B
beatka0393
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witajcie. Poszukiwałam na Allegro laptopa koniecznie z oryginalnym fabrycznie zainstalowanym windows 10 (nie żadna aktualizacja z windows 7,8 do windows 10). Znalazłam laptopa z windows 10 na poniższej aukcji:
Asus Laptop i5, 17' windows 10, 8GB ram, 4x2,6GHZ (6601660079) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Po zakupie okazało się jednak że laptop posiadał fabrycznie windows 8 i dokonano darmowej aktualizacji do windows 10 o czym sprzedawca w ogole nie napisał w tresci aukcji. Niestety jest z tego powodu dużo problemów natury technicznej (dużo wolniejsze działanie - wiele smieci po starym windowsie, problem z ponowną aktualizacją po zmianie dysku na SSD w laptopie, koniec darmowej aktualizacji do win 10 i jeszcze parę innych rzeczy). Napisałam sprzedawcy że z powodu niedokładnego opisu aukcji (zatajenia tej informacji) rezygnuje z zakupu. Czy waszym zdaniem mam do tego prawo??
Na koniec zostawię jeszcze treść regulaminu Allegro:
Asus Laptop i5, 17' windows 10, 8GB ram, 4x2,6GHZ (6601660079) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Po zakupie okazało się jednak że laptop posiadał fabrycznie windows 8 i dokonano darmowej aktualizacji do windows 10 o czym sprzedawca w ogole nie napisał w tresci aukcji. Niestety jest z tego powodu dużo problemów natury technicznej (dużo wolniejsze działanie - wiele smieci po starym windowsie, problem z ponowną aktualizacją po zmianie dysku na SSD w laptopie, koniec darmowej aktualizacji do win 10 i jeszcze parę innych rzeczy). Napisałam sprzedawcy że z powodu niedokładnego opisu aukcji (zatajenia tej informacji) rezygnuje z zakupu. Czy waszym zdaniem mam do tego prawo??
Na koniec zostawię jeszcze treść regulaminu Allegro:
5.2. Treść Oferty powinna być rzetelna i kompletna oraz nie może wprowadzać w błąd innych Użytkowników, w szczególności co do właściwości Towaru, takich jak: jego stan, jakość, pochodzenie, marka czy producent. Treść Oferty powinna być zgodna z wymogami prawa, w szczególności zawierać informacje wynikające z obowiązujących przepisów dotyczących ochrony praw konsumentów. Użytkownik ponosi pełną odpowiedzialność za treści umieszczone przez siebie w Ofercie, w tym jest odpowiedzialny za wszelkie jej błędy lub nieścisłości.
Ostatnia edycja: