Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Re: LISTY ARESZTOWANEGO!!!!!!!

kaasiaH:Listy mozesz pisac,ale mina co najmniej dwa tyg zanim je otrzyma..Mozesz tez sie starac o widzenie,wszystko zalezy od prokuratota,a co takiego zrobil,jesli moge wiedziec...?
Ja w niedziele bylam pierwszy raz na widzeniu :tuptup: ..balam sie az mi sie nogi trzesly,ale nie bylo zle..jak go zobaczylam to przestalam sie bac,przedluzyli nam widzenie o 45 min,typka podeszla i pytala jego czy chce przedluzyc widzenie...tak tesknię..ja tez mam pytanie,jesli jest juz na karnym to jak czesto moge go odwiedzac..?

Oddech weź już najgorsze jest za Tobą...Jasne,a tu jeszcze ponad 6lat...;(dopiero rok minąl
Temat dotyczy tylko listów aresztowanego. Proszę od niego nie odbiegać - Yossarian

Słoneczko, zadaj pytanie w temacie widzeń. To zalezy od tego jaką grupę bedzie miał

Czesc Wszystkim!
Ja jestem tu nowa.Moj brat trafil do AS w Siedlcach.Wczoraj przyszedl pierwszy list od niego.Wysłany byl 5 lutego(wczoraj 29)wiec szedl 24 dni :wow:
Ponad 3 tygodnie.Zgroza :!:

[cytat="aniasiostraR":3srg03ye]Czesc Wszystkim!
Ja jestem tu nowa.Moj brat trafil do AS w Siedlcach.Wczoraj przyszedl pierwszy list od niego.Wysłany byl 5 lutego(wczoraj 29)wiec szedl 24 dni :wow:
Ponad 3 tygodnie.Zgroza :!:[/cytat:3srg03ye]
Raczej norma, a jeżeli chodzi o AŚ to szybko.

Listy z AS potrafią iść nawet miesiąc półtora więc nie przejmuj się że to tyle trwało

Czy moje listy tez tak beda szly?
Jesli wysle od razu do prokuratury,to czy skroce ten czas powiedzmy do 2 tyg(oczywiscie orientacyjnie)
I czy mam list wlozyc w koperte zaadresowana na ZK i ta koperte wlozyc w druga koperte zaadresowana na prokurature?
A moze lepiej na prokuratora?

Jak masz blisko do prokuratury to najlepiej daj list od razu tam na pewno będzie szybciej. Nie wiem jak z wysyłaniem bo ja adresowałam na ZK ale z tamtąd i tak odsyłają do prokuratury i z powrotem do aresztowanego.

aniasiostraR: Trochę długo,ale tak przeważnie idą..Ta cała cenzura i w ogóle.Nie orientujesz się kiedy Twój brat ma rozprawę?Może spróbuj wysłać priorytetem,ale nie wiem czy to coś pomoże.Chyba jedyne to czekać...:/ Wiem sama po sobie :roll:

Nie wiem kiedy bedzie rozprawa :(
My jestesmy z okolic Wa-wy.Prokuratura w Ostrolece,a AS w Siedlacach,wiec blisko nie jest

[cytat="aniasiostraR":1on8w06g]Nie wiem kiedy bedzie rozprawa :(
My jestesmy z okolic Wa-wy.Prokuratura w Ostrolece,a AS w Siedlacach,wiec blisko nie jest[/cytat:1on8w06g]

Dawno go zamknęli? :roll: :roll: :roll: :roll:
Wydaję mi się,że pozostaje tylko czekać na kolejny list..Nawet jeżeli to da się w jakiś sposób przyspieszyć to i tak niewiele..Niestety "oni" nie przejmują się tym.Skoro to Twój brat to staraj się o widzenie...

29 stycznia była rewizja i nakaz na 48h.Nic nie znalezli.Po przesluchaniu zostal tymczasowo aresztowany na 2 miesiace,czyli do 28 marca.
Nie wiadomo o bedzie dalej :(
Nawet nie znam zarzutow jakie mu przedstawili :o

Nie chcę Cie matrwić,ale A. też zostal tymczasowo aresztowany a przesiadzial na sankcji dobre 9miechow....:(

Sloneczko a czemu tak dlugo :?:
Wiem,ze tak jest. :(
Prawnie chyba jest maksimum 3 lata z tego co dobrze kojarze......

sloneczko23, aniasiostraR temat dotyczy tylko listów aresztowanego. Proszę go nie zaśmiecać.

wysyłam listy do AS nie pisze nadawcy, nic zezo moich danych myslicze ze on je dostaje. on siedzi juz tam miesiąc jeszcze nie dostałam widzenia, adwokat mówi ze dostaje te listy ale jakos mu nie wierze moze nie chce mnie denerwować i na odczepnego powiedział ze dostaje. zreszta jakos mu nie ufam!!!

[cytat:12qrj7th]wysyłam listy do AS nie pisze nadawcy, nic zezo moich danych myslicze ze on je dostaje.[/cytat:12qrj7th]
Dojdzie

Pytalam Was wczesniej o to,czy moge napisac od razu list do mojego chlopaka i napisalam od razu w dniu,kiedy przewiezli go juz do AŚ.Swoja droga,to od 4 lutego,czyli od tego dnia gdy zostal przewieziony,do dzisiaj wyslalam 6 listow.Problem jest taki,ze list do niego wyslalam 4 lutego,do dzisiaj nie mam zadnej odpowiedzi.Nie martwilabym sie tak bardzo,gdyby nie to,ze jego rodzinka wyslala do niego list 3 dni pozniej ode mnie,czyli 7 lutego,a odpowiedz na swoj list dostali w srode (5 marca).Ja odchodze juz od zmyslow,bo nie wiem czemu ja nie dostalam jeszcze odpowiedzi...W pierwszym liscie dalam jeszcze kartke walentynkowa i dodalam znaczki.Do reszty listow podobnie dodawalam kilka znaczkow i koperty,zeby mogl odpisac.Martwie sie,ze prokurator moze przetrzymuje moje listy,chociaz nic nie pisalam o sprawie...Nie chce mi dac widzenia,byl bardzo nieuprzejmy gdy dzwonilam do niego za drugim razem...Jakos w polowie lutego bylam u mojego chlopaka z paczka (mam tam ponad 150km) i on nawet nie wie,ze paczka jest ode mnie,bo w liscie do domu napisal,ze dziekuje rodzince za paczke...W jednym moim liscie pisalam mu o tym,ze bylam z paczka i pytalam czy moze nie chcialby czegos innego,wiec to tez swiadczy o tym,ze tamtego listu tez nie dostal...
Bardzo sie niecierpliwie,nie wiem co moglo byc przyczyna tego,ze moje listy ida dluzej niz listy od rodziny...Co myslicie na ten temat?Moze tak byc,ze prokurator trzyma dluzej te listy ode mnie???

Kasia, listy aresztowanych często idą miesiąc i dłużej, więc na razie nie masz powodów do niepokoju. Poczytaj ten temat, zobaczysz, że dziewczyny naprawdę długo czekały na listy...może to Cię podniesie na duchu. :ok:
A co do paczki, jak będziesz miała jakieś pytania, to zadaj je w temacie "paczka...." (temat przyklejony)... :ok:

A moze rodzice zanosili list bezpośrednio do Prokuratury? Wtedy trwa to troszkę krócej. U nas "rekord" to list dotarł do niego po 3 miesiącach. Miesiąc to było szybko. Teraz jest w ZK i list od oddanie przez niego do nadania leżakuje 10-14 dni w ZK pomimo, że go nie cenzurują. Moje listy z kolei dfocieraja na 3-4 dzień od nadania.

Wiem,ze czasem trzeba dlugo czekac na listy,zdaje sobie z tego sprawe.Martwi mnie tylko to,ze jego rodzinka wyslala mu list 3 dni po moim liscie,a jestem pewna,ze do prokuratury nie zanosili,tylko adresowali na ZK.Ich list dotarl,a moj nie...Mysle,ze gdyby dotarl,to odpisalby mi na pewno.Nie wiem tylko co mogloby byc przyczyna tego,ze ich list dotarl szybciej niz moj...Oni wyslali 7 lutego,a 22 lutego dotarl ten list do niego...Martwie sie,czy moje listy w ogole dojda...Nie wiem jakie znalezc wytlumaczenie na to,ze 22 lutego nie bylo jeszcze mojego listu,a ich list byl...A moze juz doszedl,nie wiem co myslec o tym.Myslicie,ze jesli zadzwonilabym do jego wychowawcy,to powiedzialby mi,czy moje listy doszly?Raz z nim rozmawialam przez tel na temat paczki,byl w miare uprzejmy.Udzielilby mi informacji na temat listow?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót