Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat cz. II

• Autor wątku Autor wątku LeszsekS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dzień dobry,

oferuję na sprzedaż widoczne poniżej książki (kliknięcie w miniaturę powiększa zdjęcie). Wszystkie są w zasadzie nowe i nieczytane. W kilku jest trochę podkreśleń ołówkiem.

Ceny:
250 zł za komentarz do KC pod red. Gniewka (najnowsze wydanie)
250 zł za komentarz do KPA Adamiak/Borkowski (najnowsze wydanie)
280 zł za komplet „Egzaminy prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości 2016” (sprzedaję tylko wszystkie tomy razem)
60 zł za każdy z białych zbiorów orzecznictwa (150 zł za komplet 3 zbiorów)
50 zł za zielony zbiór orzeczeń z KSH
50 zł za „Prawo administracyjne materialne - orzecznictwo aplikanta" (rok 2016)

Oprócz książek widocznych na zdjęciach mam jeszcze "Kodeks karny. Komentarz, red. M. Mozgawa, wydanie 7, Wolters Kluwer 2015", który mogę sprzedać za 120 zł.

Jeżeli ktoś zdecyduje się na zakup wszystkich wyżej wymienionych pozycji, to mogę je sprzedać za 1100 zł.

Proszę o kontakt na adres mabok@interia.pl Do cen należy oczywiście doliczyć koszt przesyłki (nie dotyczy w razie odbioru osobistego w Szczecinie). W razie potrzeby książki mogę wystawić na allegro.

Witam,

Kupię następujące komentarze ***mod***
1. E. Gniewek (red.), Komentarz do Kodeksu cywilnego, wydanie 7;
2. K Pietrzykowski (red), Komentarz do Kodeksu cywilnego, wydanie 8;
3. A. Zoll (red.), Komentarz do cz. ogólnej Kodeksu karnego, wydanie 5;
4. Z. Jara (red.), Komentarz do Kodeksu spółek handlowych, wydanie 1;
5. A. Kidyba (red.), Komentarz do Kodeksu spółek handlowych, wydanie 13;
6. K. Pietrzykowski (red.), Komentarz do Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego, wydanie 4.

Zainteresowanych proszę o kontakt PRIV.

RE: Aplikacja radcowska cz. II

Cześć,
chciałabym zapytać jakie książki są potrzebne do przejścia przez I rok aplikacji radcowskiej - prawo cywilne i postępowanie cywilne? Apelacja Manowskiej? Kazusy? wzory pism?
Dzięki za odpowiedź! :) :roll:

Mam na sprzedaż:
1. B. Adamiak, J. Borkowski, „Kodeks postępowania administracyjnego. Komentarz”, wyd. 14, C.H. Beck 2016 (najnowsze wydanie) - 250 zł + koszt przesyłki
2. „Egzaminy prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości 2016” (komplet) - 280 zł + koszt przesyłki (najnowsza wersja jaka była do kupienia w marcu 2016 r.)
3. M. Mozgawa (red.), „Kodeks karny. Komentarz”, wyda. 7, Wolters Kluwer 2015 - 120 zł + koszt przesyłki
4. H. Knysiak-Sudyka, „Skarga i skarga kasacyjna w postępowaniu sądowoadministracyjnym. Komentarz i orzecznictwo”, wyd. 3, Wolters Kluwer 2015 - 60 zł + koszt przesyłki
5. G. Borkowski (red.), „Etyka zawodu radcy prawnego i adwokata. Kazusy. Objaśnienia. Orzecznictwo”, wyd. 1, Wolters Kluwer - 50 zł + koszt przesyłki

Książki jak nowe, z nielicznymi podkreśleniami (bez zakreślaczy). Książki mogę wystawić na allegro. Proszę o kontakt na adres: mabok@interia.pl

RE: Egzamin wstępny na aplikację radcowską i adwokacką 2017

A ja mam pytanie. Co sądzicie o książkach z Becka tj Aplikacje prawnicze. Testy i komentarze, Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach, czy Aplikacja od ogółu do szczegółu. Akty normatywne w pigułce. Przydatne to jest czy wyrzucenie pieniędzy w błoto ?

Komentarz do ustawy o samorządzie powiatowym

Witam, poszukuję aktualnego komentarza do ustawy o samorządzie powiatowym.

Pilnie poszukuję książki Marka Zubika "Status prawny sędziego Trybunału Konstytucyjnego"!

Witam :)
Czy moglibyście napisać z jakich książek uczyliście się prawa karnego? Chodzi głównie o część ogólną. Szukam podręcznika, który jest napisany w przystępny sposób, tak aby osoba dopiero wkraczająca w świat prawa karnego mogła pojąć wszystko od podstaw, a potem ewentualnie doczytać w podręczniku obowiązującym na danej uczelni (w celu zaliczenia egzaminu :P). Jedynym podręcznikiem, który posiadam jest Prawo Karne wykład części ogólnej autorstwa prof. Łukasza Pohla. Niestety, nie jestem w stanie pojąć podstaw, jest napisany dla mnie zbyt trudnym językiem. Będę wdzięczna za wszystkie propozycje :)

Skrypt (opracowanie) z prawa energetycznego

Witajcie

Potrzebuję skryptu (opracowania) w miarę aktualnego nt. prawa energetycznego ?
Ewentualnie jakiś namiar na opracowanie w internecie.

Krzysztof

szukam jakiejś książki/podręcznika/opracowania, zawierającego wzór umowy powierniczej

nie chodzi mi o ogólną teorię o tym czym jest a czym nie jest powiernictwo ani o rozważania czy powiernictwo jest legalne czy nielegalne ale o "instrukcję" jak napisać umowę powierniczą

Sprzedam najnowsze komentarze do kc i kpc

Cześć Wszystkim,

Niestety, nie mogłem dodać tego wątku w dziale Ogłoszenia.

Mam do sprzedania nowe, nieużywane komentarze kodeksowe Gniewka do KC i Zielińskiego do KPC

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany, zapraszam na priv, albo bezpośrednio na stronę Allegro.

Linki poniżej:

Kodeks Postępowania Cywilnego. Komentarz.Zieliński (6780995305) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kodeks Cywilny. Komentarz. Gniewek (6781001417) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Pozdrawiam,

mw

Sprzedam notatki stanowiące nieocenioną pomoc w przygotowaniach do egzaminu wstępnego na aplikację ogólną (prok/sędz) i adwokacką/radcowską. Między innymi to dzięki nim udało mi się dostać na obie apki z wynikami sporo powyżej 120 pkt.

Zestaw zawiera ponad 150 stron A5, zapisanych drobnym, aczkolwiek czytelnym pismem. Każda ustawa zapisana jest na odrębnej kartce, główne kodeksy składają się z kilku kartek A4.

Notatki odnoszą się do wszystkich ustaw wymaganych na aplikacje radcowską/adwokacką i ogólną z 2015 r. (ponad 50 aktów prawnych)

Dodatkowo w komplecie:
- zestawienie wszystkich terminów przedawnienia z KC i innych ustaw;
- zestawienie organów (kto kogo powołuje, składy + ich kadencje);
- tabela różnic pomiędzy procedurami (KPC / KPK / KPA / ppsa) + inne różnice, wynikające z pomniejszych ustaw;
- zestawienie najważniejszych informacji z każdej ustawy.

https://zapodaj.net/46d793dad44b0.png.html
https://zapodaj.net/f9a61e2d54a62.png.html
(na zdjęciach widoczna tylko część)

Przykład jednej strony (terminy przedawnienia z KC, cz. 1):
https://zapodaj.net/d777eb6f52de1.jpg.html

Świetny materiał na powtórkę oraz utrwalenie wielu szczegółowych informacji "wyjętych z ustaw", bez potrzeby ich ponownego czytania. Przydatne także dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na przygotowania.

Cena całego kompletu - 60 zł.

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany, zapraszam na priv :)

Sprzedam komentarz: Gniewek, Kodeks cywilny. Komentarz. Wyd. 7 Stan
bardzo dobry, używany tylko w ramach przygotowań do egz. adw. 2017. Cena 200zł + koszt przesyłki

Witam, poszukuje podręcznika Z. Kapiński Apelacja w postępowaniu karnym. Zasady konstruowania po 15 kwietnia 2016. Jeżeli ma ktoś na sprzedaż to proszę o kontakt

Witam, poszukuję notatek z ustawy robionych na komputerze na egzamin wstępny na aplikację adwokacką.

Cześć wszystkim.
Jestem na pierwszym roku aplikacji radcowskiej, i w związku z tym że jestem zielona z apelacji cywilnej chciałabym się dobrze rozeznać po procesie w kpc. W związku z tym kupić dobry komentarz i przeczytać go gruntownie... :-o
Jaki komentarz polecacie?
Manowska (WoltersKluwer)?
czy Zieliński (C.H.Beck)?

Czy wgl warto kupić (przewidywana spora zmiana przepisów kpc)?:rolleyes:

Cześć. Mam do sprzedania książkę Aplikacja adwokacka Egzamin 2017 (Pytania, odpowiedzi, tabele), M. Stepaniuk, wydawnictwo C.H. BECK, wydanie 9, książka jest NOWA (zafoliowana). Cena 160 zł + koszt wysyłki. Możliwy również odbiór osobisty w Łodzi. Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Pozdrawiam!

juriss napisał:
Cześć. Mam do sprzedania książkę Aplikacja adwokacka Egzamin 2017 (Pytania, odpowiedzi, tabele), M. Stepaniuk, wydawnictwo C.H. BECK, wydanie 9, książka jest NOWA (zafoliowana). Cena 160 zł + koszt wysyłki. Możliwy również odbiór osobisty w Łodzi. Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Pozdrawiam!

Zmiana ceny na 150 zł + koszt wysyłki.
Z książki oczywiście można również przygotowywać się do egzaminu wstępnego na aplikację radcowską (ten sam zestaw pytań).
Pozdrawiam!

juriss napisał:
Zmiana ceny na 150 zł + koszt wysyłki.
Z książki oczywiście można również przygotowywać się do egzaminu wstępnego na aplikację radcowską (ten sam zestaw pytań).
Pozdrawiam!

Nowa cena: 140 zł + koszt wysyłki.

Powrót