A
agnieszkas33
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 66
Jeszcze jedno pytanie czy przed złożeniem tego wniosku muszę się wymeldować ze stałego miejsca zameldowania?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Osoba zobowiazana do zameldowania sie na
pobyt stały przedstawia organowi gminy własciwemu ze wzgledu na nowe miejsce jej pobytu stałego
zaswiadczenie o wymeldowaniu sie z poprzedniego miejsca pobytu stałego
agnieszkas33 napisał:Witam,po 3 miesiącach otrzymałam odpowiedż od gminy ,że nie wyrażają zgody na oddanie do bezpłatnego używania części lokalu
agnieszkas33 napisał:(czyli nie mogę się zameldować nawet na czasowo).
agnieszkas33 napisał:Jednocześnie poinformowali mnie ,że jeżeli zamelduję się w drodze Administracyjnej bez ich zgody
agnieszkas33 napisał:to wypowiedzą umowę najmu mojej babci na podstawie art,11 ust,2 pkt 3 ustawy z dnia 21 czerwca 2001r o ochronie praw lokatorów i mieszkaniowym zasobie gminy
agnieszkas33 napisał:Napisali ,że ze zgromadzonych dokumentów wynika ,że zamieszkuję w pobliskiej miejscowości w warszawie a do sprawowania opieki nad babcią nie jest potrzebny meldunek.
agnieszkas33 napisał:Bzdura totalna przez 3 miesiące nachodzili mnie w domu ,przysyłali dzielnicowego ,żeby sprawdził czy mieszkam
agnieszkas33 napisał:a nawet przysłali pismo z administracji ,żeby płacić za 3 osoby mieszkające w lokalu.(
agnieszkas33 napisał:Byłam w wydziale meldunkowym ,powiedziałam że tam mieszkam a oni na to że...
agnieszkas33 napisał:Ze zgromadzonych dokumentów wynika iż pani Agnieszka zamieszkuje w pobliskiej miejscowości
agnieszkas33 napisał:Zameldowana na stałe jestem w mieszkaniu komunalnym mojej mamy
agnieszkas33 napisał:Niestety nie napisali jakie to dokumenty
agnieszkas33 napisał:,a u mojej mamy jestem zameldowana na stałe 10 lat ,głównym najemcą jest moja mama.
agnieszkas33 napisał:A jakie jest Pana zdanie dotyczące tego pisma(wyżej)czy to jest szantaż?
Jeżeli lokatorem, któremu właściciel wypowiada stosunek prawny na podstawie ust. 5, jest osoba, której wiek w
dniu otrzymania wypowiedzenia przekroczył 75 lat, a która po upływie terminu, o którym mowa w ust. 5, nie będzie
posiadała tytułu prawnego do innego lokalu, w którym może zamieszkać, ani nie ma osób, które zobowiązane są
wobec niej do świadczeń alimentacyjnych, wypowiedzenieJeżeli lokatorem, któremu właściciel wypowiada stosunek prawny na podstawie ust. 5, jest osoba, której wiek w
dniu otrzymania wypowiedzenia przekroczył 75 lat, a która po upływie terminu, o którym mowa w ust. 5, nie będzie
posiadała tytułu prawnego do innego lokalu, w którym może zamieszkać, ani nie ma osób, które zobowiązane są
wobec niej do świadczeń alimentacyjnych, wypowiedzenie staje się skuteczne dopiero w chwili śmierci lokatora;
przepisów art. 691 § 1 i 2 Kodeksu cywilnego nie stosuje sięagnieszkas33 napisał:A urząd nie będzie miał żadnego prawa wypowiedzieć babci umowy najmu do jej śmierci.
agnieszkas33 napisał:A czy urząd zasobów lokalowych może po śmierci babci wymeldować mnie w trybie administracyjnym bez mojej zgody?