Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Pierwszy list dostałam dokładnie 2 tyg.od zabrania Go do aś,teraz jest tam juz 3 miesiac i nic żadnej odpowiedzi, wiem że napewno pisze ale to nie dochodzi,włozylam znaczki nawet..

pewnie nikt nie ma czasu ich ocenzurować, na to nie ma wplywu pozostaje czekać, kiedyś jakaś dziewczyna pisała na forum że nie miała od swojego faceta wiadomości bardzo długo a po zakończeniu aresztu kiedy on dostał już wyrok dostała 6 naraz, tak nieststy jest oni mają "ważniejsze sprawy" i dlatego to tyle trwa. albo pisze coś w tych listach i nie "przechodzą" cenzury ale to wątpliwe.....czekaj nic innego nie pozostaje

Wiem,dzięki cały czas czekam... smutno mi jak w skrzynce niczego nie ma:(a nadzieję na to mam codziennie

elui wiem co to znaczy czekać na listy..
Ja tez wysyłałam ze znaczkiem i koperytą ale co z tegoo , jak nikt nie mial czasu ich czytać..

Wiecie co malo ze czekamy na łobuzow,na to zeby ich zobaczyc to jeszcze kaza czekac nam tyle czasu na listy:mad:

Ja też włożyłam znaczki, koperty, a nawet papier... Mi prokurator powiedział, że nie ma w zwyczaju przetrzymywać cudzej korespondencji i choć moje listy są bardzo obszerne-o dziwo jak na 3 dni od aresztowania (zapomniał doliczyć 3 pierwszych, które spędził na dołku...) to szybko je ocenzurował. I mam nadzieję, że moje od Łobuza też szybko przeczyta i przetrzymywał nie będzie. W końcu mamy prawo pisać, a ich obowiązkiem jest cenzura.

dostalam listy ktore moj lobuz napisal 30,04 i 27,04 :)
Ale niestety po poprzednich o ktorych wiem ze napisal sladu nie ma :(

a ja właśnie dzisiaj dostałam od mojego Łobuziaka list na który czekałam 1,5miesiąca :D

Laurka i Karolajn cieszę się, że się doczekałyście:) Mam nadzieję, że ja też coś niedługo dostanę od mojego:)

Ja mam nadzieje ze pierwsze listy tez do mnie dotra,ze nie zginely gdzies w drodze do mnie!!!
Bo przeciez troszke to dziwne ze z konca kwietnia listy sa ale z poczatku jeszcze nie...

laurka zasami maja balagan, wiec musisz sie uzbroic w cierpliwosc:)

dziewczyny , mam pytanie . moj brat wyslal mi list , do tej pory nie doszedl ,a moja szwagierka dostala wlasnie list , ktory on wyslal jej pozniej niz mi ... czy moj list zaginal gdzies ? ;/ dodam ze obie mieszkamy w tym samym miescie co as .

Ja dostalam od mojego listy wslane na koniec kwietnia wczoraj,a na listy ktore wyslal na poczatku kwietnia nadal czekam...:x

acha , czyli trzeba czekac ... :x dzieki za info ;*

Dziewczyny wiecie co mój powiedział?
Że listy ode mnie do niego idą min. 3 tygodnie..
w tym tygodniu dostał list z początku kwietnia..
ten sędzia żarty sobie robi!!:mad:

ja tez kiedys delikatnie zwrocilam uwage pani prokurator to mi powiedziala ze ich praca nie ogranicza sie do czytania listow ;]

Na nic się zdaje zwracanie uwagi prokuratorowi - tylko się "najeża":)
Dostałam dopiero dwa listy a napisałam 15 - niech ma co robić;)

ja od mojego jeszcze zadnego ale wiem ze napisal zaraz jak Go zawiezli do aresztu , ale jesli chodzi o brata i o kolegow to wiem jak to jest z tymi listami ... zalezy od ludzi , tak samo jak z widzeniami ehh ... to czekanie ! :mad:

dziewczyny ja wiem ze czekacie z utesknieniem na listy, ale od waszych lobuzow moga isc tez dluzej dlatego ze akurat ta pani czy pan prokuraor ma pare, parenascie takich spraw i nim sobie przeczyta to wszystko od kazdego z osobna, a jeszcze "swoje sprawy" to mija troszke czasu

Witam. A jeśli prokurator który wydał nakaz aresztowania jest we Wrocławiu a mój facet w krakowie - to jak to jest? Ja wysyłam na krk oni do wrocławia i spowrotem do krk? A co jeśli jego przeniosą do wrocławia- bo tak zapewne będzie. Prokurator prześle listy na krk czy wyśle na wrocław jeśli będzie wiedział, że tam już jest. On wysłał list chyba odrazu po tym jak go zamknęli bo jeszcze nie wiedział za co- a zarzuty powinni postawić do 24 godzin i dotarł bardzo szybko. Maxymalnie 2 dni. Skoro jego listu nie czytał prokurator to zapewne niestety nie oznacza, że moich też nie będzie?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót