M
marekzegar
Zbanowany
- Odpowiedzi
- 28
- Autor Autor
Dziś otrzymałem odpowiedź z banku na podobne pytania:
Nawet gdy otworzę rachunek w banku w dniu dzisiejszym?
W jaki sposób wyprostować ten problem,bo na dzień dzisiejszy,gdzie 95% zatrudnienia odbywa się na podstawie umowy śmieciowej,pozostaje mi albo zbierać puszki albo kraść,podjąć pracy zarobkowej nie mogę...? Jak komornika przekonać,że to jedyne źródło?
Gdyby w tym kraju była możliwość spłaty,podjęcia zatrudnienia na normalnych warunkach,to i było by mniej dłużników.
Pisze tu o latach 95-05r.Dziś jest jakaś tam szansa zatrudnić się i tyrać po 12h dostając te upragnione 1500-2000zł do ręki.Wtedy było 0 perspektyw,a kto z Państwa mając lat 20 nie chciał tego czy tamtego w swoim życiu? Wsadzić kołek do ... i patrzyć przed siebie ? Żeby to jeszcze odsetki były na miarę,a jest tak,że odsetki mamy największe w Europie i na dzień dzisiejszy 70% zadłużenia to nie kredyt a ...odsetki.
Nowe zasady przyznawania kwoty wolnej od zajęć dotyczą wyłącznie tytułów wykonawczych wydanych po 08.09.2016r. W przypadku, gdy na Pana rachunku wprowadzona jest blokada z tytułu zajęcia egzekucyjnego przed datą graniczną, obowiązuje kwota wolna zgodnie z zasadami przed wejściem w życie ustawy.
Nawet gdy otworzę rachunek w banku w dniu dzisiejszym?
Zamilkł i pobierał dalej.Osoba u której wykonywałem pracę zniechęciła się,bo przecież trędowaty jestem mając długi i po pewnym szybkim czasie stosunek zlecenia ustał.Syphar napisał:Opisałeś, prosiłeś... Ale wniosek o ograniczenie zajęcia złożyłeś na piśmie? Co on na ten wniosek?
W jaki sposób wyprostować ten problem,bo na dzień dzisiejszy,gdzie 95% zatrudnienia odbywa się na podstawie umowy śmieciowej,pozostaje mi albo zbierać puszki albo kraść,podjąć pracy zarobkowej nie mogę...? Jak komornika przekonać,że to jedyne źródło?
Polemizował bym.Kiedyś spłacałem stary kredyt i z wysokości zadłużenia około 3-4tyś(nie pamietam dokładnie) doliczył sobie coś w granicach 800zł za prowadzenie tej sprawy.Pytam się za co takie stawki? Za księgowanie raz w miesiącu mojego przelewu/raty którą zobowiązałem się spłacać ?NieAndrzej napisał:Nie zagrabił, tylko oddał osobie/instytucji, do której należą według prawomocnego wyroku sądowego.
Nie jest tak jak Wy to widzicie.Wsadzacie wszystkich do jednego wora.NieAndrzej napisał:Coraz bardziej się opłaca brać kredyty i nie spłacać,
Gdyby w tym kraju była możliwość spłaty,podjęcia zatrudnienia na normalnych warunkach,to i było by mniej dłużników.
Pisze tu o latach 95-05r.Dziś jest jakaś tam szansa zatrudnić się i tyrać po 12h dostając te upragnione 1500-2000zł do ręki.Wtedy było 0 perspektyw,a kto z Państwa mając lat 20 nie chciał tego czy tamtego w swoim życiu? Wsadzić kołek do ... i patrzyć przed siebie ? Żeby to jeszcze odsetki były na miarę,a jest tak,że odsetki mamy największe w Europie i na dzień dzisiejszy 70% zadłużenia to nie kredyt a ...odsetki.
Ostatnia edycja: