Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat cz. II

• Autor wątku Autor wątku LeszsekS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Sprzedam kompletne, czytelne i przejrzyste notatki swojego autorstwa, które pozwoliły mi uzyskać wyniki powyżej 134 pkt w tegorocznym egzaminie wstępnym na aplikację adwokacką oraz ogólną. Obejmują one wszystkie akty prawne, które rokrocznie pojawiają się w konkursie na AO oraz łącznie 40 ustaw z wykazu na tegoroczny egzamin wstępny na aplikacje korporacyjne.

Kontakt na priv (cena do uzgodnienia)

RE: Aplikacja radcowska cz. II

Przede wszystkim pozycja Kapińskiego, który też układa kazusy na egzamin końcowy.
Polecam - jest rzeczowo, konkretnie i przystępnie.

RE: Egzamin radcowski 2017

Witam,

służę radą w kwestii egzaminu radcowskiego, który mam za sobą. Mam również publikacje (m.in. komentarze KPK, KPC,KSH orzecznictwo aplikanta) i pomoce do nauki egzaminu radcowskiego.

Witam,

Mam do sprzedania następujące pozycje do egzaminu adwokackiego/radcowskiego, które pozwoliły mi na zdanie egzaminu na oceny dobre i bardzo dobre:
1. Egzaminy prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości, Tom 3, Kazusy do egzaminu adwokackiego i radcowskiego, Wydanie 3, 2015 - 45 zł,
2. Egzaminy prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości, TOM 4 Wzory pism z komentarzami, Wydanie 3, 2015 r. - 55 zł,
3. PPSA Komentarz, R. Hauser, M. Wierzbowski, 3 wydanie 2015 - 200 zł,
4. Kodeks Rodzinny i Opiekuńczy Komentarz, M. Pietrzykowski, 2015, Wydanie 4, 200 zł
5. Kodeks postępowania cywilnego Komentarz pod red. T. Erecińskiego, 4 tomy, Wydanie 2012 z uwzględnieniem nowelizacji z 2012 r., cena za 4 tomy łącznie - 500 zł,
6. Kodeks cywilny Komentarz, red. E. Gniewek, 7 wydanie, 2015 r. - 230 zł,
7. Kodeks postępowania cywilnego Komentarz, red. A. Góra Błaszczykowska, 2013 r., 2 tomy - 300 zł,
8. Kodeks karny Komentarz, red. A. Zoll, Tom III, 3 wydanie 2008 - 80 zł,
9. Kodeks karny Komentarz, red. A. Zoll, Tom II, 4 wydanie 2013 r. - 130 zł,
10.Kodeks karny Komentarz, red. A. Zoll, Tom I, 4 wydanie 2012 r. - 110 zł,
11. Kodeks postępowania karnego Komentarz, red. Grzegorczyk, Warszawa 2014 - Tom przepisy 1-467 k.p.k. - 110 zł,
12. Kodeks postępowania karnego Komentarz, red. P. Hofmański, Tom I i Tom II, przepisy 1 -467 k.p.k., 4 wydanie, 2011 r., cena za II tomy - 220 zł,
13. Kodeks postępowania karnego Komentarz, J. Skorupka red. Warszawa 2015 r. - 200 zł,
14. S. Jaworski, Apelacje cywilne i karne, Komentarz praktyczny z orzecznictwem wzory pism procesowych, 2014, 3 wydanie - 40 zł,
15. Czynności procesowe zawodowego pełnomocnika w sprawach cywilnych, H. Pietrzkowski, Wydanie, Warszawa 2013, - cena 40 zł,
16. Metodyka sporządzania umów w sprawach gospodarczych, A. Cemupura, A. Kassolik, Wydanie 2, 2014 - 50 zł,
17. Prawo o adwokaturze, Komentarz, red. P. Kruszyński, Warszawa, 2016 r., 130 zł,
18. Sporządzanie środków zaskarżenia w postępowaniu administracyjnym i sądowoadministracyjnym Komentarz, Wzory pism i kazus, P. Gołaszewski, Warszawa 2015, z uwzględnieniem zmian z nowelizacji z 2015 r., - 120 zł,
19. Apelacje cywilne i karne, 69 wzorów pism z omówieniami, S. Jaworski, 3 wydanie, 2013 - 40 zł,
20. Etyka adwokacka - wybór orzeczeń Wyższego Sądu Dyscyplinarnego Adwokatury, K. Korczyńska, R. Baszuk, 2 wydanie, 2016 - 60 zł
21. Etyka zawodu adwokata, W. Bergier, J. Jacyna, Warszawa 2016, Wydanie 2, 100 zł
22. Zbiór zasad Etyki Adwokackiej i Godności zawodu Komentarz, 2 wydanie, 2015 r., - 150 zł

Dodatkowo dla nabywców w gratisie oferuję przydatne rady jak nauczyć się żeby zdać, co i jak czytać. Dla osób które zdecydują się nabyć wszystkie pozycje, bądź większą część przewiduje atrakcyjne rabaty w stosunku do cen podanych powyżej:) a także w gratisie dodatkowe materiały przydatne do nauki do egzaminu :)

Ostatnia edycja:

Ponieważ mój poprzedni post zniknął usunięty zapewne przez czujnego Admina/Moda mam inne pytanie:
czy ktoś z Was korzystał/korzysta z publikacji z wydawnictwa Adexemplum dot. apelacji w procesie i nieprocesie (dwie oddzielne książki) i może się na ich temat wypowiedzieć pod kątem przydatności do egz. zawodowego? Szczególnie w porównaniu z publikacją SSA M. Manowskiej.
Ponieważ nie ma w Internecie nawet spisu treści, nie mogę się zorientować co do treści, a nie chciałabym wyrzucić 130 zł +150 zł w błoto. ;)

Pytanie zadaję tutaj, a nie w dziale książkowym, bo wiąże się wprost z egzaminem, a tam zginie wśród ofert sprzedaży.

Książki o uzależnieniach

Witam. Potrzebuję parę książek o uzależnieniach do pracy licencjackiej. Głównie chodzi o książki różnego rodzaju poruszające stronę prawną uzależnień. Ktoś może coś polecić?

Mam prośbę, czy ktoś może polecić dot. jakiego zakresu książki dobrze miec na I roku aplikacji?
co z PC, KPC a co z KP?
z góry dzięki za odpowiedź :)

Z cywila Cempura-Kasolik, ew. Okła.
Z procedury Apelacje Manowskiej.
Z pracy nic, skrypty w zupełności wystarczą.

Dysponuje może ktoś z Was publikacją Egzaminy Prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości z 2017 roku (w szczególności tomem I) w wersji elektronicznej?

EGZAMIN KOMORNICZY

Kupię komentarze, metodyki, monografie i casebooki dotyczące sądowego postępowania egzekucyjnego, zwłaszcza publikacje przydatne do egzaminu komorniczego.

Ostatnia edycja:
Witam
mam do napisania referat na temat upadłości konsumenckiej
Proszę o podpowiedź z jakich podręczników mogę korzystać , dziekuje :)

Mam do sprzedania:
Testy- Aplikacja adwokacka Stepaniuka na egzamin wstępny na aplikację adwokacką/radcowską, 2016 - stan idealny, testy rozwiązywane ołówkiem. - 100 zł;

Kompedium aktów normatywnych Aplikacja od ogółu do szczegółu, A. Heliosz, stan idealny - 50 zł
plus koszty przesyłki.

Dodam, że korzystanie z tych pomocy naukowych pozwoliło mi zdać tegoroczny egzamin na aplikację radcowską i najtrudniejszy od lat konkurs na aplikację ogólną do KSSiP.

Dodatkowo mogę udzielić porad- jak przygotować się, kiedy, jak rozłożyć w czasie, na co zwrócić uwagę, jak samemu przygotować organizm na wysiłek związany z przyswojeniem obszernego materiału etc.- a to jest bezcenne ;)

Pozdrawiam!

RE: Książki o uzależnieniach

nie znalazłem jeszcze, skupiłem się na ustawach, szukam ciągle :)

UPDATE

Witam, mam do sprzedania następujące pozycje:

1) Kodeks Cywilny - komentarz, wyd. 5, 2013r., 1836 stron, red. prof. zw. dr hab Edward Gniewek, prof. zw. dr hab. Piotr Machnikowski.

Cena detaliczna, to 349 zł, ja sprzedaję za 175 zł.
Komentarz jest w świetnym stanie, jak prosto z księgarni.
Stanowi nieocenioną pomoc w pracy prawnika oraz cenne źródło informacji dla studentów, czy aplikantów zawodów prawniczych.
W sposób przystępny tłumaczy poszczególne instytucje prawa cywilnego, a informacje poparte są nie tylko stanowskiem doktryny, ale również licznym orzecznictwem Sądu Najwyższego;

2) Kodeks Postępowania Cywilnego - komentarz, wyd. 6, 2012r., 1743 strony, red. prof. UKSW dr hab. Andrzej Zieliński.

Cena detaliczna, to 349 zł, ja sprzedaję za 175 zł.
Komentarz jest w świetnym stanie, jak prosto z księgarni.
Stanowi nieocenioną pomoc w pracy prawnika oraz cenne źródło informacji dla studentów, czy aplikantów zawodów prawniczych.
W sposób przystępny tłumaczy poszczególne instytucje procesowego prawa cywilnego, a informacje poparte są nie tylko stanowskiem doktryny, ale również licznym orzecznictwem Sądu Najwyższego;

3) zestaw 10 książek Prawo w Pigułce wydawnictwa CH BECK, na który składa się:
- Prawo cywilne, wyd. 2013r.,
- Postępowanie cywilne, wyd. 2013r.,
- Prawo rodzinne i nieletnich, wyd. 2013r.,
- Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych, wyd. 2013r.,
- Prawo karne, wyd. 2013r.,
- Postępowanie karne, wyd. 2013r.,
- Prawo i postępowanie administracyjne, wyd. 2013r.,
- Prawo handlowe, wyd. 2013r.,
- Prawo gospodarcze publiczne, wyd. 2013r.,
- Prawo finansowe, wyd. 2013r.

Cena detaliczna całego zestawu, to: 279 zł, ja cały zestaw sprzedaję za 130 zł.
Stan: bardzo dobry.
Ksiązki te są idealne do szybkiego powtórzenia najważniejszych instytucji prawa i informacji, których uczymy się na studiach prawniczych.
Pomogły mi uzyskać pozytywny wynik na egzaminie wstępnym na aplikację radcowską w 2013 roku.

4) Apelacje karne - zagadnienia praktyczne, akta i kazusy, wydawnictwo CH BECK, wyd. 2, 2015r., red. SSA Zbigniew Kapiński.

Cena detaliczna, to 129 zł, ja sprzedaję za 65 zł.
Książka zawiera omówienie apelacji w postępowaniu karnym i wszystkich związanych z nią kwestii. Zawiera akta i kazusy przydatne przy przygotowaniach do kolokwium z prawa karnego na aplikacji radcowskiej, czy adwokackiej oraz do egzaminu końcowego.

Praktyczne podejście do tematu apelacji w postępowaniu karnym, przedstawione przez Sędziego Sądu Apelacjynego, stanowi nieocenioną pomoc w nauce dla studentów prawa, czy dla aplikantów zawodów prawniczych.

Książka jest w bardzo dobrym stanie, zawiera liczne podkreślenia ołówkiem.

Szczerze polecam!

Sprzedam:

1. Aneta Heliosz, "Aplikacja od ogółu do szczegółu. Akty normatywne w pigułce", Warszawa 2016 r., cena: 50 zł + koszty przesyłki, stan bardzo dobry. Pomogła mi dostać się na aplikację ogólną :-)

2. Andrzej Koch, Jacek Napierała (red.), "Prawo spółek handlowych", Warszawa 2015 r., cena: 50 zł + koszty przesyłki, stan bardzo dobry.

3. Marek Wierzbowski (red.), "Postępowanie administracyjne - ogólne, podatkowe, egzekucyjne i przed sądami administracyjnymi", Warszawa 2015 r., cena: 50 zł + koszty przesyłki, stan bardzo dobry.

4. Maksymilian Pazdan, "Prawo prywatne międzynarodowe", Warszawa 2012 r., cena: 35 zł + koszty przesyłki, stan dobry (książka nosi ślady użytkowania, jednak nie jest pomazana, nawet ołówkiem).

5. Mieczysław Goettel (red.), "Prawo cywilne. Zarys wykładu", Warszawa 2016 r., cena: 40 zł + koszty przesyłki, stan dobry (egzemplarz ma pobrudzony grzbiet).

Ostatnia edycja:
Sprzedam:

1. Aneta Heliosz, "Aplikacja od ogółu do szczegółu. Akty normatywne w pigułce", Warszawa 2015 r., cena: 40 zł + koszty przesyłki, stan bardzo dobry.

2. Dorota Bugajna-Sporczyk, Henryk Pietrzykowski (red.), "Pisma Procesowe w sprawach cywilnych, gospodarczych i rejestrowych", Warszawa 2016 r., cena: 130 zł + koszty przesyłki, stan bardzo dobry.

3. Małgorzata Manowska (red.), "Apelacja w postępowaniu cywilnym", Warszawa 2016 r., cena: 60 zł + koszty przesyłki, stan bardzo dobry.

Sprzedam bardzo pomocny, w mojej ocenie kompletny zbiór materiałów przygotowujący do egzaminu komorniczego. Zainteresowanych proszę o kontakt smsowy - 669 007 997

Sprzedam materiały do nauki do egzaminu:
1) KPA Komentarz Adamiak, Borkowski, C.H. Beck, 13 wydanie 2014 r – 120 zł;
2) Orzecznictwo KPA C.H. Beck, 2 wydanie 2015 r – 60 zł;
3) Prawo Budowlane i Nieruchomości, Komentarz, D. Okolski, C.H. Beck, 2014 r- 100 zł;
4) Gospodarka Nieruchomościami, Horoszko, Pęchorzewski, C.H. Beck, 3 wydanie, 2014 r - 60 zł;
5) KPC Komentarz pod reakcją M. Manowskiej, Lexis Nexis, 2 wydanie 2013 r – 150 zł;
6) KPC Komentarz A. Zieliński, C.H. Beck, 7 wydanie 2014 r – 150 zł;
7) Postępowanie cywilne Kazusy M. Manowska, Lexis Nexis 2012 r – 10 zł;
8) Prawo cywilne część ogólna i szczególna Kazusy, Mróz, Zając, Lexis Nexis, 2 wydanie 2014 r – 20 zł;
9) KPC wraz z orzecznictwem i komentarzem AD EXEMPLUM – 80 zł;
10) Postępowanie w sprawach cywilnych, C.H. Beck 2015 r. – 20 zł;
11) Apelacje cywilne Zagadnienia praktyczne, akta i kazusy, C.H. Beck, 2 wydanie, 2016 r – 60 zł;
12) KC komentarz, Gniewek, C.H. Beck, 6 wydanie 2014 r – 150 zł;
13) KSH Komentarz, Jara, C.H. Beck, 2014 r – 150 zł;
14) KPK Komentarz Boratyńska, Górski, Sakowicz, C.H. Beck, 5 wydanie, 2014 r – 100 zł;
15) Kazusy KPK, Lexis Nexis, 2 wydanie – 20 zł;
16) Prawo karne materialne, Kazusy dla aplikantów, Wolters Kluwer, 2015 r – 20 zł;
17) Kapiński, Apelacje w procesie karnym Zagadnienia praktyczne i kazusy C.H. Beck 2013 r – 10 zł;
18) KK, KPK Orzecznictwo , C.H. Beck, 2 wydanie, 2015 r – 60 zł;
19) Kapiński Apelacje karne zagadnienia praktyczne, akta i kazusy, 3 wydanie, 2015 r – 60 zł;
20) Apelacje cywilne i karne Jaworski, 4 wydanie, 2015 r – 60 zł;
21) KK Komentarz, Mozgawa, Lex, 6 wydanie, 2014 r – 60 zł;
22) Umowy w sprawach gospodarczych, Okła – Anuszewska, 2013 r (zawiera podkreślenia) – 50 zł;
23) Umowy gospodarcze w przykładach i wzorach, C. H. Beck, 2015 r – 50,00 zł;
24) KP Komentarz, Gersdorf, Rączka, Raczkowski, Lexis Nexis, 3 wydanie, 2014 r- 130 zł;
25) Kodeks Etyki Radcy Prawnego, Komentarz Becka, 2016 r – 150 zł;

Kontakt: gojana666@wp.pl

Powrót