Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A ja list wysłałam przedwczoraj i wczoraj już moj Mis dostal go od wychowawcy :)
hehe teraz zobaczymy jak dlugo mój Mis bedzie mi odpisywal ;)
bo jak da do wyslania to ja tez mam juz u siebie nastepnego dnia :D:D

Lorein napisał:
A ja list wysłałam przedwczoraj i wczoraj już moj Mis dostal go od wychowawcy :)
hehe teraz zobaczymy jak dlugo mój Mis bedzie mi odpisywal ;)
bo jak da do wyslania to ja tez mam juz u siebie nastepnego dnia :D:D

wasze listy idą jak piorytety!

heh...moze to zalezy czy jest osadzony blisko czy daleko... moj jest 50 km. od Łodzi... w Piotrkowie...i ida szybko

to nie ma znaczenia jak jest daleko, jesli wysyla sie do 15 priorytetem poleconym to dochodza na drugi dzien

my bez prioryteta ;) ale w tym samym miescie jestesmy :):D

Nam prokurator powiedziała ze wysyłanie piorytetem jest bez sensu...no chyba ze nie macie mozliwosci zaniesienia do prokuratury

a ja dostaję list dopiero po tygodniu od napisania choć jesteśmy w tym samym mieście :mad:

DominikaS. napisał:
Nam prokurator powiedziała ze wysyłanie piorytetem jest bez sensu...no chyba ze nie macie mozliwosci zaniesienia do prokuratury

Tak - jest to bez sensu, jeśli jest na sankcji i listy podlegają cenzurze. Do skazanych list polecony dochodzi o wiele szybciej bo już na drugi dzień :)

ja dostałam dziś list od mojego W z aś dopiero po 12 dniach a mój dochodzi w tydzień do niego i aś jest ode mnie ok30 km a prokurator na miejscu więc tam zanosze listy no i niby jest szybciej ale czy ja wiem?:(ważne że dostajemy te listy...;)
dziś zaniose następny i jestem ciekawa kiedy go dostanie...

no tak wszystko zalezy od czasu i dobrej woli prokuratora ja dostałam 2 listy po około tygodniu od napisania tez wysłalam 2 ale narazie cisza nie wiem czy już doszły a jestesmy w tym samym mieście

Dziewczyny powiem wam szczerze, że i tak macie bardzo dobrze. Nie jedna chciałaby czekać tylko tydzień czy dwa na list. Mi nie raz zdarzało aię ponad miesiąc czekać.

a ja Wam powiem jedną smieszną historyjkę ...jak mój z pod pieczy prokuratora "poszedł w objęcia" Sadu .. nie dawal znaku zycia przez 3 tyg. nie dostalam od niego żadnego listu - to byl koszmar...
za to jak zapadl mu wyrok i zdjeli mu areszt ... to listów dostałam aż 6 szt :) i to wszystkie naraz ;)
było co czytać :D

a ja powiem szczerze ze wysyłam kilka na raz... jak juz zaczne pisac nie umiem sie powstrzymac.........

no i chyba tak najlepiej robić...pisać codziennie i zanosić do prokuratora też codziennie:)może w końcu to szybciej potrwa

witam wszystkich .
niedawno mój tato trafił do wiezienia w łowiczu. nie mam pojęcia czy jest on w areszcie czy w zakładzie karnym. chciałabym wysłać do niego list tylko nie wiem jak zaadresować. słyszałam że tylko imię i nazwisko i adres więzienia ale czy dojdzie tak zaadresowany list jest jest jeszcze w areszcie ? pomóżcie

Dojdze bez problemu, ale musisz wpisać obok imienia i nazwiska imię (jego) ojca. I wiadomo że adres. Nie musisz pisać że to ZA czy AŚ

Przeczytaj ten temat. Wielokrotnie było tu poruszane wszystko co związane z listami

czyli mam jeszcze dopisać imię ojca mojego taty (dziadka), tak ? . w jakim celu jest to potrzebne ? .

czytałam ten temat ale jakoś przez to wszystko nie docierają do mnie fakty.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót