Kasia2112 napisał:
Jeśli tak to ja usunelam swoje dane zalaczajac na forum ten dokument
To jest zawiadomienie o cesji. Nie dowodzi, że umowę cesji zawarto (faktu zawarcia dowodzi umowa cesji), w szczególności nie dowodzi że cesja dotyczyła
twojego długu.
Kasia2112 napisał:
jeśli wygram sprawę mogę widnieć w bik?
W BIK z powodu braku biletu nie będziesz nigdy wisieć. BIK gromadzi wyłącznie informacje kredytowe. Wynik sprawy zatem nie ma nic do rzeczy
Kasia2112 napisał:
- Nie chce mieć później problemów z uzyskaniem kredytu
Co najwyżej mogłabyś widnieć w KRD czy też BIG Infomonitor. Na razie nie można wpisać, gdyż kwota jest za mała, w razie wpisu można kwestionować (śmieszne koszty są nienależne) i wręcz atakować - wystąpić o zadośćuczynienie za bezprawny wpis.
Po oddaleniu powództwa wpis i tak musi zniknąć, pod rygorem karnym i zadośćuczynienia.
Niekiedy wpis w KRD może - ale nie musi - mieć jakiś wpływ na uzyskanie kredytu
Pablo_11 napisał:
Jedynie w treści pozwu jest mowa poz. 6849 - tam pewnie są szczegółowe dane. Można tą cesję w ten sposób "hurtowo" załatwić czy musi być oddzielna dla każdej wierzytelności?
Wierzytelność musi być oznaczona, zindywidualizowana. Tutaj mamy jakiś kabaret, a nie cesję - jest umowa gdzie opisany jest deal iluś tam długów za jakaś kasę. I zawiadomienie, które niczego nie dowodzi.
Na podobnej zasadzie mogę kupić jakiś duży pakiet, potem otworzyć listę najbogatszych Polaków i losowo windykować

No co, przecież są w pakiecie