A
AliGie
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 31
Witam. Jak w temacie, na portalu Tablica.pl zamówiłem telefon Sony Ericsson W995. Wszystko pięknie ładnie, ale w paczce zamiast zamówionego towaru dostałem obudowę do Nokii N95. Potem obiecał wysłać paczkę, bo niby fatycznie się pomylił. Wczoraj pytałem czy wysłał bo nie doszła. Napisał mi że nic nie wysłał bo pierwsza paczka jednak była tym co chciałem. Piszę mu, że nie było tam telefonu tylko ta obudowa, a on chce mnie podać o wyłudzanie pieniędzy. Jak mam się bronić ?
Zrobiłem błąd w tym, że nie sprawdziłem paczki zanim za nią zapłaciłem.
Napisałem mu, że podejmę odpowiednie kroki, ale nie wiem co mogę w tej sytuacji zrobić.
Reasumując zapłaciłem 240 zł za kilka kawałków bezużytecznego plastiku.
Zbierałem na telefon cztery miesiące, gdyż zarabiam tylko jako praktykant 150 zł, ale wiadomo muszę płacić za internet itp.
To były moje ostatnie pieniądze, które wydałem na ten właśnie telefon, a telefonu jak nie było tak nie ma i w dodatku zostałem bez pieniędzy.
Czy mogę coś zrobić żeby odzyskać pieniądze ?
Jak udowodnić sprzedawcy, że w paczce nie znalazłem tego co chciałem ?
Zrobiłem błąd w tym, że nie sprawdziłem paczki zanim za nią zapłaciłem.
Napisałem mu, że podejmę odpowiednie kroki, ale nie wiem co mogę w tej sytuacji zrobić.
Reasumując zapłaciłem 240 zł za kilka kawałków bezużytecznego plastiku.
Zbierałem na telefon cztery miesiące, gdyż zarabiam tylko jako praktykant 150 zł, ale wiadomo muszę płacić za internet itp.
To były moje ostatnie pieniądze, które wydałem na ten właśnie telefon, a telefonu jak nie było tak nie ma i w dodatku zostałem bez pieniędzy.
Czy mogę coś zrobić żeby odzyskać pieniądze ?
Jak udowodnić sprzedawcy, że w paczce nie znalazłem tego co chciałem ?