znaczenie, dlatego obniża próg by walka trwała dalej.

O tym, że pewnie będzie konsultacja z MS świadczy brak publikacji nazwisk, jak dla mnie kwestia obniżenia progu na 110 jest przesądzona

To w takim razie, po co bylyby kazusy? :P hoho, ciekawe jak to sie wszystko rozstrzygnie ;D

Jedno co pozytywne w takich wynikach to fakt, że ludzie uświadomili sobie, że test był trudny i mimo poświęconej pracy nie zdołali uzyskać 120 pkt, ucichną zatem głosy wyznawców teorii spiskowych na temat egzaminu, co nie znaczy, że się nie będą pojawić ;)

Holmes10 napisał:
To w takim razie, po co bylyby kazusy? :P hoho, ciekawe jak to sie wszystko rozstrzygnie ;D

Lista w BIP jest publikowana w kolejności według wyników test+kazusy. Ale właśnie - to na coś wpływa? Jakiś wybór etatów aplikanckich czy czegoś? (jest coś takiego w znowelizowanej ustawie, ale w tym roku ogólna na starych regułach, więc... ?). Nie wczytywałem się. Ktoś coś?

Ma ktoś z Was mniej pktów niż wychodziło według sprawdzenia zgodnie z kluczem?

Tak ja i nie mam pojęcia dlaczego, bardzo chętnie sprawdziłbym pracę, nie mogę doliczyć się 3-4 punktów.

ja mam aż 4 punkty mniej niż jak liczyłam ;/ a przeciez idiotką nie jestem i wiem co zaznaczałam

Ciekawe co zrobi MS...

Zgaszam się z krzychszp. Po co w takim razie 2 etap skoro nie będzie na nim żadnej konkurencji?

u mnie 5 pktów mniej niż to wynika z moich obliczeń.A przed końcem testu jeszcze raz posprawdzałem czy odfajkowałem sobie tak na arkuszu jak mam w karcie odpowiedzi

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót