N
neon777
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 639
_Mala_Mi napisał:Zanim dodzwoniłam się do właściwej osoby, to byłam 10 razy przekierowywana, zresztą osoby które odbierały nie przedstawiały się z imienia i nazwiska, tylko " Ministerstwo Sprawiedliwości, dział taki i taki". Poza tym pamiętaj, że nikt nie udzielał nam żadnej oficjalnej informacji, to była tylko dobra wola tych ludzi.
No widzisz, jak wynika z Twojej wypowiedzi nie wiesz z kim rozmawiałaś. Ja znam specyfikę pracy w Ministerstwie Sprawiedliwości. Uwierz mi, że osoby decyzyjne nie konsultują wydawanych zarządzeń z urzędnikami, którzy odbierają telefony. Urzędnicy czytają natomiast Internet, a także maile i pisma wpływające od ludzi, więc wiedzą co wpływa do Ministra, Wiceministra czy Kierowników, Dyrektorów itp. Na tej podstawie mogą sądzić, że jest coś tam rozważane, ale uwierz mi, że nie w większości przypadków nie mają o tym zielonego pojęcia. Sorry ale te telefony do MS i KSSiP w ogóle mnie nie przekonują i nadal twierdzę, że brak jest jakichkolwiek podstaw do obniżenia progów. Po prostu nie ma żadnego powodu aby to zrobić. Jest natomiast problem konieczności przeprowadzenia II etapu i z tym muszą się zmierzyć KSSiP i MS na pewno...