Nie wrocilem do wiezienia z przepustki

• Autor wątku Autor wątku poszukiwany1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
P

poszukiwany1234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
zostalem skazany za art&210,1 odsiedzialem polowe kary i otrzymalem widzenie poza terenem zk i nie powrocilem .ukrywam sie od tego czasu,ukrywam sie od 1993,jestem poszukiwany listem gonczym.pytanie czy to nie ulegnie przedawnieniu ,a jesli nie czy po za granicami kraju a dokladniej w europie rowniez jestem poszukiwany na podstawie listu gonczego wystawionego w polsce?

Tak napewno za ucieczkę z Zakładu grozi kara pozbawienia wolności ponieważ osoba z mojego P zakładu nie wróciła z przepustki jednak szybką ją znaleźli,nie dość że dostał 1 rok więzienia to jeszcze zmienili mu podrupe na P1

wyrok za ucieczkę z więzienia trzeba odsiedzieć w całości z tego co R mówi nie można się strać o warukowe

no tak ale,jesli wyrok by sie przedawnil (w co watpie )to tym samym i cokolwiek by mi chcieli dolozyc za ucieczke ?

Oni nie dokładają za ucieczkę tylko dają nowy wyrok

[cytat="poszukiwany1234"]zostalem skazany za art&210,1 odsiedzialem polowe kary i otrzymalem widzenie poza terenem zk i nie powrocilem .ukrywam sie od tego czasu,ukrywam sie od 1993,jestem poszukiwany listem gonczym.pytanie czy to nie ulegnie przedawnieniu ,a jesli nie czy po za granicami kraju a dokladniej w europie rowniez jestem poszukiwany na podstawie listu gonczego wystawionego w polsce?[/cytat]

Na jaką karę został Pan skazany i kiedy nastąpiło uprawomocnienie się wyroku.

Co zaś do poszukiwań międzynarodowych, to jeżeli za Panem został rozesłany Międzynarodowy List Gończy lub Europejski Nakaz Aresztowania to jest Pan poszukiwany także w innych karajach (całego świata lub tylkjo Europy). Jeśli zas nie to nie.

poza tym, to co pisały Dziewczyny wyżej, iż w przypadku niepowrotu z przepustki ma Pan pewny wyrok z art. 242 par. 2 kk

[lex:31ox1ppr]Kto, korzystając z zezwolenia na czasowe opuszczenie zakładu karnego lub aresztu śledczego bez dozoru, bez usprawiedliwionej przyczyny nie powróci najpóźniej w ciągu 3 dni po upływie wyznaczonego terminu, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. [/lex:31ox1ppr]

[cytat="magnatex"][cytat="poszukiwany1234"]zostalem skazany za art&210,1 odsiedzialem polowe kary i otrzymalem widzenie poza terenem zk i nie powrocilem .ukrywam sie od tego czasu,ukrywam sie od 1993,jestem poszukiwany listem gonczym.pytanie czy to nie ulegnie przedawnieniu ,a jesli nie czy po za granicami kraju a dokladniej w europie rowniez jestem poszukiwany na podstawie listu gonczego wystawionego w polsce?[/cytat]

Na jaką karę został Pan skazany i kiedy nastąpiło uprawomocnienie się wyroku.

Co zaś do poszukiwań międzynarodowych, to jeżeli za Panem został rozesłany Międzynarodowy List Gończy lub Europejski Nakaz Aresztowania to jest Pan poszukiwany także w innych karajach (całego świata lub tylkjo Europy). Jeśli zas nie to nie.[/cytat]
Witam i dziekuje za odpowiedz ,zostalem skazany na 6 lat pozbawienia wolnosci w roku 1990 i w 1991 wyrok zostal uprawomocniony(ale nie jestem pewien ze wzgledu na dlugi okres od tego czasu) odsiedzialem 3 lata i od 1993 roku sie ukrywam. sprawdzajac internet natknelem sie na moj list gonczy ,ale to jest list gonczy,ale w nim nic nie ma na temat eropejskiego nakazu aresztowania ,lub siwatowego listu gonczego ?jak to sprawdzic ? dziekuje.

Pan tego nie sprawdzi.
Chyba że osobiście na którymś z polskich przejść granicznych.

magnatex
ale czy mozesz udzielić odpowiedzi czy to sie kiedyś przedawni? a jezeli tak to po ilu latach? :ooo:

magnatex
przepraszam,ale nie podaje mojego imienia tym samym stronki z listem gonczym wystawionym na mnie,rowniez chcialem podzoekowac za rade ,ale nie jestem chetny sprawdzic na granicy tego w jaki sposob jestem poszukiwany(chyba ze zrozumialuch powodow)moje pytanie ,to czy isntnieje przedawnienie dal ludzi ukrywajacych sie za art 20&1,wyrok prawomocny i w polowie odsiedziany.otzymalem przepuste widzenia bezdozorowego w 1993 roku i od tamtej pory ukrywam sie po za granicami kraju.dziekuje.

[cytat="ASIA Ż"]magnatex
ale czy mozesz udzielić odpowiedzi czy to sie kiedyś przedawni? a jezeli tak to po ilu latach? :ooo:[/cytat]

Kodeks karny:
[cytat:1y8lfz1j] Art. 103. § 1. Nie można wykonać kary, jeżeli od uprawomocnienia się wyroku skazującego upłynęło lat:
1) 30 - w razie skazania na karę pozbawienia wolności przekraczającą 5 lat albo karę surowszą, [/cytat:1y8lfz1j]

Chcialem podziekowac wszystkim za odpowiedzi,za okazanie zainteresowania moja sparawa.hmmmm 30 lat nie zle zostalo mi jeszcze (tylko 16) ukrywania sie. mialem nadzieje ze jeszcze tylko rok ,no ale lepiej tutaj 15 lat niz we wiezieniu 5.Nie wiem ale moze ma ktos jakies sugestie dla mnie (tylko prosze nie pisac ze lepiej bedzie odsiedziec)

[cytat="poszukiwany1234"]Nie wiem ale moze ma ktos jakies sugestie dla mnie (tylko prosze nie pisac ze lepiej bedzie odsiedziec)[/cytat]

Na tym forum nie udzielamy porad jak uniknąć odpowiedzialności karnej.

zapomnialem dodac za co przepraszam ,ze mimo ze otrzymalem kary wyzsza niz 5 lat ale to byl zbior wyrokow wydanych za rozne przestepstwa czyli za art 210&1 otrzymalem 4 lata,plus rok za prube ucieczki z wiezienia,plus 1,8 miesiecy za pobice policianta,to czy jesli nie mialem zrobionego wlaczu wyrokow ,bede musial sie ukrywac nadal 30 lat cy tylko 15? prosze o odpowiedz dziekowka.

Kodeks karny:
[cytat:3uu713u1] Art. 103. § 1. Nie można wykonać kary, jeżeli od uprawomocnienia się wyroku skazującego upłynęło lat:
1) 30 - w razie skazania na karę pozbawienia wolności przekraczającą 5 lat albo karę surowszą, [/cytat:3uu713u1][/cytat]
a jezeli nie otrzymalem jeden wyrok ? np.za art 210&1 otrzymalem 4 lata ,i za pobicie 1.8 misiecy,to czy tez to sie liczy jako wyrok przekraczajacy 5 lat (zaznaczam ze kary lacznej nie bylo)

Poszukiwany1234 a czy ukrywajac sie nie czujesz sie tak jakbys byl uwieziony :?: Co to za zycie? Gdziekolwiek sie wybierzesz zawsze masz ta swiadomosc ze moga Cie złapac. Ile tak mozna?!

Marlena.11 powiem tak nigdy nie jest latwo,ale zycie nie polega na poddawaniu sie ,tylko na odwiecznej walce z tym lub tamtym.jedni przez poddanie sie umieraja ,inni rozstaja sie z rodzina a jeszcze inny ida do wiezienia za niewinnosc ale to dula historia.Co by nie mowic nie jest latwo,bo choc jestem wolny zewnetrznie to jestem uwieziony wewnetrznie,ale mam terz dzieci i rodzine (prace ,dom ,nowe zycie)nie moge pozwolic na zniszczenie tego -nie dla mnie ale dla nich.

[cytat:2t46pc48]
Co by nie mowic nie jest latwo,bo choc jestem wolny zewnetrznie to jestem uwieziony wewnetrznie,ale mam terz dzieci i rodzine (prace ,dom ,nowe zycie)nie moge pozwolic na zniszczenie tego -nie dla mnie ale dla nich
[/cytat:2t46pc48]

Tak, tak poszukiwany, dla twojej rodziny byłby to straszny cios, nie ma sensu tego niszczyc, napewno sie zmieniłes, ulożyles sobie zycie, zalozyłes rodzine, pracujesz, jestes normalnym człowiekiem, po co to niszczyc ....

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót