Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016 cz. II

• Autor wątku Autor wątku duska1958
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Kssip bardzo mocno będzie naciskać żeby kazusy miały realne znaczenie, bo dla nich te umiejętności są najbardziej istotne. Pytanie co zrobi MS, myślę że zgodzi się na obniżenie progu.

nie prawda, musicie się państwo pogodzić z tym, że nie uzyskaliście min. pkt 120, jest to trudne ale sprawiedliwe

jest 4 opcja, zrobić minimum pkt z kazusów w II etapie, np. 25

bogusia - ja uzyskałem ten próg i nie jest w moim interesie pisanie kazusów

Umiejętności rozwiązywania kazusów nauczysz się już na ogólnej. Tam ona będzie o czymś decydowała. Tutaj wyszły jaja, naważono sobie piwa i trzeba je wypić :beer:

Chyba Ty kpisz. Przy opłacie ponad 900 pln można liczyć na elementarną rzetelność ludzi z Komisji i na sprawdzenie czy podany wynik jest prawidłowy. Każdy, któremu źle wyliczyli punkty ma teraz jechać przez całą Polskę by im patrzeć na ręce? Jakiś absurd. Myślę, że to nie jest wygórowana prośba.

krzychszp napisał:
bogusia - ja uzyskałem ten próg i nie jest w moim interesie pisanie kazusów

ok, więc limit np. 15-25 pkt z etapu II jest najbardziej rozsądny

Mad Max7 napisał:
Chyba Ty kpisz. Przy opłacie ponad 900 pln można liczyć na elementarną rzetelność ludzi z Komisji i na sprawdzenie czy podany wynik jest prawidłowy. Każdy, któremu źle wyliczyli punkty ma teraz jechać przez całą Polskę by im patrzeć na ręce? Jakiś absurd. Myślę, że to nie jest wygórowana prośba.

może źle przepisałaś odpowiedź z testu na kartę odpowiedzi, to jest możliwe

zapytaj, może skan karty z odpowiedziami do testu wyślą mailem, tak jak wysyłają skan pracy pisemnej

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jakby dopuścili ludzi do aplikacji bez weryfikacji w kazusach to byłby szok. Zresztą widać po poziomie wypowiedzi niektórych tutaj którzy podobno mają 130+ że test to żadna weryfikacja bo przepisów nauczyć się może każdy.

Mógłbym się założyć, że połowa z tych co tutaj sieją ferment i chwalą się wynikami 130+ poległaby na kazusach (a jak nie polegną na kazusach to polegną na pierwszym egzaminie na aplikacji). Pokory trochę bo jesteście na początku drogi a już bije od Was jakieś chore wywyższanie własnej osoby ze względy na dobry wynik na teście. Chyba że to zwykłe trolle...

jak można tak bezczelnie przezywać ludzi i to publicznie, proszę zważać na słownictwo !!!

bogusia1954 napisał:
może źle przepisałaś odpowiedź z testu na kartę odpowiedzi, to jest możliwe

zapytaj, może skan karty z odpowiedziami do testu wyślą mailem, tak jak wysyłają skan pracy pisemnej

Dzięki za sugestię, tak właśnie zrobię

Mad Max7 napisał:

Ale słuchaj, to liczył komputer, a nie ludzie. Wątpliwe jest, by się pomylił. Opcji jest kilka - albo źle zapamiętałeś co zaznaczyłeś, albo zaznaczyłeś przez pomyłkę inną kratkę niż na egzemplarzu testu, ewentualnie (tutaj akurat jest szansa powalczyć) niedokładnie zamalowałeś kratkę, przez co komputer nie zaliczył danego punktu, bo uznał, że żadna z odpowiedzi nie została zaznaczona.

PS Ale jakie to ma znaczenie czy zdobędziesz 118, czy 119 pkt.? (jeśli to nie jest Twój wynik to przepraszam, ale ktoś o takim pisał). Gra toczyłaby się, gdybyś ze 119 miał wskoczyć na 120.

ja myślę, że przez ten niski wynik, sprawdzają pracę ręcznie i liczą czy komputer się nie pomylił w pkt, dlatego to tyle trwa

Lipstick ale coś jest nie tak, bo już kilka osób piszących w tym wątku zobaczyło zaniżony wynik, a ile takich osób jest łącznie trudno powiedzieć

Minister Sprawiedliwości wyznaczył limit miejsc 220. To jest maksymalna liczba osób, która może się dostać. Nie można tej liczby przekroczyć, ale nikt nie powiedział, że może się dostać mniej osób.

Próg 120 pkt też został wyznaczony i absurdem byłoby go obniżać po zakończeniu pierwszego etapu. To byłoby kuriozum chyba ;)

Kwestia czy jest sens organizować drugi etap, jeśli przeszło mniej niż 220 osób też wydaje się jasna. Oczywiście, że NIE. Po co bezsensowne dodatkowe koszty...

Dla mnie sprawa jest jasna; osoby które osiągnęły 120 pkt. albo więcej przechodzą do drugiego etapu. Kandydaci poniżej 120 nie dostali się i trzeba się z tym pogodzić, a oczekiwanie, że Ministerstwo obniży próg jest niezasadne, bo nie ma po temu jakichkolwiek powodów.

Lipstick napisał:
Ale słuchaj, to liczył komputer, a nie ludzie. Wątpliwe jest, by się pomylił. Opcji jest kilka - albo źle zapamiętałeś co zaznaczyłeś, albo zaznaczyłeś przez pomyłkę inną kratkę niż na egzemplarzu testu, ewentualnie (tutaj akurat jest szansa powalczyć) niedokładnie zamalowałeś kratkę, przez co komputer nie zaliczył danego punktu, bo uznał, że żadna z odpowiedzi nie została zaznaczona.

PS Ale jakie to ma znaczenie czy zdobędziesz 118, czy 119 pkt.? (jeśli to nie jest Twój wynik to przepraszam, ale ktoś o takim pisał). Gra toczyłaby się, gdybyś ze 119 miał wskoczyć na 120.

Mam 119 podane na stronie, a wyliczyłem 121, więc jest powód do sprawdzenia

Ok, nie ma sensu obnizac progu, ale co z tym drugim etapem ? :D kazusy naleza do istoty tego konkursu.

ps. gratulacje dla osob, ktorym sie udalo :) pewnie juz swietujecie. Wlasciwie to ja na waszym miejscu ostro bym ci zabalowal :D

Holmes10 napisał:
Ok, nie ma sensu obnizac progu, ale co z tym drugim etapem ? :D kazusy naleza do istoty tego konkursu.

ps. gratulacje dla osob, ktorym sie udalo :) pewnie juz swietujecie. Wlasciwie to ja na waszym miejscu ostro bym ci zabalowal :D

Będą czy nie? A cóż to ma za znaczenie, dla mnie ważna jest informacja, że najprawdopodobniej dostałem się na aplikację:D

II etap się musi odbyć, wynika to z przepisu. Organizowanie go tylko po to, żeby się odbył byłoby o wiele większym kuriozum niż obniżenie progów.

jakiś minimalny próg z kazusów, by dać z siebie wszystko a nie iść na łapu capu :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót