witam

mam pytanie,odnośnie kilku wyroków w zawieszeniu... wszyscy tu jesteście bardzo zorientowani w temacie a ja nie znam podstaw, dlatego ciężko wyciągnąc mi wnioski dla siebie.
jakby tu napisac, zeby nie zagmatwac?!
...
został wydany wyrok, który na skutek wniosku oskarżonego miał byc zamieniony na prace społeczne. niestety w wyniku apelacji poszkodowanego (sprawa dotyczy wyłudzenia),zapadła decyzja o wykonaniu kary .
teraz moje watpliwosci:
1).czy jeśli oskarżony odsiaduje w/w wyrok ,a ma w zawieszeniu jeszcze dwa inne (jeden z tytułu niepłacenia alimentów..., co do drugiego nie mam pewności,ale też dotyczy kwestii finansowych), to czy te wyroki będą odwieszone automatycznie? czy moze stac sie tak,ze nadal będą w zawieszeniu?
2).jeśli miałoby dojśc do odwieszenia to czy o łączna karę trzeba złożyc wniosek, czy jest już teraz na to za późno?
3).na czym polega korzysc płynąca z łączenia wyroków-rozumiem ,ze sa one skracane,ale o jaki okres? czy jest to realizowane według jakichs sztywnych wytycznych ,czy zależy od sędziego wydajacego decyzję?
Będę wdzięczna za informacje .
Jeśli informacje dotyczace moich pytań są juz zawarte na forum-przepraszam i bardzo proszę o wskazanie miejsca-mi niestety nie udało sie ich odnaleźc.
pozdrawiam Was serdecznie