S
sold3r
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Cześć, z jakich pomocy naukowych oprócz aktów normatywnych zamierzacie korzystać przy przygotowywaniu się do egzaminu?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Połechtać...prawnikzadyche napisał:Proponuje się nie spinać i nie komentować, każdy zaprezentuje co potrafi 26 października, takie gadki nic nikomu nie dadzą, no chyba że ktoś chce sobie podłechtać ego![]()
89Dominika napisał:To raz, a dwa nie wiem co to za osiągnięcie skoro wstępnie to chyba każdy absolwent studiów wyższych ma WSTĘPNIE przerobione te akty prawne. Więc to wyznacznik niczego.
kampinosek1990 napisał:Przerobione, droga Dominiko - mam na myśli obnotatkowane z pomocą komentarzy, tabel, diagramów itp
Rok pracy ustawicznej, codzienne kilka godzin siedzenia z kodeksami i ustawami, tysiące godzin na Leksie, dziesiątki tysięcy stron książek - teraz niemal żadne pytanie mnie nie zaskoczy. To nie zbędna bufonada, to kapitał, który ma dać owoc w październiku tego roku.
Nie twierdzę, że na pewno się uda - lecz jeżeli nie, będę mógł powiedzieć sobie, że zrobiłem wszystko co się dało, by na tej aplikacji być, zamiast uczyć się głupot na piątym roku prawa.
Wam również życzę powodzeniaNa rywalizację jeszcze przyjdzie pora w Krakowie, więc spokojnie
![]()
oppp napisał:jakie sa limity w tym roku bo ciezko mi wyczytac????
kampinosek1990 napisał:Przerobione, droga Dominiko - mam na myśli obnotatkowane z pomocą komentarzy, tabel, diagramów itp
Rok pracy ustawicznej, codzienne kilka godzin siedzenia z kodeksami i ustawami, tysiące godzin na Leksie, dziesiątki tysięcy stron książek - teraz niemal żadne pytanie mnie nie zaskoczy. To nie zbędna bufonada, to kapitał, który ma dać owoc w październiku tego roku.
Nie twierdzę, że na pewno się uda - lecz jeżeli nie, będę mógł powiedzieć sobie, że zrobiłem wszystko co się dało, by na tej aplikacji być, zamiast uczyć się głupot na piątym roku prawa.
Wam również życzę powodzeniaNa rywalizację jeszcze przyjdzie pora w Krakowie, więc spokojnie
![]()
roedel napisał:Współczujemy
Ja z nauką startuję dopiero od następnego tygodnia, przeznaczam sobie miesiąc na karne, miesiąc na admina, miesiąc na różne ustawy, jakieś 2 tygodnie na cywila na przypomnienie, bo z nim jestem na bieżąco w pracy i w tym roku podchodzę bez spinania się, ze 2 tygodnie przed egzaminem wybiorę się na tydzień na wakacje, żeby odpocząć. Do kazusów się nie uczę, przejrzę tylko rozwiązania z poprzednich lat. Opracowałam już sobie Unię (TUE i TFUE), gorzej z zapamiętaniem
Mam też w planach arslege i testy z poprzednich lat (ale to chyba oczywiste).
krzychszp napisał:przed wstępnym na ogólną nie trzeba robić żadnych badań, robi się je dopiero przed rozpoczęciem specjalistycznych