Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
moja desperacja sięga zenitu..zadzwoniłam do dyr aresztu.Przemiły człowiek(gdańsk)!!!!Byłam w totalnym szoku,że tak miło się rozmawiało :) :) Co do listów powiedział,że mnóstwo prokuratorów pod koniec roku bierze zaległe urlopy i bardzo często ma pod koniec roku tel z lamentami od żon,gzdie list od męża!!!!!
Oprócz tego mówił,że siłą rzeczy,tera zjest więcej do ocenzurowania itd.
paulak-pierwsze listy po zatrzymaniu i aresztowaniu męża też szły dłużej niż te następne...Myślę,że na początku są bardzo analizowane i tyle.Potem im przechodzi

witam wszystkich czekających na list,telefon,jakikolwiek znak od ukochanej osoby zza krat.Wierzę,że ten rok będzie dla nas łaskawszy...Oby nam się :D :D

Mam taką niezdrową ciekawość (a ani czasu, ani siły żeby się w archiwa wgłębiać) - za co siedzą Wasi mężowie, partnerzy? Za niewinność?
Wiem, że nasze prawo bywa dziwaczne i mafiozi chadzają wolni a ludzie, którzy jedynie sprawiedliwości się domagali bywają zapuszkowani nawet w zamkniętych zakładach psychiatrycznych. Nie osądzam, nie chcę moralizować. Jestem jedynie ciekawa (ciekawska momentami).

Anakow do maja tyle dni......
Wesprzemy cie radą i uśmiechem . :wink:

Dziewczyny! Wiem,że moze sama sobie robie problemy, ale.....
Moj chlopak napisał mi w liscie adres na jaki mam pisac listy: to ulica darlowska 1 ..no to ja pisalam na ten adres a tu patrze ze ten ZK jest na darlowskiej 1b a pod 1 jest jakis urzad :o
Myślicie,że te listy doszły do niego? W koncu to jest obok i Ustka to nie jest za duze miasto :D
Przepraszam,ze tak wymyslam , ale teraz mnie tak jakos naszło bo ponad 2 tyg nie mam listu a go tam niedawno przeniesli i dostalam tylko 1 narazie :(

A pisałaś zakład karny? jak tak to napewno doszło :)

To jest Oddział zewnętrzny to pisalam OZ ustka i to wszystko co sie pisze :)
Mam nadzieje ze doszlo i tylko poczta jak zwykle nawala :)
Pozostaje czekac....Pozdrawiam

nie ma kosztów zabiegu..NFZ :(
w sumei sama ne wiem czy sie teraz cieszyć czy martwić...ale potrzebny nam tata...moje dzieć są bardzo zzyte z tatą i jakos takie sprawy...nazwe je "techniczne" latwiej przechodzą przy tacie...cienias jestem..nerwy zszarpane i wysiadam przy drobnostkach..a co dopiero narkoza...i ból maluszka

oh..dzieki dziewczyny...macie moc
w areszcie chłopaki się nie pocieszaja..a jakoś to tak wychodzi, że jeden drugiego dołuje..facet powiedział mi, że ja sie już tam wejdzie to nie chcą tak łatwo wypuścic...a ja pocieszam się..że u lekarza na ławeczce..wszyscy są chorzy...co przypadek to gorszy...ale niektórym się przecież udaje...bo każdy człowiek to indywidaualna jednostka i indywidualna sprawa....choc paragrafy...nic dobrego nie niosą

anakow-nasze dzieci też lepiej znoszą wszystko przy tacie,ale teraz starają się dla niego podwójnie,żeby był z nich dumny.dasz radę,zapewniam Cię :!:
Asia Gdańsk-widzenie,ech......mnie tylko pozostają listy.Ale absolutnie nie narzekam :ok:
chciałam dodać,tak na marginesie(zainteresowani wiedzą o co chodzi),że bardzo szanuję i podziwiam Żydów.Od zawsze.

Oceanio a u mnie te listy coś szwankują :( Co do widzenia to będzie ono pierwsze i ostatnie ze względu na prace i finanse :(
Jedynie pocieszające jest to,że w kwietniu przewoża go do Gdańska i moze w sierpniu bede go miala juz przy sobie :D :D

a w gdańsku będzie W ZK,cz AŚ? :)

U niego to jest tak ze jest na tym oddziale zewnetrznym w ustce dla mlodocianych i pierwszy raz karanych.W kwietniu przyjezdza na sprawe do Gdanska chyba juz w sprawie tego czy dostanie warunek i tego gdzie go umieszcza bo konczy 21 lat.Prawdopodobne jest ze jesli dostanie warunek te 4 miesiace spedzi w areszcie w Gdansku..Modle sie zeby nie w ZK w Gdansku.Ale do tego wszystkiego jeszcze daleka droga.Jak do niego pojade to sie czegos wiecej dowiem.

To już pewnie wiesz,że ĄŚ w Gdańsku jest w porządku.Mój mąż jest zadowolony.Boże,jak to brzmi :D

Wiem, wiem on tez byl zadowolony i sobie radził :D :D
Do czego to doszło....ze cieszymy się,że są w fajnym AŚ :D
Chociaz mój miał wychowawce troche nie teges ale ogolnie bylo ok i mam nadzieje ze te 4 miechy wlasnie tam spedzi jesli dostanie warunek :o

@anakow

Proszę stosować się do zasad obowiązujących na tym forum... będę naprawdę wdzięczny :help:

[cytat="Kilka zasad"]W "Hydeparku" automatycznie usuwane będą następujące posty:

- zawierające treści obraźliwe, obscenicze (jeżeli ktoś przesadzi :wink:),

- napisane wyłącznie kolorem,

- pisane "pod rząd" w jednym temacie, zalecane jest dodawanie nowych treści poprzez wykorzystanie opcji "ZMIEŃ".[/cytat]

http://forumprawne.org/o,23196.html

o przepraszam

ciagle się uczę...chyba mam prawo?

mam takie wrażenie,że do mnie idą szybciej niż do męża.Np na paczkę,z talonem i w ogóle,czekał.....23 dni.Na jej wydanie!!!Doszła do aresztu następnego dnia.... :what: Trudno,oby ten czas czekania TYLKO na list,skończył się jak najszybciej.Dla mnie to jedyny z nim kontakt,dlatego tak mocno analizuję..
anakow_100 razy w zeszycie w trzylinie;ZMIEń!!!! :wink:

powiem ci OCEANIo, że talon doszedł do mnie po ok tygodniu i nawet szedł bez cenzury..ale sam talon...mam tyle korzyści, że mój jest na miejscu..przynajmniej narazie, więc paczkę zaniosłam osobiście i w tym samym dniu ją dostał. Teraz zastanawiam się, czy nie zanieść czajnika bezprzewodowego a męzuś niech pisze o wydanie z magazynu....

i jakby nie było mija miesiąc
przed nami kolejny
wszystko byłoby dobrze gdyby człowiek wiedziała na czym stoi
a tu ciagle wielka niewiadoma( :?: :?: :?: )
dostałam całe 600zł wypłaty
co z tym robić?
napewno kupię znaczki. moje listy mają już po 19stron...ciekawe komu się to bedzie chciało i kiedy

napisałam i zmieniam ;-)
a cio to? przenieśli nas???? :o
chyba nas nie lubią

[cytat="anakow"]
a cio to? przenieśli nas???? :o
chyba nas nie lubią[/cytat]

A Ja głupi myślałem, że utworzeniem nowego forum zaskarbimy sobie Pań przychylność :wink:

Każdy interpretuje jak chce, ale jest jakby inaczej.

EDIT:
źle żeśmy myśleli :(

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót