Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat cz. II

• Autor wątku Autor wątku LeszsekS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Sprzedam:
1) Aplikacje Last Minute 2018, Od. Nowa - stan bardzo dobry, kilkanaście stron zakreślonych kolorem - 50 zł
2) notatki z KC, KPC, KPA/ PPSA, GiH, KP, KK, KPK - łącznie kilkaset stron - 90 zł
3) Aplikacja od ogółu do szczegółu 2018 -stan idealny- 25 zł
4) Aplikacja radcowska 2017 Stepaniuk - stan idealny - 35 zł

Wysyłka za dodatkową opłatą albo odbiór w Krakowie. :)

Ma ktoś może jakieś łopatologiczne opracowanie prawa wekslowego, które trafi nawet do ameby? :evil:

Cześć,

mam do sprzedania pozycje, które przydadzą się do najbliższego egzaminu zawodowego. Wszelkie informacje na privie - nie ma problemów z wysyłką:

1. „Czarna seria” Ministerstwa Sprawiedliwości (wyd. 9 z 2018 roku) C.H. Beck:

A. Tom I - Akta cywilne i karne Jaworskiego(70zl)
B. Tom II -Akta gospodarcze i administracyjne Kupryjańczyka(70zļ)
C. Tom III - Wzory pism z komentarzem. Etyka Zawodowa - G.Dąbrowski(65zł)

2. Etyka Radcowska - na egzamin. Komentarz wraz z orzecznictwem do kodeksu etyki radców prawnych. Testy przepisów C.H.Beck wyd. 2 z 2018 r.(25zł)
3. Apelacje cywilne i karne. 69 wzorów pism z omówieniami Jaworskiego wyd. 6 z 2018 r. C.H. Beck(25 zł)
4. Umowy ws. gospodarczych z objaśnieniami Okła-Anuszewska, wyd. 4, 2018 r. C.H.Beck (75 zlł)
5. Kazusy dla aplikantów radcowskich i adwokackich. Prawo karne, cywilne, gospodarcze i administracyjne K. Gorzelik C.H.Beck, wyd. 1 z 2018 r.(25zł)
6. Postępowanie Cywilne. Kazusy, Manowska z 2016 r., Wolters Kluwer.(25zł)

Cześć, mam do sprzedania:
1. Komentarz orzeczniczy KK wybór orzecznictwa, Tomasz Sroka, Wolters Kluwer 2014 (stan dobry trochę zakreślen ołówkiem oraz zakreslaczami) cena 30 zl

2. Komentarz orzeczniczy KPC wybór orzecznictwa, Olga Maria Piaskowska, Wolters Kluwer 2014 (stan bardzo dobry kilka zakreślen ołówkiem) cena 30 zl

3. Komentarz do KPC tom II artykuły 506-1217 Red Małgorzata Manowska, Wolters Kluwer wydanie 3 2015r. (Stan bardzo dobry minimalne zakreślenia ołówkiem) cena 100 zl

4. Komentarz do zmian KPK 2016 Red Dariusz Świecki, Wolters Kluwer 2016 (stan idealny bez zakreślen) cena 60 zl

5. komentarz do KK część szczególna tom III artykuły 278-363 Red. Andrzej Zoll, Wolters Kluwer 2016 wydanie 4 (stan idealny) cena 100 zł

Przy zakupie wszystkich książek cena wynosi 300 zł.
Możliwy odbiór osobisty w Krakowie lub wysyłka na koszt kupującego - sposób wysyłki do uzgodnienia.

Sprzedam:

1. Apelacja w postępowaniu cywilnym. Komentarz. + Suplement. Manowska. 2016<br>

2. Ministerstwo Sprawiedliwości - wyd.9 najnowsze - III tomy zbindowane w 1.<br>

3. Komentarz KSH. Jara 2017 - najnowszy<br>

4. Komentarz KC Gniewek - najnowszy<br>

5. Komentarz KPC Zieliński - najnowszy<br>

Odbiór osobisty na terenie Krakowa w centrum lub wysyłka.

RE: Egzamin radcowski 2019

Sprzedam komentarz do KPK, Skorupka 2018, stan ideał, 200zł.

RE: Egzamin radcowski 2019

Cześć. Mam do sprzedania materiały na egzamin - komentarze, wyjaśnienia praktyczne oraz kazusy. Egzamin zdawałam w ubiegłym roku. Osoby zainteresowane zapraszam na priv :)

migotka0migotka napisał:
Cześć. Mam do sprzedania materiały na egzamin - komentarze, wyjaśnienia praktyczne oraz kazusy. Egzamin zdawałam w ubiegłym roku. Osoby zainteresowane zapraszam na priv :)

Co masz za pozycje?

Witam. Potrzebuje komentarzy do kk, kpk najlepiej w pdf za dobre pieniadza.

Hej, mam do sprzedania NIEUŻYWANE pozycje. Niestety z powodów osobistych już wiem, że nie przystąpię do egzaminu:
1.Świetne notatki z zeszłorocznego egzaminu sędziowskiego i korporacyjnego - cała lista aktów we wiadomości - 150 zł
2.Aplikacja od ogółu do szczegółu. Akty normatywne w pigułce, Heliosz wyd.10 (2019 r. C.H.Beck) - 30 zł
3. Aplikacja radcowska. Pytania, odpowiedzi, tablice Stepaniuka wyd.11 (2019 r. C.H.Beck) - 80 zł ;
4. Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach. Tom 1, K. Czajkowska, wyd. wyd. 13 (2019 roku) od K.Czajowska-Matosiuk C.H.Beck - 70 zł ;

5. Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach. Tom 2, K. Czajkowska, wyd. wyd. 13 (2019 roku) od K.Czajowska-Matosiuk C.H.Beck - 70 zł

RE: Egzamin wstępny 2019 aplikacja radcowska /adwokacka

Jeżeli jest ktoś zainteresowany to ja również posiadam A.Heliosz Aplikacja od ogółu do szczegółu na sprzedaż oraz "Prawo cywilne. Zbiór przepisów" wyd Wolters Kluwer . Wszystko najnowsze wydanie stan prawny na luty 2019

Lawnesia napisał:
Hej, mam do sprzedania NIEUŻYWANE pozycje. Niestety z powodów osobistych już wiem, że nie przystąpię do egzaminu:
1.Świetne notatki z zeszłorocznego egzaminu sędziowskiego i korporacyjnego - cała lista aktów we wiadomości - 150 zł
2.Aplikacja od ogółu do szczegółu. Akty normatywne w pigułce, Heliosz wyd.10 (2019 r. C.H.Beck) - 30 zł
3. Aplikacja radcowska. Pytania, odpowiedzi, tablice Stepaniuka wyd.11 (2019 r. C.H.Beck) - 80 zł ;
4. Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach. Tom 1, K. Czajkowska, wyd. wyd. 13 (2019 roku) od K.Czajowska-Matosiuk C.H.Beck - 70 zł ;

5. Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach. Tom 2, K. Czajkowska, wyd. wyd. 13 (2019 roku) od K.Czajowska-Matosiuk C.H.Beck - 70 zł

Polecam 8)

Sprzedam materiały do nauki na egzamin radcowski / adwokacki. Komentarze w stanie idealnym (8 komentarzy wyd. Beck 2018 ). Bardzo dużo przydatnych materiałów, książek, monografii, kazusów etc. Sprzedam komplet za 2500 zł (opcjonalnie sam komplet komentarzy).Cena do negocjacji. Zdjęcia oraz szczegółowe informacje na priv.

Sprzedam materiały do nauki do egzaminu wstępnego na aplikację sędziowską i aplikację prokuratorską:
1. Aplikacja sędziowska i prokuratorska, Aleksandra Sypniewska, wydanie 1, rok 2018.
2. Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach Tom 1 oraz Tom 2, Katarzyna Czajkowska-Matosiuk, wydanie 12, rok 2018.

Stan idealny, łączna kwota: 250 zł (do negocjacji).
Zapraszam na priv.

[WROCŁAW]

Sprzedam materiały do nauki do egzaminu zawodowego radcowskiego/ adwokackiego. Kilka komentarzy, zbiór orzeczeń aplikanta (kc, kpc, prawo administracyjne materialne i inne), monografie (m.in. apelacja cywilna, karna, skarga do WSA/kasacyjna, umowy gospodarcze).
Niedrogo, zależy mi na odzyskaniu wolnego miejsca w szafie ;)

Szczegóły na priv.

[LUBLIN]

Sprzedam komplet materiałów do egzaminu zawodowego radcowskiego/ adwokackiego – cena za całość 350 zł:
1. Komentarze:
- Hauser - Prawo o postępowaniu przed sądami administracyjnymi 2017;
- Hauser - Kodeks Postępowania Administracyjnego 2018;
- Jara - Kodeks Spółek Handlowych 2017;
- Mozgawa - Kodeks Karny 2017;
- Skorupka - Kodeks Postępowania Karnego 2018;
- Jaroszyński - Kodeks Etyki 2016;
- Zieliński – Kodeks Postępowania Cywilnego 2017.
2. Orzecznictwo Becka (całość) – 2018r.
- KC, KPC, KK, KPK, KPA, PPSA, KSH, KRiO, odpowiedzialność dyscyplinarna radców i adwokatów
3. Kazusy:
- Kołakowski – Apelacje cywilne. Zagadnienia praktyczne, akta i kazusy, 2016;
- Grossman – Skarga do WSA, Przykłady kazusy, 2018;

Ostatnia edycja:
karcio23 napisał:
[WROCŁAW]

Sprzedam materiały do nauki do egzaminu zawodowego radcowskiego/ adwokackiego. Kilka komentarzy, zbiór orzeczeń aplikanta (kc, kpc, prawo administracyjne materialne i inne), monografie (m.in. apelacja cywilna, karna, skarga do WSA/kasacyjna, umowy gospodarcze).
Niedrogo, zależy mi na odzyskaniu wolnego miejsca w szafie ;)

Szczegóły na priv.

Witam

Aktualne?

Książka do nauki prawa karnego

Szukam wskazówek odnośnie wyboru książki do nauki prawa karnego materialnego. Zależy mi żeby było to opracowanie od A do Z, jednakże aby objętościowo nie zbliżało się zbytnio do 1000 i więcej stron :)
Kilka lat temu miałem już styczność z podręcznikiem autorstwa prof. Warylewskiego.
Czy waszym zdaniem lepsze do nauki jest opracowanie właśnie w formie podręcznika, czy też komentarz do ustawy?

RE: Książka do nauki prawa karnego

Tak, jest lepszy podręcznik - autorstwa prof. Ł. Pohla.

firi napisał:
Tak, jest lepszy podręcznik - autorstwa prof. Ł. Pohla.

Tego Warylewskiego wspomniałem tylko dlatego, żeby już uprzedzić ewentualną propozycję właśnie tej pozycji - nie oceniam czy jest on dobry czy nie.

Tak czy inaczej, dziękuję za odpowiedź.

Powrót