V
vBB
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 23
Witam. Oczekuję wypowiedzi osób, które na prawdę się na tym znają.
Chodzi mi o legalność czcionek, jakie mam umieszczone na swoim forum. Czcionki zostały ściągnięte z Internetu, część jest darmowa a część kosztuje czasem mniej a czasem więcej (nawet kilkaset złotych za czcionkę). Dodaję je do załączników na swoim forum, każda w oddzielnym temacie. Nie pobieram żadnych opłat/nie mam żadnych korzyści majątkowych i komercyjnych za umieszczone tam czcionki (oprócz czcionek mojego wykonania).
Moje pytanie brzmi: Czy w świetle tych punktów regulaminu:
moje forum działa legalnie? To znaczy, że jak ktoś się zacznie czepiać (na wynos) czy powyższe zapiski są dobrą formą regulacji?
Dodatkowo mam jeszcze przy rejestracji coś takiego:
Jak to w końcu jest w świetle polskiego i unijnego prawa?
Z góry dziękuję za pomoc.
Chodzi mi o legalność czcionek, jakie mam umieszczone na swoim forum. Czcionki zostały ściągnięte z Internetu, część jest darmowa a część kosztuje czasem mniej a czasem więcej (nawet kilkaset złotych za czcionkę). Dodaję je do załączników na swoim forum, każda w oddzielnym temacie. Nie pobieram żadnych opłat/nie mam żadnych korzyści majątkowych i komercyjnych za umieszczone tam czcionki (oprócz czcionek mojego wykonania).
Moje pytanie brzmi: Czy w świetle tych punktów regulaminu:
Czcionki nie są umieszczone na forum w celach komercyjnych - administrator ani żadna inna osoba nie pobiera żadnych opłat za pobieranie czcionek. Opłaty pobierane są tylko w przypadkach dotacji na forum lub tworzenia nowych czcionek na zlecenie klienta. Cena ustalana jest indywidualnie z klientem.
Jeżeli czcionka nie jest darmowa i została umieszczona na forum, tzn., że można ją ściągnąć w celu przetestowania, a po upływie 24h (zgodnie z polskim prawem oraz prawem UE) należy usunąć ją z dysku lub zakupić czcionkę u autora.
Zakazuje się umieszczania na forum czcionek, jeżeli autor czcionki nie zezwala na jej publiczne udostępnianie w celach reklamowych i/lub testowych.
moje forum działa legalnie? To znaczy, że jak ktoś się zacznie czepiać (na wynos) czy powyższe zapiski są dobrą formą regulacji?
Dodatkowo mam jeszcze przy rejestracji coś takiego:
Z pewnych kontrowersyjnych powodow, jezeli jestes zwiazany(a) w jakikolwiek sposob z jakimis organizacjami rzadowymi lub jesli po prostu jestes
pracownikiem tych grup, NIE MOZESZ przebywac na tej stronie, nie możesz sciagac zadnych plikow i nie mozesz przegladac zadnych plikow HTML/PHP.
Jesli nadal bedziesz przebywal na tej stronie (a nie da sie inaczej niz po zaakceptowaniu wszystkich powyzszych warunkow), zlamiesz miedzynarodowe
prawo do prywatnosci (paragraf 431.322.12 Internet Privacy Act podpisany w 1995 przez Billa Clintona), co bedzie znaczylo ze NIE MOZESZ wysunac
wzgledem autora serwisu, jego rodziny, administratora serwera oraz wszystkich, ktorzy te strone internetowa odwiedzaja jakichkolwiek zarzutow
lub zadan. Jesli akceptujesz i spelniasz powyzsze warunki, mozesz pozostac w serwisie. Jezeli natomiast nie spelniasz powyzszych warunkow
i ich nie akceptujesz, natychmiast zamknij strone!
Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów,
które mogą być sprzeczne z prawem. Złamanie tej zasady może być przyczyną natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników.
Aby wspomóc te działania rejestrowane są adresy IP autorów. Przyjmujesz do wiadomości, że webmaster, administrator i moderatorzy tego forum mają
prawo do usuwania, zmiany lub zamykania każdego wątku w każdej chwili jeśli zajdzie taka potrzeba. Jako użytkownik zgadzasz się, że wszystkie
informacje, które wpiszesz będą przechowywane w bazie danych. Informacje te nie będą podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom
trzecim, jednakże webmaster, administrator i moderatorzy nie będą obarczeni odpowiedzialnością za włamania hackerskie prowadzące do
pozyskania tych danych.
Skrypt tego forum wykorzystuje cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze. Te cookies nie zawierają żadnych informacji, które
podałeś i służą jedynie ułatwieniu korzystania z forum. Adres email jest wykorzystywany dla potwierdzenia podanych informacji, wyslania
e-maili informacyjnych zgodnie z polityka anty spamowa swiatczcionek.pl oraz hasła (i dla przesłania nowego hasła, gdybyś zapomniał stare).
Rejestrujac sie oswiadczasz, ze bedziesz sie stosowal do Regulaminu witryny.
Klikając odnośnik Rejestracja na dole zgadzasz się na wszystkie warunki wymienione powyzej.
Jak to w końcu jest w świetle polskiego i unijnego prawa?
Z góry dziękuję za pomoc.