Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
WITAM

MAM DO ZAOFEROWANIA KSIAZKE POSTĘPOWANIE SĄDOWO-ADMINISTRACYJNE

WYDANIE 4 najnowsze

STAN DOBRY
KSIAZKA UZYWANA,

POLECAM

Sprzedam książki - podręczniki dla studentów prawa. Napisz jakiej potrzebujesz pozycji na priv. Praktycznie jestem w posiadaniu podręczników z każdego roku prawa tzn.:
-wstępu do prawoznawstwa - Lecha Morawskiego
-prawa konstytucyjnego - Witkowskiego
-podstaw prawa UE - Galstera
-prawa karnego - A. Marka
-zasad wykładni prawa - L. Morawskiego
-prawa rodzinnego i opiekuńczego - Smyczyńskiego
-zobowiązań - części ogólnej i szczegółowej - Radwańskiego
-prawa pracy- Florka
-polskiego prawa finansowego - A. Borodo
-prawa finansów publicznych i prawa podatkowego - kazusy
-prawa spadkowego - Skowrońskiej-Bocian
-prawa rzymskiego - Bojarskiego
-Verba Iuris - reguły i kazusy prawa rzymskiego - Bojarskiego, Dajczaka i Sokali
-tekstów źródłowych z historii doktryn polityczno-prawnych - Justyńskiego
Podręczniki w dobrym i bardzo dobrym stanie, cena do uzgodnienia!
Zapraszam na priv.

Sprzedam sporo nowiuteńkich komentarzy i książek przydatnych do egzaminu radcowskiego - zakupione na potrzeby egzaminu radcowskiego w tym roku. Niektóre nawet nie otwierane :) Posiadam przykładowo komentarz Marka do kk (ostatnie wydanie 5 z 2010 r.) - książka nie używana, komentarz do kpk Grzeszczyka - rónież nieużywany, 2-tomowy komentarz do kc z Becka - ostatnie wydanie, nieużywany, komentarz do kpc Manowskiej 2 - tomowy - nieużywany, komentarz do KSH Strzępki - nieużywany, komentarz do ppsa Dautera, czynności pełnomocnika ws. cywilnych i karnych - książki nowe, są na nich podkreślenia, testy Stepaniuka, testy Egzaminy Prawnicze tom. I, prawo karne dla radców prawnych, postępowanie karne dla radców prawnych i wiele wiele innych.

donlukas napisał:
Komentarz autorstwa prof. A Kidyby. Konkretnie i na temat

To najgorszy komentarz do KSH - opinia wielu praktyków, w szczególności nietypowe i nieznajdujące nigdzie potwierdzenia poglądy.

angela.1983 napisał:
To najgorszy komentarz do KSH - opinia wielu praktyków, w szczególności nietypowe i nieznajdujące nigdzie potwierdzenia poglądy.

Nie zgadzam się z Twoją opinią. Być może prof. Kidyba ma czasami odmienne zdanie na kilka kwestii ale to nie zmienia faktu że jego komentarz jest pisany konkretnie i na temat bez zbędnego bełkotu jaki czesto towarzyszy innym opracowaniom z zakresu k.s.h.

donlukas napisał:
Nie zgadzam się z Twoją opinią. Być może prof. Kidyba ma czasami odmienne zdanie na kilka kwestii ale to nie zmienia faktu że jego komentarz jest pisany konkretnie i na temat bez zbędnego bełkotu jaki czesto towarzyszy innym opracowaniom z zakresu k.s.h.

Podtrzymuję, że to najgorszy komenatrz z ksh - broniłam się z ksh i piszę doktorat z tego zakresu, jestem po aplikacji radcowskiej i zdanym egzaminie radcowskim, więc wiem co piszę.
Jeśli ktoś lubi krótkie i konkretne komentarze, to polecam komenatrz pod red. prof. Strzępki - nawet nie ma co porónywać z komentarzem Kidyby. Naprawdę dobry jest natomiast komentarz współautorstwa m. in. Szumańskiego, Steca itd.

Ostatnia edycja:
angela.1983 napisał:
Podtrzymuję, że to najgorszy komenatrz z ksh - broniłam się z ksh i piszę doktorat z tego zakresu, jestem po aplikacji radcowskiej i zdanym egzaminie radcowskim, więc wiem co piszę.
Jeśli ktoś lubi krótkie i konkretne komentarze, to polecam komenatrz pod red. prof. Strzępki - nawet nie ma co porónywać z komentarzem Kidyby. Naprawdę dobry jest natomiast komentarz współautorstwa m. in. Szumańskiego, Steca itd.

Ja również broniłem się z k.s.h i również piszę doktorat z tematyki k.s.h z tym że jestem na aplikacji adwokackiej. Mnie komentarz autorstwa prof, Kidyby bardzo przypadł do gustu. Komentarz współautorstwa prof. Sołtyśiński, Szumański,Szajkowski ( takie duże białe becki) myślę że bardziej nadają się na pisanie prac naukowych niż do nauki k.s.h. Z kolei, autorstwa prof.Strzępki, jak dla mnie jest zbyt krótki i trzeba doczytywać z innych.

Zakupie książkę Stefana Jaworskiego "Apelacje cywilne i karne 69 wzorów pism z omówieniami" z 2012r.
może być tez ksero

Mam do sprzedania:

M. Stepaniuk, Aplikacja radcowska, Warszawa 2011 - 100 zl

T. Grzegorczyk, Kodeks wykroczeń. Komentarz, - 100zl

T. Grzegorczyk, Kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia. Komentarz, wyd.4 - 100 zl

Kontakt na prv.

Mam do sprzedania opracowania pomocne przy nauce do egzaminów wstępnych na aplikacje korporacyjne i na aplikację ogólną.

- Stepaniuk M., Aplikacja radcowska z roku 2011 – stan znakomity - za 30zł

- pakiet 3 tomów Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach z roku 2012 stan dobry, jedynie podkreślenia ołówkiem, za 120zł

- Heliosz A., Aplikacja od ogółu do szczegółu z roku 2012 – stan bardzo dobry, za 50zł

Możliwy odbiór osobisty na terenie Bydgoszczy.
Kontakt na priv lub telefonicznie 691668051

Chętnie sprzedam książkę:
Aplikacja Adwokacka 2012 M.Stepaniuk (wyd.Beck)- egzamin 2012 - stan idealny

oraz
Egzaminy Prawnicze Ministerstwa Spraw. Tom 1 (testy) - 2012 (wyd. Beck)- stan idealny

proszę o kontakt na prv w spr. uzgodnienia ceny oraz przesyłki (w Krakowie możliwy odbiór osobisty).

Posiadam też w formie książkowej:
Aplikacja adwokacka Testy Dukaczewska Mróz Szuta wyd. Wolters Kluwer
TESTY NA APLIKACJĘ adwokacką radcowską notarialną wyd. Leges Edictales

oraz mnóstwo testów zarówno na egzamin wstępny, jak i zawodowy z różnych lat w postaci kserokopii,
gdyby ktoś był zainteresowany proszę o kontakt ;)

Sprzedam książki zakupione do tegorocznego egzaminu radcowskiego:

- komentarz do kpk Grzeszczyk - wyd. z 2012 r - 120zł,
- 2-tomowy komentarz do kpc pod red. Manowskiej - wydanie z 2011 r. - najnowsze - uwzględnia nowelizację z maja tego roku - 230 zł,
- 2-tomowy komentarz do kc pod red. Pietrzykowskiego - ostatnie wydanie z 2011 r. - 290 zł,
- czynności obrońcy i pełnomocnika ws. karnych - 70 zł,
- testy - tom I -egzaminy prawnicze z 2012 r. - 100 zł
- prawo karne dla radców prawnych - ostatnie wydanie z 2011 r. - 50 zł,
- postępowanie karne dla radców prawnych - ostatnie wydanie z 2011 r. - 50 zł,
- komentarz do ppsa Dautera - ostatnie wydanie - 100 zł.

Pozostałe, wymienione we wcześniejszym poście już sprzedane.

Witam,

mam do sprzedania tegoroczne skrypty warszawskie.

Chętnych proszę o kontakt mailowy (radcaprawny2012@o2.pl).

Pzdr.

Sprzedam jeszcze najnowsze wydanie (2011 r.) - System prawa handlowego - prawo umów handlowych z Becka za 140 zł (cena w księgarni 270 zł) - książka nowiusieńka.

GRANATOWA - wciąż nie mam żadnego info od Ciebie..

Witam,

Sprzedam książkę:
Aplikacja radcowska – pytania, odpowiedzi, tabele.
Wydanie 4, rok 2012.

Aplikacja radcowska. Pytania, odpowiedzi, tabele • Wydawnictwo C.H. Beck

Książka może być przydatna dla kandydatów na aplikację oraz dla aplikantów aplikacji radcowskiej, adwokackiej, notarialnej.

Książka jest w dobrym stanie.
Cena: 90 zł.

Na terenie Warszawy możliwy osobisty odbiór książki.

Osoby zainteresowane proszę o kontakt na priv.

Sprzedam książki zakupione do tegorocznego egzaminu radcowskiego:

- komentarz do kpk Grzeszczyka - wyd. z 2012 r - 120zł,
- 2-tomowy komentarz do kpc pod red. Manowskiej - wydanie z 2011 r. - najnowsze - uwzględnia nowelizację z maja tego roku - 230 zł,
- 2-tomowy komentarz do kc pod red. Pietrzykowskiego - ostatnie wydanie z 2011 r. - 290 zł,
- testy - tom I -egzaminy prawnicze z 2012 r. - 100 zł,
- komentarz do ppsa Dautera - ostatnie wydanie - 100 zł,

- Prawo umów handlowych pod red Włodyki, System Prwa Handlowego z Becka - najnowsze wydanie, książka nowiusieńka - 130 zł
- kserokopia wzorów umów pod red. M. Okły - zbindowane - 50 zł

Wszystkie książki są nowiuteńkie, nieporysowane itd. Oferta aktualna do końca przyszłego tygodnia, potem wystawiam książki na Allegro.
Książki do odbioru w Krakowie albo przesyłka pobraniowa.

Pozostałe, wymienione we wcześniejszym poście już sprzedane.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót