Listy od/ do osadzonego - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
polaa92 napisał:
Moj facet poprosil mnie abym w liscie przeslala mu oprocz kartek i kopert dlugopisy bo nie ma nawet czym listu napisac, czy nie bedzie z tym problemu?
Myślę, że nie.
polaa92 napisał:
i jak wyslac najlepiej taki list priorytetem? :>
Najlepiej poleconym priorytetem :)

Ale wlasnie jak to jest z listem poleconym, przeciez trzeba podpisac odbior?

Ok, bo wlasnie sie balam, ze mi taki list odesla spowrotem a moj mi powiedzial zebym koniecznie poleconym wyslala ;) dzieki

Ja raz wysłałam zwykłym priorytetem znaczki i nie dotarły.Więc za każdym razem jak do listu dołączałam znaczki, długopisy i inne rzeczy wysyłałam poleconym priorytetem. Przynajmniej mogłam sprawdzić czy i kiedy dotarł na miejsce.

szka napisał:
Myślę, że nie.

Myślę, że tak.
A jeśli dziwisz się, dlaczego tak napisałem, to przejrzyj strony www wszystkich jednostek penitencjarnych i wtedy zrozumiesz. Są więzienia, gdzie jasno określono, co może znajdować się w liście.

forg napisał:
Myślę, że tak.
A jeśli dziwisz się, dlaczego tak napisałem, to przejrzyj strony www wszystkich jednostek penitencjarnych i wtedy zrozumiesz. Są więzienia, gdzie jasno określono, co może znajdować się w liście.

Nie napisałam: "Nie, na pewno nie będzie problemu, wysyłaj śmiało, co tylko zechcesz! "
Sama osobiście wysyłałam kilkadziesiąt razy do kilku ZK różne rzeczy w listach i NIGDY nie było problemu, jednak nie znaczy, że tak będzie wszędzie.

Czytałam, że ktoś tam za długopis w liście nawet kwita dostał, więc faktycznie co ZK to inny obyczaj. Tam, gdzie mąż był w liście nawet płyty z klipami i muzyką mu wysłałam i nikt nie zgłaszał sprzeciwu.A hurtowe ilości długopisów i ołówków stanowiło normę:)

Mojemu facetowi rodzice przesłali w liście pierścionek, który miał mi dać na widzeniu. Przy otwieraniu koperty zapytano tylko: "Po co to?" :D

odeślą list z dopiskiem do którego ZK go przewieźli. miałam taką sytuację, pozdrawiam.

Mój szanowny małżonek "odpoczywa" na Białej w piątek wysłałam mu list zwykłym priorytetem doszedł wczoraj tak po 15 :D

Ja nie wysyłam poleconym ani priorytetem tylko zwykłym i w miare szybko dochodzą

Śledzenie przesyłek pocztowych. Sprawdziłam 2 dni temu poczta dostarczyła. Mój mąż na dzień dzisiejszy nic nie dostał. Tak samo działa w dugą stronę dzwoni i mówi kiedy wysłał. Ja kiedy odbieram sprawdzam datę stempla pocztowego i okazuje się że list był 5 dni przetrzymany!!!!

z tymi listami to już jest jak dla mnie przesada. ok sprawdzić ale nie trzymać tyle czasu :mad::mad:
ktoś na te listy czeka ;( (chodzi mi o listy od NICH )

Ostatnia edycja:
a wie ktos jak to jest z listami na nowosolskiej w poznaniu???

patrycja_marta napisał:
a wie ktos jak to jest z listami na nowosolskiej w poznaniu???

Jest tam taki dziki koń, który wszystkie listy pożera. Bez wyjątku.

Czego dotyczy Twoje pytanie?

poprostu czy przymykają oko np. na przesłane w liście "dodatki"?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót