Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W teorii prawa/prawoznastwie raczej niewiele się zmieniło od 2003 roku. :)

To nie jest cywilne czy jakieś inne prawo materialne/procesowe gdzie wystarczy większa nowelizacja i już kilka rozdziałów jest nieaktualnych.

Ostatnia edycja:
Endejk lepiej kupić nowy bo jest znacznie bardziej obszerna niż wcześniejsze wydania i doszedł III autor. Albo kup stary i skopiuj różnice.

poza tym na pewno będą różnice co do systemu prawa, hierarchii aktów,bo to uległo zmianie po wstąpieniu Polski do UE, niby mała zmiana,ale zawsze coś

Odkupię za rozsądną cenę książkę Heliosz. Wiadomość na priv. W tym roku nie podeszłam do egzaminu ale za rok może się zdecyduję więc ta pozycja z tego co piszecie się przyda do ewentualnej nauki ;-)

Mam do sprzedania testy z których przygotowałam się do aplikacji ( z pozytywnym skutkiem;)).
Jedna pozycja to Stepaniuk, najnowsze 4 wydanie
Ponadto 3-tomowy zestaw testów "Aplikacje prawnicze" P. Kamiński, U. Wilk, najnowsze wydanie, Lexis nexis.
Wartość wszystkich książek to 500 zł. Przy zakupie kompletu sprzedam za połowę:)

Testy nie mają żadnych podkreśleń, dopisków, zakreśleń itp.

mam do sprzedania skrypty warszawskie, wersja sierpień 2012 (korzystałem w tym roku na egzaminie), proszę o kontakt na priv, najwygodniej Kraków

ponadto sprzedam zbiory przepisów Beck/Wolters Kluwer do cywilnego, karnego, administracyjnego

Ostatnia edycja:
Witam :)

Czy wie ktoś może czy warto jest zainwestować w tą pozycję:
Pisma procesowe w sprawach karnych z objaśnieniami &#8226 Wydawnictwo C.H. Beck

jeśli chodzi o naukę sporządzania pism procesowych z prawa karnego? Jestem studentem a ten aspekt raczej na studiach omawiany nie będzie. Chodzi mi o to czy jest sens uczyć się na własną rękę przy pomocy na przykład tego podręcznika czy warto wybrać jakiś inny albo w ogóle zaniechać :)

Proszę o opinie :)

Witam!

Mam do zbycia 3 tomy książek Beck Egzaminy z 2010r.
Egzaminy. Aplikacje radcowska i adwokacja, zawiera akty prawne ogłoszone przez Ministerstwo Sprawiedliwości, z których wybrane stanowić będą podstawę opracowania pytań testowych na egzamin radcowski i adwokacki.

Korzystałam w tym roku z tych książek przygotowując się do egz, adwokackiego.
Cena 50 zł za wszystko.

Chętnie pozbędę się podręczników na I i II rok prawa. Pozycje jakie posiadam zamieszczam poniżej i jeśli byłby ktoś zainteresowany proszę o kontakt: magdamick90@o2.pl

1. „Organy i Korporacje ochrony prawa” S. Sagan, V. Serzhanova Wydanie 2 2008 Warszawa – 20 zł Lexis Nexis

2. „Historia Doktryn Politycznych i Prawnych do schyłku XX wieku” Lech Dubel wydanie 1 Warszawa 2005 – 25 zł Lexis Nexis

3. „Polskie Prawo Karne część ogólna” Włodzimierz Wróbel, Andrzej Zoll Kraków 2010 Twarda okładka – 35 zł Znak

4. „Prawo instytucjonalne Unii Europejskiej” M. Kenig-Witkowska Wydanie 5 Warszawa 2011 – jak nowa nie ma podkreśleń – 30-35 zł Beck

5. „Prawo rzeczowe” Edward Gniewek 8 wydanie Warszawa 2010 – nowa troche podkreśleń – 25 zł Beck

6. „Prawo Cywilne – część ogólna” Zbigniew Radwański 10 wydanie Warszawa 2009- 20 zł Beck

7. „Prawo Cywilne – część ogólna Repetytorium pytania kazusy tablice” M.Hałgas Warszawa 2010 20 zł Beck

8. „Postępowanie administracyjne” W. Federczyk, Majchrzak, Klimaszewski Wydanie 2 Warszawa 2011 Nowa – 30zł beck

9. „Polskie prawo konstytucyjne-zarys wykładu” Leszek Garlicki, Wydanie 13 Warszawa 2009 – 20 zł Liber

10. „Prawo Unii Europejskiej z uwzględnieniem Traktatu z Lizbony” Artur Kuś Wydawnictwo Kul Lublin 2010 – 15 zł

11. „Prawo konstytucyjne Testy” Gierach, Gołuch, Gromek Lexis Nexis wyd 1 Warszawa 2010 – 10 zł

12. „Prawo konstytucyjne w pytaniach i odpowiedziach” Mirosław Granat Lexis Nexis wydanie 3 Warszawa 2009 – 15 zł

13. „Prawo administracyjne w pytaniach i odpowiedziach” Irena Lipowicz wyd 1 Warszawa 2010 – 15 zł Lexis Nexis

14. „Prawo administracyjne” Zygmunt Niewiadomski Wydanie 4 lexis Nexis Warszawa 2009 – 25 zł

15. „Prawo finansów publicznych” Agnieszka Mikos- Sitek, P. Zapadka 2 wydanie Warszawa 2011 – nowa Beck – 25 zł

Sprzedam trzy tomy serii "Egzaminy prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości" Becka 2011 r. za 200 zł, cena katalogowa 450 zł, stan bardzo dobry.
Pozycja bardzo przydatna dla osób przygotowujących się do egzaminu zawodowego, będąca tanią alternatywą dla drogich kursów przygotowawczych, co mogę potwierdzić własnym przykładem tj. zdanym tegorocznym egzaminem radcowskim.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt na priv.

Ostatnia edycja:
Może ktoś polecić komentarz do postępowania egzekucyjnego jakiego autora warto zakupić?

Sprzedam skrypty warszawskie przygotowane pod egzamin 2012 r., cena za komplet obejmuje skrypty z kc, kpc, kk, kpk, kpa. Bardzo przydatne na egzaminie zawodowym - zbiory orzecznictwa. Stan prawny na rok 2012 r-tegoroczny egzamin zawodowy.
Nie sprzedaje oddzielnie tomów, jedynie całość. Skrypty można było w tym roku wnosić na egzamin zawodowy.Polecam naprawdę warto.
Wiadomość na priv.

Sprzedam;

1. Aplikacja komornicza. Pytania, odpowiedzi, tabele - 2012 ( Mariusz Stepaniuk ) - książka nowa, kupiłem ale ani razu nie korzystałem, polecam.

2. Aplikacje prawnicze 2012. Kodeks cywilny. Kodeks postępowania cywilnego. Kodeksy aplikanta (Przemysław Rawa-Klocek ) wyd. LexisNexis - nowa, nieużywana.

sprzedam komentarz do kodeksu karnego Bojarski, wyd lexis nexis stan prawny koniec 2009r
komentarz tego samego autora do kodeksu wykroczeń, jw.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót