Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016

• Autor wątku Autor wątku Tylko Prawo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Tak czy inaczej, z pewnością ktoś zadzwoni.
600 miejsc piechotą nie chodzi a to będzie najliczniejszy rocznik w historii.

Maad napisał:

Tak więc zadzwoniłem, nabór wisi na włosku, może nie być z uwagi na nadmierną liczbę aplikantów sędziowskich w stosunku do potrzeba sądownictwa oraz ze względu na zmianę ustawy, która jest planowana, w kolejnym kwartale.

Naprawdę możemy olać zupełnie tego trola.
Dzwoniłam przed chwilą. Pani poinformowała mnie że materiały (wraz z projektem zarządzenia o naborze) zostały przekazane ministrowi do decyzji i podpisu. Nabór będzie na pewno, ale niewiadomo jeszcze jaka będzie pula miejsc. Zarządzenie powinno zostać opublikowane być może w najbliższych dniach, a maksymalnie do połowy czerwca ;)

Teraz już połowa czerwca ?

Coraz lepiej.

Nie niej, wydaje się to więcej niż pewne, iż jedyny problem to ilość miejsc.

Koniec oczekiwania, nabór zarządzony.

220 miejsc czyli najliczniejszy nabór w ostatnich latach

I to jest świetna wiadomość. 220 miejsc oznacza prawdopodobnie, że wszyscy dostaną się na specjalistyczne.

wydaje mi się że aż 220 osób nie przyjmą na specjalistyczne, ale to oczywiście żależy od skali braków kadrowych

Przy obecnej zapaści kadrowej prokuratury bardzo możliwe, że wszyscy pójdą z tego naboru na specjalistyczne

wiecie moze, kiedy informacja o dacie wstępnego ma się pojawić?

oby nie zrobili psikusa i nie zarządzili egzaminu we wrześniu...
Liczny nabór w porównaniu z ubiegłorocznym, ale im licnziejsza grupa, tym niestety trudniej o miejsce na specjalistycznej

Wszyscy lub lwia część pójdą na specjalistyczne. Była mowa wielokrotnie o tym, że nie po to państwo wypłaca stypendia by szkolić ludzi dla innych zawodów.

Mamy terminy konkursu:
1 etap - 26 października
2 etap - 23 listopada

źródło - strona kssip :)

Ostatnia edycja:
O kurcze, nieźle się pospieszyli :o czyli co, do roboty! :D

Na szczęście mam wstępnie przerobione prawie wszystkie akty :) Teraz tylko sobie je przypomnieć w szczegółach, kazusy i po sprawie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót