Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Sprzedam materiały - kazusy. Cena wszystkich pozycji (ksera, czyste, bez podkreśleń) - kompletu 80 zł. Cena poszczególnych pozycji wskazana obok.
1. Prawo cywilne, cz. ogólna i zobowiązania. Kazusy z rozwiązaniami, F. Zoll, J. Czyszek itd, - 12 zł
2. Postępowanie cywilne. Kazusy/orzecznictwo/literatura, red. K. Weitz, 20 zł
3. Postępowanie cywilne Kazusy/testy/wzory, J. Bodio, T. Demendecki - 20 zł
4. Prawo cywilne - cz. ogólna, prawo rzeczowe, O.M. Piaskowska, K. Sadowski, D. Kotłowski - 20 zł
5. Spory cywilne i gospodarcze. Przykłady z praktyki, M. Bartłowski, J. Ćiećwierz, 20 zł
6. Kazusy, cz. ogólna, prawo cwyilne z rozwiązaniami, red. P. Grzebyk, 10 zł
7, Prawo cywilne, cz. ogólna, kazusy, A. Stępień - Sporek - 12 zł

RE: Egzamin notarialny 2015

Mam do sprzedania zestaw niemal 300 kazusów [285 - aktów notarialnych + 17 opinii prawnych] na EGZAMIN NOTARIALNY.
Kazusy sprzedaje zarówno w zestawie, jak i pojedyncze. Cena kazusu zależy od ilości, które osoba chce zakupić. Im więcej, tym taniej
Zainteresowanym wyślę listę wszystkich kazusów, które posiadam i osoba wybiera ile i jakie chce.
Postanowiłem wystawić je na sprzedaż, bowiem bardzo dużo czasu zajęło mi ich zebranie i sporządzenie listy. Jest to głównie wynikiem tego, iż ludzie na aplikacji notarialnej są mało życzliwi, wolą działać samodzielnie i niczym się nie dzielić. Gdyby ktoś rok wcześniej wykonał za mnie całą pracę, którą ja musiałem wykonać, z miłą chęcią bym je po prostu kupił, a czas poświęcił na coś bardziej ambitnego. Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy na mgbydpoz@yahoo.co.uk
Oczywiście zapraszam także do kontaktu osoby, które chciałyby się po prostu wymienić na kazusy, tudzież ich rozwiązania. Kasa mnie zupełnie nie interesuje, ale wiem z doświadczenia [byłem administratorem grupy Aplikacja notarialna na facebooku], że nikt z nikim nie chce się niczym podzielić i stąd moje ogłoszenie. Za te pieniążki chętnie odkupie wówczas rozwiązania
Pozdrawiam serdecznie

Sprzedam materiały na egzamin notarialny. Kazusy, opracowania zagadnień, wykłady z izb itd. Spakowane pliki wysyłam na podanego maila. Cena całości - 90zł.

Mam do sprzedania zestaw 322 kazusów [300 - aktów notarialnych + 22 opinii prawnych] na EGZAMIN NOTARIALNY.
Kazusy sprzedaje zarówno w zestawie, jak i pojedyncze. Cena kazusu – 50 groszy. Aby uprzedzić idiotyczne pytania – nie są to rozwiązania kazusów a same kazusy!!!Zainteresowanym wyślę listę wszystkich kazusów, które posiadam i osoba wybiera ile i jakie chce.
Ze względu na sporo pytań postanowiłem nieco zmodyfikować moje ogłoszenie. A więc oferta wygląda następująco:
Oferta:
1). Sam kazus - 50 groszy od sztuki - kazusy nie są wymyślane przeze mnie ani nie są to przypadki z kancy tylko pozbierane po całej Polsce kazusy z egzaminów notarialnych, kolokwiów tudziez szkoleń dla aplikantów notarialnych – pisać na maila celem uzyskania listy
2). Sama opinia prawna - 50 groszy
3). W drugim pliku excela – „Lista rozwiązań”, który wysyłam prywatnie zaznaczałem w poszczególnych zakładkach na czerwono to co dotychczas udało mi się zebrać/zrobić - kompletnie napisane kazusy [10 złotych od sztuki], dokładniejsze problemy prawne z kazusu [3 złote od sztuki] i problemy prawne ogólnikowo z kazusu [1,5 zł od sztuki]. Ceny te zawierają juz dany kazus.
4) 10 złotych za napisaną opinię prawną.
Powiem prosto z mostu - rozwiązanie jednego kazusu zajmuje średnio około 10h na tym poziomie, na którym aktualnie jesteśmy. Tak więc według mnie 10 zł za 10h pracy jest fair.

Postanowiłem wystawić je na sprzedaż, bowiem bardzo dużo czasu zajęło mi ich zebranie i sporządzenie listy. Jest to głównie wynikiem tego, iż ludzie na aplikacji notarialnej są mało życzliwi, wolą działać samodzielnie i niczym się nie dzielić. Gdyby ktoś rok wcześniej wykonał za mnie całą pracę, którą ja musiałem wykonać, z miłą chęcią bym je po prostu kupił, a czas poświęcił na coś bardziej ambitnego. Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy na mgbydpoz@yahoo.co.uk

Oczywiście zapraszam także do kontaktu osoby, które chciałyby się po prostu wymienić na kazusy, tudzież ich rozwiązania [1 za 1!!!]. Kasa mnie zupełnie nie interesuje, ale wiem z doświadczenia [byłem administratorem grupy Aplikacja notarialna na facebooku], że nikt z nikim nie chce się niczym podzielić i stąd moje ogłoszenie. Biznesmeni odzywają się do mnie.

Zapraszam też do kontaktu osoby, które chcą sprzedać rozwiązania kazusów!!!Tak, tak. Jestem w stanie zapłacić za porządne rozwiązanie nawet 2 razy tyle niż sam sobie życzę [20 złotych]

Dla tych, których kazusy nie interesują - mam masę innych ciekawych rzeczy - świetne notatki z wykładów z Warszawy i Sopotu i wiele innych. Na pytania chętnie odpowiem w prywatnych wiadomościach.

NAJCHĘTNIEJ JEDNAK WYMIANA. Jeśli ktoś ma jakieś wartościowe rzeczy - super opracowanie reprezentacji, dokumentów itd - to chętnie się powymieniam albo odkupie!!!

Pozdrawiam serdecznie

Sprzedam materiały na egzamin notarialny.

Opracowania materii egzaminacyjnych w formie skryptów, kompilacji, referatów, slajdów ze szkoleń izbowych, wyciągi z orzecznictwa, dużo kazusów - z izb, konferencji, szkoleń, kolokwiów - część z rozwiązaniami itd. Całość materiałów wysyłam na maila. Cena - 70 zł.

Witam!
Kupię materiały do nauki na egzamin notarialny. Chodzi mi bardziej o opracowanie zagadnień, reprezentacje, dokumenty itp. niż kazusy.
Pozdrawiam

Sprzedam zbiór tekstów ustaw podatkowych z Becka (duża czerwona książka "Podatki 2015") nowa, ostatnie wydanie z marca 2015r. - 70 zł. Dostęp darmowy online do aktów prawnych (kod-zdrapka).

Witam,
PILNIE poszukuję ksiązki :

Wybrane zagadnienia wyceny nieruchomości a problematyka prawna, ekonomiczna i przestrzenna związana z infrastrukturą przesyłową.
Autorstwa: Jerzy Dąbek, Monika Nowakowska, Piotr Zamroch

może jest ktoś kto ma, albo wie gdzie szukać? onlinie pusto, Warszawa przeszukana wzdłuż i wszerz...

pozdrawiam,
Alicja

Sprzedam materiały na egzamin notarialny.

Opracowania materii egzaminacyjnych w formie skryptów, kompilacji, referatów, slajdów ze szkoleń izbowych, wyciągi z orzecznictwa, dużo kazusów - z izb, konferencji, szkoleń, kolokwiów - część z rozwiązaniami itd. Całość materiałów wysyłam na maila. Cena - 70 zł.

Kupię: OPŁATY STOSUNKOWE W EGZEKUCJI ŚWIADCZEŃ PIENIĘŻNYCH autor Zenon Knypl
kontakt pw

Witam, po zdanym w tym roku egzaminie radcowskim mam do sprzedania zbindowane następujące pozycję:

1. Metodyka sporządzania pism procesowych w sprawach karnych,cywilnych, gospodarczych i administracyjnych A. Cempura, A. Kasolik, 2013 r.
2. Czynności procesowe zawodowego pełnomocnika w sprawach cywilnych H. Pietrzkowski 2013 r.
3. Spadki Kazusy A. Zając 2010 r.
4. Egzaminy prawnicze t.3 kazusy, 2015 r.
5. Apelacje w procesie karnym wraz z zeszytem ćwiczeń Kapiński, 2013 r.
6. Apelacja w postępowaniu cywilnym M.Manowska 2013 r.
7. Skarga i skarga kasacyjna w postępowaniu sądowoadministracyjnym H.Knysiak-Molczyk 2013 r.
8. Postępowanie cywilne kazusy K. Weitz 2012 r.- oryginał
9. Umowy w obrocie gospodarczym zawieranie i zabezpieczanie

Wydruki komentarzy z lexa i legalisa logowane:
1. KPA Jaśkowska, Wróbel 2014 r.
2. PPSA Dauter i in.2013 r.
3.KSH Kidyba 2014 r.
4. KK Marek 2010 r.
5. KPK Paprzycki 2014 r.

Cena do negocjacji.
Zainteresowanym wyślę zdjęcia na maila.

Po szczęśliwie zdanym egzaminie adwokackim mam do sprzedania:

1.Skrypty Warszawskie 2013 - wydrukowane (mała czcionka- chyba 9)
i zbindowane, bez podkreśleń.
Sprzedaję po cenie wydruku i bindowania, tj. 0,06 zł za stronę;.
Kodeks postępowania karnego, Tom I i II, cena 60 zł
Kodeks postępowania cywilnego, Tom I i II, cena 66 zł
Kodeks karny, Tom I i II, cena 40 zł
Kodeks cywilny, Tom I i II, cena 50 zł

2. D.Święcki, Apelacja w postępowaniu karnym, zbindowane ksero- 10 zł

3.Orzecznictwo KPA - wydrukowane i zbindowane orzecznictwo do poszczególnych artykułów Kpa, ze spisem treści, 620 stron, 40 zł

4.Zbindowany zbiór orzeczeń z książki Manowskiej "Apelacja w postępowaniu cywilnym" 6 zł

5. T. Ereciński, Apelacja w postępowaniu cywilnym, (zbindowane ksero) 2009 r., cena 4 zł

6. A. Zając, Prawo cywilne.Spadki, Kazusy, 2010 r. 10 zł

7. A. Modrzejewski, Postępowanie administracyjne-wybrane zagadnienia. Skrypt dla aplikantów radcowskich OIRP w Warszawie, 2012 r. cena 13 zł

Odbiór osobisty w Warszawie

Ostatnia edycja:
Sprzedam następujące książki:

1.Ryszard. A Stefański, "Wykroczenia drogowe", Komentarz, Zakamycze 2005, twarda oprawa, stan bdb, cena 30 zł

2. Prawo międzynarodowe publiczne, Wybór dokumentów, A.Przyborowska-Klimczak, bez podkresleń, zagięcie na okładce, stron 572, cena- 7 zł

3. K. Kruczulak, Zarys prawa handlowego, Lexis Nexis 2003, cena 10 zł, stan dobry-ok 10 stron zakreślonych.

4. R. Golat, Prawo autorskie i prawa pokrewne, Skrypty Becka, 2002, cena 10 zł

Kontakt prv.

5. Powszechna historia państwa i prawa. wybór tekstów żrodłowych, cena 10 zł

6.St. Waltoś, Proces karny, Lexis Nexis 2003, cena 15 zł, stan idealny

7. R. Mastalski, Prawo podatkowe, Beck 2001, stan bdb, cena 20 zł

8. Kosikowski, Ruśkowski, Finanase publiczne i prawo finansowe, 2003 cena 15 zł

9. S. Pawela, Prawo karne wykonawcze, Zakamycze 2003, cena 15 zł, stan idealny

10. T. Hanausek. Kryminalistyka, Zakamycze 2002, cena 10 zł, liczne podkreślenia.

Preferuję odbiór osobisty w Warszawie. Mogę wysłać ksiązki pocztą, wtedy do ceny należy dodać koszt przesyłki, wg cennika Poczty Polskiej.

Ostatnia edycja:
RE: Egzamin radcowski 2016

Mam do sprzedania komentarze w wersji drukowanej z LEXa, do którego posiadam licencję. Sprzedam je za cenę niższą niż koszt wydruku. Użyte jedynie na tegorocznym egzaminie. Zapraszam na PRIV po szczegółowe info.

Po zdanym egzaminie radcowskim sprzedam:

1) Egzaminy prawnicze Becka (tzw. "czworaczki" - wydanie 2015r.)
***mod***
Wersja papierowa +pliki w formacie .pdf (były do ściągnięcia ze strony internetowej dla posiadaczy wersji papierowej)

2) Aleksandra Cempura, Anna Kasolik: Metodyka sporządzania umów gospodarczych
wydanie 2013r.
***mod***

3) wydrukowane z Lexa (do którego mam licencję) komentarze do wszystkich przedmiotów egzaminacyjnych, wydrukowane bezpośrednio przed egzaminem, użyte tylko na egzaminie
1. KC - Kidyba
2. KPC - Jakubecki
3. KPC - Piaskowaka (komentarz orzeczniczy, wybór orzecznictwa)
4. KK - Mozgawa
5. KK Sroka (komentarz orzeczniczy, wybór orzecznictwa)
6. KPK - Paprzycki
7. KSH - Kidyba
8. KPA - Jaśkowska
9. PPSA - Dauter

CENY DO NEGOCJACJI
przesyłka pocztowa (kurierska) lub odbiór osobisty w Katowicach
Oferty proszę przesyłać na na priv lub bezpośrednio na e-mail tommyowak@wp.pl

Ostatnią edycję dokonał moderator:
RE: Egzamin radcowski 2016

Sprzedam książki:
Egzaminy prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości 2015, wydawnictwo C.H.Beck
tom I - Akta cywilne i karne - cena: 70zł,
tom II - Akta gospodarcze i administracyjne - cena: 70zł.
tom III - kazusy do egzaminu adwokackiego i radcowskiego - cena: 40zł,
tom IV - wzory pism z komentarzami - cena: 50zł.
Osoba, która zakupi cały zestaw otrzyma go za 210zł wraz z dostępem do wydania on-line, w którym są dodatkowe wzory i opracowania. Dostęp jest aktywny do października 2015 (w tym czasie można sobie ściągnąć całą im zawartość).
Książki były używane tylko do przygotowania do egzaminu adwokackiego w tym roku.
Polecam i proszę o kontakt na PRIV.

Sprzedam książki:
Egzaminy prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości 2015, wydawnictwo C.H.Beck
tom I - Akta cywilne i karne - cena: 70zł,
tom II - Akta gospodarcze i administracyjne - cena: 70zł.
tom III - kazusy do egzaminu adwokackiego i radcowskiego - cena: 40zł,
tom IV - wzory pism z komentarzami - cena: 50zł.
Osoba, która zakupi cały zestaw otrzyma go za 210zł wraz z dostępem do wydania on-line, w którym są dodatkowe wzory i opracowania. Dostęp jest aktywny do października 2015 (w tym czasie można sobie ściągnąć całą im zawartość).
Książki były używane tylko do przygotowania do egzaminu adwokackiego w tym roku.
Polecam i proszę o kontakt na PRIV.

W związku ze szczęśliwie zdanym egzaminem adwokackim sprzedaję następujące książki:

1. Metodyka sporządzania umów gospodarczych - A. Cempura, A. Kasolik, Warszawa 2014
2. Metodyka sporządzania pism procesowych w sprawach karnych, cywilnych, gospodarczych i administracyjnych - A. Cempura, A. Kasolik, Warszawa 2014
3. Ustawa o systemie ubezpieczeń społecznych 2014 z komentarzem
4. Kodeks karny. Komentarz - red. M. Filar, Warszawa 2012 (polecam - doskonałe opisy poszczególnych przestępstw i bogate orzecznictwo!)
5. Kodeks postępowania karnego. Komentarz - W. Grzeszczyk, Warszawa 2014
6. Kodeks cywilny. Orzecznictwo, seria Aplikacje prawnicze CH Beck, Warszawa 2015
7. Kodeks karny, Kodeks postępowania karnego. Orzecznictwo, seria Aplikacje prawnicze CH Beck, Warszawa 2015
8. Kodeks postępowania cywilnego, Orzecznictwo, seria Aplikacje prawnicze CH Beck, Warszawa 2015
9. Umowy w sprawach gospodarczych z objaśnieniami i płytą cd - M. Okła-Anuszewska, Warszawa 2014
10. Apelacja w postępowaniu cywilnym. Komentarz, orzecznictwo - M. Manowska, Warszawa 2013
11. Postępowanie odwoławcze w sprawach karnych. Komentarz, orzecznictwo - D. Świecki, Warszawa 2014
12. Skarga i skarga kasacyjna w postępowaniu sądowoadministracyjnym. Komentarz, orzecznictwo - H. Knysiak-Molczyk, Warszawa 2014
13. Akta cywilne dla aplikantów - K. Kocemba, Warszawa 2013

Posiadam również DWA KOMPLETY SKRYPTÓW WARSZAWSKICH.

Książki były kupione w tym roku, używane tylko przeze mnie. Są w stanie idealnym, bez kolorowych podkreśleń (ewentualnie bardzo nieliczne podkreślenia ołówkiem), bez zniszczeń.
Wszystkie pomogły zdać mi egzamin, więc gorąco polecam!

W Poznaniu możliwy odbiór osobisty, w pozostałych przypadkach - przesyłka kurierska lub pocztowa.

Proszę o kontakt za pomocą wiadomości.

Ostatnia edycja:
Sprzedam:
skrypty warszawskie do Kodeksy Karnego i Kodeksu Cywilnego
stan prawny na 20 marca 2013
Materiały zbindowane, używane tylko na egzaminie
Zapraszam na kontaktu na priv.

Mam do sprzedania komentarze (KC, KPC, KK, KPK, KPA, PPSA, KSH) w wersji papierowej (każdy oddzielnie zszyty; do których posiadam licencję. Sprzedam je za cenę niższą niż koszt wydruku. Użyte jedynie na tegorocznym egzaminie. Zapraszam na PRIV po szczegółowe info.

KODEKS CYWILNY

1) Kodeks cywilny. Komentarz. Tom I. Część ogólna, wyd. II (s. 485);
Stan prawny: 2012.06.01
Andrzej Kidyba (red.), Zdzisław Gawlik, Andrzej Janiak, Adam Jedliński, Katarzyna Kopaczyńska-Pieczniak, Elżbieta Niezbecka, Tomasz Sokołowski
2) Kodeks cywilny. Komentarz. Tom II. Własność i inne prawa rzeczowe, wyd. II (s. 291);
Stan prawny: 2012.09.01
Autorzy: Andrzej Kidyba (red.), Katarzyna A. Dadańska, Teresa A. Filipiak
3) Kodeks cywilny. Komentarz. Tom III. Zobowiązania - część ogólna, wyd. II (s. 600);
Stan prawny: 2014.05.01
Autorzy: Andrzej Kidyba (red.), Zdzisław Gawlik, Andrzej Janiak, Grzegorz Kozieł, Adam Olejniczak, Agnieszka Pyrzyńska, Tomasz Sokołowski
4) Kodeks cywilny. Komentarz. Tom III. Zobowiązania - część szczególna, wyd. II (s. 913);
Stan prawny: 2014.08.01
Autorzy: Andrzej Kidyba (red.), Zdzisław Gawlik, Andrzej Janiak, Katarzyna Kopaczyńska-Pieczniak, Grzegorz Kozieł, Elżbieta Niezbecka, Tomasz Sokołowski
5) Kodeks cywilny. Komentarz. Tom IV. Spadki, wyd. III (s. 253);
Stan prawny: 2011.11.15
Autorzy: Andrzej Kidyba (red.), Elżbieta Niezbecka

KODEKS POSTĘPOWANIA CYWILNEGO
1) Komentarz do Kodeksu postępowania cywilnego (s. 1114);
Stan prawny: 2014.04.01
Autorzy: Andrzej Jakubecki (red.), Joanna Bodio, Tomasz Demendecki, Olimpia Marcewicz, Przemysław Telenga, Mariusz P. Wójcik

KODEKS KARNY
1) Kodeks karny. Część ogólna. Komentarz, wyd. II (s. 544);
Stan prawny: 2012.05.15
Autorzy: Jacek Wojciech Giezek (red.), Natalia Kłączyńska, Grzegorz Łabuda
2) Kodeks karny. Część szczególna. Komentarz (s. 922);
Stan prawny: 2014.03.01
Autorzy: Jacek Wojciech Giezek (red.), Dagmara Gruszecka, Natalia Kłączyńska, Grzegorz Łabuda, Anna Muszyńska, Tomasz Razowski

KODEKS POSTĘPOWANIA KARNEGO
1) Komentarz do art. 1-424 Kodeksu postępowania karnego (s. 954);
Stan prawny: 2014.11.01
Autorzy: Lech Krzysztof Paprzycki (red.), Jan Grajewski, Sławomir Steinborn
2) Komentarz do art. 425-673 Kodeksu postępowania karnego (s. 1251);
Stan prawny: 2014.11.01
Autorzy: Lech Krzysztof Paprzycki (red.), Jan Grajewski, Sławomir Steinborn

KODEKS POSTĘPOWANIA ADMINISTRACYJNEGO
1) Komentarz do Kodeksu postępowania administracyjnego (s. 857);
Stan prawny: 2015.02.01
Autorzy: Małgorzata Jaśkowska, Andrzej Wróbel

PRAWO O POSTĘPOWANIU PRZED SĄDAMI ADMINISTRACYJNYMI
1) Prawo o postępowaniu przed sądami administracyjnymi. Komentarz, wyd. V (s. 569);
Stan prawny: 2013.04.30
Autorzy: Bogusław Dauter, Bogusław Gruszczyński, Andrzej Kabat, Małgorzata Niezgódka-Medek

KODEKS SPÓŁEK HANDLOWYCH
1) Komentarz do art. 1-300 Kodeksu spółek handlowych (s. 789);
Stan prawny: 2014.12.31
Autorzy: Andrzej Kidyba
2) Komentarz do art. 301-633 Kodeksu spółek handlowych (s. 863);
Stan prawny: 2014.12.31
Autorzy: Andrzej Kidyba

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót