Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
mam pytanie odnośnie zmian w materii prawo cywilne-zobowiązania od 2005 - w kodeksie było stosunkowo niewiele . chciałbym kupić okazyjnie komentarz lexis nexis ,ale nie wiem jak jest z aktualnością materii pozakodeksowych,do ktorych się autorzy komentarza odwołują - np. kwestie odpowiedzialności posiadacza samochodu, OC i te sprawy.

czy warto kupować tak "stary" komentarz ?

Jaką książkę polecicie do nauki prawa podatkowego i prawa UE?

szukam zbioru kazusow F. Zolla z zobowiązań, może posiada ktoś w wersji elektronicznej ?

Witam, czy ma ktoś może słynne skrypty warszawskie. Chętnie kupię.

witam,

mam do odstąpienia skrypty warszawskie, stan idealny,

mam też:

- Egzaminy Prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości wyd. C.H.Beck - tom 2 /Akta, kazusy, opinie/ oraz tom 3 /Wzory pism/, wyd.2011,

- zbiór testów Stepaniuka, wyd. C.H.Beck - Aplikacja adwokacka, wyd.2011

Zależy do czego... Ogólnie ogromna kniga, choć mnie się z niej wygodnie korzysta przy biureczku. Fajne jest to, że odpowiedzi są od razu obok pytania, więc wystarczy je zakryć i po kolei odkrywać żeby rozwiązać testy, ale można też zrobić powtórkę nie zakrywając tylko od razu patrząc na poprawną odpowiedź.

Jeśli chodzi o naukę do aplikacji, to na testy warto się rzucić w roku egzaminacyjnym, bo dużo się będzie zmieniało do czasu egzaminu. Jeśli zaś chcesz ją tylko do nauki jakiegoś przedmiotu, to lepiej kupić tylko testy z tego przedmiotu.

Możesz też sprawdzić jak wygląda w środku, bo na stronie księgarni becka jest do ściągnięcia za darmo suplement aktualizacyjny do tegorocznej listy ustaw na egzamin wstępny na aplikacje adwokacką i radcowską, tzn. są pełne testy do Ustawy o Prokuratorii Generalnej SP, o gospodarce nieruchomościami, o ubezpieczeniu społecznym z tytułu wypadków przy pracy i chorób zawodowych i o samorządzie województwa.

Ogólnie polecam jako powtórkę przed egzaminem wstępnym, ale jako materiał do nauki to tylko ustawy w wersji najświeższej możliwej.

PS w oficjalnej księgarni internetowej wydawcy książka jest kosztuje niecałe 200 ale często są przeceny np. o 40 czy 50%.

Witam!

Okazyjnie sprzedam kilka interesujących książek. Zakupione kilka miesięcy temu na potrzeby przygotowania się do egzaminu. Stan bardzo dobry. Książki bez śladów używania - pachną jeszcze świeżym drukiem:-)))

1) Prawo rodzinne w kazusach - R. Krajewski
2) Prawo cywilne - kazusy z rozwiązaniami - pod red. Zolla
3) Procedura karna zbiór kazusów - pod red. Korcyl-Wolskiej.

Najchętniej sprzedałbym w komplecie, ale możliwa również sprzedaż pojedynczych sztuk. Szczegóły na PW.

Pozdrawiam

http://forumprawne.org/forum-mlodych-prawnikow/242317-ksiazki-podreczniki-opracowania

Czy ktoś dysponuje "Egzaminami prawniczymi ministerstwa sprawiedliwości" z zadaniami z egz. z 2011 r.??? może ktoś ma skserowane, albo zeskanowane??

RE: Egzamin radcowski 2012

Podejrzewam, że chodzi Ci o omówienie prawidłowego rozwiązania? Niestety ja mam tylko doświadczalne - z 3 podejść ;-) Biorąc pod uwagę zeszłoroczna komisję II stopnia to albo zdam od strzału, albo kicha bo na odwołanie nie ma szans, nie to co w 2010, tam komisja była na prawdę życzliwa, ale cóż jak się jest osłem i pisze bzdury ;-( to nawet życzliwa komisja nie pomoże:mad:

or-bitt napisał:
Czy ktoś dysponuje "Egzaminami prawniczymi ministerstwa sprawiedliwości" z zadaniami z egz. z 2011 r.??? może ktoś ma skserowane, albo zeskanowane??

Zadania i wytyczne dla komisji egzaminacyjnych z egzaminu przeprowadzonego w poprzednim roku są dostępne na stronie MS.

Testy i zadania: Test i zadania z egzaminu radcowskiego / Ogłoszenia / Ministerstwo Sprawiedliwości

Opisy istotnych zagadnień: Opisy istotnych zagadnień do zadań z egzaminu radcowskiego / Ogłoszenia / Ministerstwo Sprawiedliwości

sprzedam komentarz bojarskiego do kodeksu karnego

możecie polecić komentarz do zobowiązań -taki dla studenta świeżo po prawie cywilnym? lexis nexis/ kidyba ? bardziej zależałoby mi na komentarzu pod kątem praktycznych problemów,słyszałem,że komentarz pietrzykowskiego jest bardzo "naukowy", "doktryniarski"

Witam wszystkich.
Mam do sprzedania książki "Egzaminy prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości" z roku 2011 tom 1 (testy), tom 2 (akta, kazusy, opinie) i tom 3 (Wzory pism)wydawnictwa C.H.Beck - książki są nowe, kupione przez mnie w zeszłym roku.
Cały komplet sprzedam za 200,00 zł.
Zainteresowanych proszę o kontakt.

Witajcie,
w kontekście zbliżającego się egzaminu radcowskiego chciałam życzyć wszystkim koleżankom i kolegom powodzenia i nadmienić, że mam na zbyciu spory komplet testów do egzaminu oraz bardzo przydatnych tablic. Są to dokładnie:
1) P.Kamiński, U. Wilk "Aplikacje 2011 radcowska, adwokacka, notarialna. Egzamin wstępny i końcowy. Testy. Przepisy. Objaśnienia. Tom 1, wyd. LexisNexis
2) Testy na aplikacje 2011 część 3, wyd. Wolters Kluwer (Kodeks Karny, Kodeks wykroczeń, Kpk, Kpw, Ustawa o postępowaniu w sprawach nieletnich, Kodeks karny skarbowy)
3) Testy na aplikacje 2011 część 4 wyd. Wolters Kluwer (swoboda działalności gospodarczej, KSH, ustawa o KRS, Spółka europejska, Prawo bankowe, dewizowe, wekslowe, Upadłościowe, Zamówienia publiczne, Prawo pracy i ubezpieczenia społeczne)
4) Testy na aplikacje 2011 część 5, wyd. Wolters Kluwer (KPA, ustawa o podstępowaniu sądowym w administracji, prawo budowlane, prawo ochrony środowiska, prawo samorządowe, ustrojowe, ordynacja podatkowa, finanse publiczne)
5) "Prawo w diagramach. KPK" M.Czajka A.Światłowski wyd. Park
6) "Prawo w diagramach KPC" A. Szokalsla, wyd. Park
7) "Prawo w diagramach Prawo upadłościowe i naprawcze" D. Cyman, wyd. Park
8) "Prawo w diagramach Postępowanie egzekucyjne w administracji M. Susałko, wyd. Park.
9) wydrukowane, usystematyzowane i zbindowane orzecznictwo do wszystkich przepisów KPC i KC (łącznie 5 tomów) - przydatne na egzaminie szczególnie gdy trzeba stać w kolejce do lexa!
Wszystkie książki były kupowane w ubiegłym roku przed egzaminem radcowskim. Wartość całego kompletu to ponad 700 zł. Sprzedam za 250 zł + koszt przesyłki. W razie pytań proszę o kontakt. Pozdrawiam.

hej a można same diagramy tj poz 5-8, ew wszystko z wyj orzecznictwa? a skąd jesteś może odbiór osobisty? jeszcze się zastanowię możebym jednak wzięła wszystko

Mam do sprzedaży komentarz do prawa karnego materialnego A. Marka , 5 wydanie, twarda okładka, stan bardzo dobry za oraz komentarz do postępowania karnego T. Grzegorczyka , 5 wydanie , twarda oprawa również stan bardzo dobry , a nawet idealny :) całość 250 zł. ( razem z kosztami przesyłki ) , więcej info na prv Pozdrawiam

Witam!

Kochani, bardzo chętnie odsprzedam -AKTUALNE WYDANIA Z 2012:
-orzecznictwo do kodeksów.
-komentarze
-kazusy
-tzw. czarną serię z ministerstwa (tom 1,2,4 - 2011) - 80 zł
-tzw. "SKRYPTY WARSZAWSKIE"
Wszystko skserowane i zbindowana, bardzo pomocne na egzaminie (nie trzeba siedzieć przy Leksie). Skserowanie kosztowało mnie kilkaset złotych.
Więcej info na prv. Pozdrawiam :)

Dodam tylko dla porządku.
Na Forum wrzucajcie samą ofertę...zainteresowani niech przenoszą się na PW.
Będzie czytelniej, szybciej i inni nie będą musieli przyglądać się transakcji ;)

Na wstępie przepraszam, że nie piszę na priv, ale nie mam pojęcia jak to zrobić (jeszcze się douczę), a chciałam szybko odpowiedzieć. Poza tym chciałam w sumie uszczegółowić ofertę.

Do Wkurzonej:
Wolałabym sprzedać wszystko, ewentualnie bez orzecznictwa - wtedy cena 200 zł + koszt przesyłki. Dodam, że testy nie są w ogóle popisane, czy też pozaznaczane, gdyż rozwiązania wpisywałam na odrębnych kartkach. Diagramy i orzecznictwo też jest bez dodatkowych notatek na marginesach, podkreśleń itp.

Odbiór osobisty jak najbardziej wchodzi w grę na terenie Szczecina.

Cześć,
Chciałabym kupić skrypty warszawskie do kpk i kk. Ma ktoś może?
Pisałam na priv do osób ogłaszających się wcześniej, ale nie odpowiedziały (może już skrypty sprzedały...).

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót