*** - niemiecka firma problem

• Autor wątku Autor wątku kpiwo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Musiałeś po prostu przy opłacaniu kliknąć na opcję rocznego członkostwa. Nie sądzę że odzyskasz kasę. Z tego co wiem to miesięczna opłata wynosi coś ok 40 zl (pirackie stawki zresztą)
Może skorzystaj z "Sympatii"? Tam faktycznie za miesiąc tyle zapłacisz.
Pozdrawiam.

Co do zwrotu dowiedziałem sie że przy każdym zakupie przez internet obowiązuje prawo od odstąpienia
a Przy okazji przed chwila dostałem odpowiedz po nie całym dniu

Witaj !

Dziękujemy za wiadomość.

Informujemy, że Pana odstąpienie od umowy zostało pozytywnie rozpatrzone, co wiąże się z natychmiastowym deaktywowaniem statusu Członkostwa Premium. Prosimy o przesłanie nam danych konta bankowego, na które mamy zwrócić opłatę. Uprzejmie prosimy o przysłanie nam danych personalnych potrzebnych nam do zwrotu wpłaty na polskie konto (imię i nazwisko, IBAN i SWIFT a także nazwę banku).
Pana profil uzyskał ponownie status Konta Podstawowego. Oczywiście w każdej chwili może Pana ponownie aktywować usługę Premium.

W przypadku dalszych pytań, chętnie służymy pomocą.
Serdecznie pozdrawiamy

Zespół eDarling

;);)

Niestety portal to niewypał, skuteczność bardzo niska, codziennie dostaję nowe propozycje "partnerek" i 90% to konta widma, brak zdjęcia, opis w 2 wyrazach... Czasem trafiają się ciekawe profile ale jeszcze częściej nie ma jak się z nimi skontaktować, można wysłać sobie jedynie uśmiech i nic więcej, nie ma szans na kontakt jeśli obie strony nie kupią abonamentu przynajmniej na 1 msc, a biorąc pod uwagę że serwis oferuje marne możliwości to 35zł jest kwota jednak zbyt wygórowaną. Jednak dałem się naciągnąć, z ciekawości chciałem zobaczyć od kogo dostałem ten cholerny uśmiech i wiadomość, no i była to jakaś dziewczyna z mojego miasta, wiadomość ni w 5 ni w 9 brzmiąca mniej więcej "co słychać". Spoko, odpisałem w końcu po to wydałem 35zł. No i kontakt się urwał po tym jak odpisałem... wg mnie ktoś w obsługi portalu zakłada konta i próbuje nawiązać kontakt z nowo zarejestrowanymi użytkownikami by ich naciągnąć na kasę . Po 5 dniach od wykupienia dostępu na msc trafiłem na temat na tym forum, cóż zdecydowałem się anulować dalsze członkostwo premium, akurat z tym problemu nie było, wszystko załatwiłem w 1 minutę przez infolinię. Ale członkostwo wygasa 14 grudnia, po prostu nie zaznaczyłem tego iż chcę natychmiast zrezygnować aby otrzymać zwrot pieniędzy. Ok, w sumie 35zł to żadna kwota... nie chce mi się o takie pieniądze wykłócać. Więc od prawie msc co jakiś czas zerkam na portal i jedyny kontakt jaki nawiazałem to wysłane i odebrane uśmiechy od kilku kobiet... nic więcej, na wiadomości nie odpowiadają bo zapewne nawet nie mają jak ich przeczytać, a wydanie w ciemno 35zł co najmniej, to nie dla każdego mały wydatek.
Nie polecam korzystania z edarling gdyż w sumie istnienie serwisu sprowadza się tylko do naciągania ludzi.

Wypowiedziałam członkowstwo "PREMIUM" otrzymałam potwierdzenie od e-darling, że przyjęto, oczywiście pieniędzy nie zwrócono,ale UWAGA po trzech miesiącach pobrano uważam UKRADZIONO z mojego konta bankowego (płaciłam kartą) kwotę 74,70 zł.Na moje pytanie telefoniczne poinformowano,że mam jeszcze jakieś 2 konta, których sama nigdy nie zakładałam.Uważam,że mając moje dane założyli mi jakieś 2 konta.W Banku mam jedynie jedną operację zapłaty za otwarcie konta PREMIUM jednego, jedynego i w terminie zamkniętego.Druga operacja bankowa to pobranie po 3-ch miesiącach przez e-darling 74,70 zł rzekomo jakiegoś drugiego mojego konta.Przyglądajcie się na swoje konta bankowe.Bo tak naprawdę poza pięniędzmi to chodzi o jakieś zasady,póki co to mam piękny związek jaki mi oferowali,ale jedynie między nimi.Pozdrawiam AGA(*_*).

Witam. Wczoraj wykupiłem członkostwo premium na edarling ale po przeczytaniu tego wątku na forum postanowiłem zrezygnować z tego jak najszybciej. Udało się to załatwić w niecałe pięć minut dzwoniąc na ich bezpłatną infolinie i podając kod bezpieczeństwa który jest podany w ustawieniach konta premium. Dodatkowo dostałem od nich gratis 10 dni premium:) ale po tym okresie chyba już nie wykupie tego badziewia.

technolog napisał:
wysyłając rezygnację muszę podać dokładny adres zamieszkania....i obawiam się czy nie ściągnę na siebie jescze większe problemy, czy nie beda mi przychodzily jakies listy z Niemiec z wezwaniami do zapłaty, sądu itp

Otóż, polskie prawo jakie jest takie jest, ale na tę sytuację coś przewiduję. NIKT nie może upubliczniać oraz dawać osobom trzecim adresu, telefonu, zdjęcia itp.. Jest coś takiego jak GIODO - Generalny Inspektorat Ochrony Danych Osobowych. Jeżeli coś takiego się zdarzy, należy ich o tym zawiadomić - Oni wystąpią z wnioskiem do niemickiego GIODO. Nie ma się czym martwić.

PS. Niemieckie wyroki sądowe Cię nie obowiązują.

Sam też opłaciłem premium, tylko że moje zakończyło się miesiąc temu (płatność przelewem), konto usunąłem i po problemie.
Jak zauważyłem kilka dni temu to według google domena e-darling.pl jest chyba gdzieś na 70 miejscu jeżeli chodzi o liczbę unikalnych wejść internautów na tą domenę w 2010 roku!!! Więc jednak ktoś z tego korzysta. Faktem jest że jeżeli ktoś płacił przelewem, to ma spokój, ponieważ nie mają możliwości pobierania kasy z naszych kont. Faktycznie gorzej jest jeżeli ktoś płacił kartą (chociaż według nich trzeba na to się świadomie zgodzić). W przypadku przelewów na DOTpay widnieje tylko tytuł wpłaty i adres e-mail. A w przypadku karty trzeba podawać dane typu adres etc.
Sądzę że jeżeli macie potwierdzenia usunięcia kont i wypowiedzenia premium to oni nie mogą nam nic zrobić. Niemieckie prawo cywilne jest tak skonstruowane, żeby chroniło konsumenta. Ten zapis który podają oni w swoim regulaminie polega mniej więcej na tym, że w ciągu 14 dni od zakupu premium dokonamy wypowiedzenia, to oni nic nie mogą nam zrobić, bo mamy do tego prawo (bez podania przyczyny).
Przeczytałem posty którzy szanowni użytkownicy tego forum zamieścili w tym temacie. Naprawdę więcej było tu obaw i strachu, a faktycznie wszystko dobrze się kończyło.
Mamy wszyscy nauczę na przyszłość, musimy czytać regulaminy jeżeli się gdzieś rejestrujemy. Prawdziwe jest powiedzenie: "Mądry Polak Po Szkodzie".

Słuchajcie u mnie jest też w porządku wysłałem w środę wiadomość z prośbą o rezygnację i w tym samym dniu też otrzymałem wiadomość że wygasa mi konto premium 23.01.2011. Więc mam spokojne święta :)Oczywiście zapytali mnie jaki jest powód :) .Trzeba będzie im cosik nabazgrać :) . Pozdrówienia dla wszystkich byłych użytkowników konta premium :)

Ostatnia edycja:
Podziękowania dla w/w:roza::roza::roza::roza:
Ja również cieszyłam się,że dostałam powiadomienie o przyjęciu rezygnacji,oczywiście na pytanie jaki jest powód rezygnacji,oczywiście również określiłam, jednak po 3-ch miesiącach się rozczarowałam kiedy z mojego konta bankowego UKRADZIONO mi pieniądze.Czy ktoś może mi zrozumieć co oni napisali heheheh, bo chyba mają inny kalendarz
Oto ich odpowiedź na moje zapytanie:
Nawiązując do naszej rozmowy telefonicznej, przesyłam Pani informacje dotyczące płatności za Konto Premium uiszczonej w dniu 2010-08-19 o godzinie 23:19:48.
Konto z adresem mailowym ............@wp.pl opłacone zostało w dniu 2010-11-19 o godzinie 15:02:24, natomiast następna kwota została pobrana z tego konta w dniu 2010-08-19 o godzinie 14:52:01.
Uważnie śledźcie konta, jeśli płaciliście kartą,pozdrawiam AGA(*_-).

Ja też miałem swego czasu do czynienia z tą firmą. Zgadzam się z poprzednikami, trzeba czytać dokładnie regulamin. Na szczęście mam już to przygodę z eDarling za sobą. Teraz zarejestrowałem się w tradycyjnym biurze matrymonialnym, które też daje możliwość rejestracji przez internet, ale jest polskie, z tradycjami (istnieje na rynku 25 lat) i co istotne ma fizyczny adres biura, gdzie zawsze w godzinach pracy można zastać pracowników.

Kilka miesięcy temu niestety też się denerwowałam ze w to gówno za przeproszeniem wdepnęłam...wchodzę tu dziś i widzę że nic nadal się nie zmieniło...

Ja wysyłałam kilkanaście maili i na żaden mi nie odpowiedzieli... dopiero interwencja, a w zasadzie błagalna prośba jednego z pracowników tejże firmy ruszyła moją sprawę i na drugi dzień już mi odpowiedzieli mailem że zakończą premium i przeprosiny że się im coś zawieruszyło! Nie wierzę, żeby kilkanaście maili tak ot sobie zniknęło.. ale cieszę się, że mam juz to za sobą!

Także unikajmy tej strony jak ognia..
No i pisałam do UOK, którzy trochę się 'zainteresowali' ta sprawą...

Ja też dostałam potwierdzenie mojego wypowiedzenia we wrześniu 2010, niestety OKRADZIONO moje konto bankowe pod koniec listopada 2010. To jest ich potwierdzenie wypowiedzenia.Również prosiłam o informacje kilkoma e-mailami, musiałam niestety sama sobie poradzić z wypowiedzeniem,bo nie otrzymałam od nich ani jednej odpowiedzi na moje e-maile.
"Twoje Członkostwo Premium zostało zakończone!
Witaj Agnieszka,
dziękujemy za wiadomość.

Otrzymaliśmy Twoją rezygnację z korzystania z naszego serwisu. Zgodnie z życzeniem Twoje Członkostwo Premium wygasa w dniu 19.09.2010.

Jest nam niezmiernie przykro z powodu Twojej decyzji. Jednocześnie pragniemy zapytać o powody Twojej rezygnacji z Członkostwa Premium w naszym serwisie. Czy znalazłaś już idealnego Partnera? Jeśli tak, to gratulujemy serdecznie i cieszymy się razem Tobą. Opowiedz nam swoją historię w krótkim mailu i prześlij na adres historiemilosne@edarling.pl !

Jeśli masz uwagi, sugestie bądź zastrzeżenia odnośnie naszego serwisu, nie wahaj się nimi z nami podzielić. Będziemy wdzięczni za krótki e-mail z Twoimi uwagami.
Jak słodziuto, aż mdli:confused:, pozdrawiam serdecznie AGA (*_-)

ja chcialabym sie zapytac (bo mam juz metlik w głowie po przeczytaniu opini na forum o edarling.pl) jak mialam czlonkowsto podstawowe i NIE WYKUPILAM na szczescie konta premium to moga z edarling.pl przyczepic sie aby im miala cokolwiek placic? czyli prosciej mowiac jak nie zamawialam konta premium mam za cokolwiek płacic?

agni24 .bez przesady. no przecież że nie. nie mają twoich danych tylko e maila

Hej tak czytam sobie wypowiedzi tez sie zarejstrowałam i po przeczytaniu forum troszke mnie przeraziło. Jednak chciałam sie upewnić. Bo ja dostałam informacje ze automatyczne przedłużenie jest możliwe tylko w płatności kartą czyli jeśli zapłaciłam przelewem nie musze składać wypowiedzenia i konto samo wygaśnie. Prosze o opdwiedz :)

Witam, też jestem ciekawa jak wygląda sprawa wypowiedzenia przy platności przelewem, skoro nie mają możliwości pobrania kasy. Widzę, że podnieśli oplatę dwukrotnie od sierpnia, miesiąc kosztowal 25 zl, a teraz chcą aż 50 zl. Wiadomo, że chodzi o zachęcenie do wykupienia dluższej opcji i wybulenia min. 90 zl. Niezle zdzierwstwo. Najgorsze jest to, że nie ma pewności czy większość kont nie będzie widmo bez wykupionej opcji premium, tak jak wcześniej ktoś pisal. Ciekawa jestem czy dalej tak to wygląda. Ostatecznie z tego, co czytalam, to można zrezygnować do 2 tygodni, ale chyba też coś potrącają? W sumie, sam test psychologiczny, zadawanie pytań i dobór wydaje się nawet sensowny. Wiadomo, że sympatia na onecie jest bez porównania przystępniejsza, ale w większości to zestaw malo poważnych ludzi i naciągaczy. Mam duże wątpliwości, ale chodzi mi po glowie, żeby spróbować. Mam już zalożone konto i jakieś piersze wiadomości do odczytu.

Hejka! No niestety ja również doznałam zaćmienia umysłu i wykupiłam konto Premium na święta......:sad: Dzisiaj wysłałam 3 e-maila i mam nadzieję, że chociaż na jeden odpowiedzą i zlikwidują mi te Premium nieszczęsne :) A co do płatności przelewem (bo w ten sposób wykupiłam te Premium) to jestem ciekawa jak oni by mi ta kasę zabierali??? Chyba jedynym sposobem byłoby zlikwidowanie mojego konta przez e-darling, bo nie przestrzegałam bym ich regulaminu - co wy na to???:rolleyes: Dam Wam znać czy udało mi się zlikwidować konto:ok:

Pozdrawiam wszystkich biedaków, którzy padli ofiarami tego serwisu.

Szanowna Pani Karolino!

Dziękujemy za wiadomość.

Zgodnie z życzeniem Pani Członkostwo Premium wygaśnie w dniu 3.03.2011r.
W ramach rekompensaty za okres oczekiwania na aktywację, otrzmała Pani od nas dodatkowe 10 dni gratis na zakończenie wykupionego przez Panią abonamentu.
Jeżeli będzie Pani chciała ponownie w pełni korzystać z bogatej oferty eDarling oraz zwiększyć swoją szansę na znalezienie idealnego partnera, w każdej chwili może Pani ponownie aktywować Członkostwo Premium.
Bylibyśmy bardzo wdzięczni za podzielenie się z nami powodem rezygnacji. Celem naszego portalu jest pomoc osobom poszukującym w odnalezieniu poważnego i długotrwałego związku z właściwą osobą. Jeżeli spotkała Pani na naszym portalu swojego wymarzonego partnera zapraszamy do opowiedzenia nam swojej historii wysyłając na adres historiemilosne@edarling.pl e-maila wraz ze zdjęciem.
Prosimy pamiętać, że zawsze służymy pomocą.

Jestem w szoku:o, że tak szybko przyszła odpowiedź - widoczni mieli jakieś noworoczne postanowienia, żeby szybciej udzielać odpowiedzi użytkownikom na pytania - i za to duży plus!!! :cool::-D Tylko jest taki problem, bo ja wykupiłam abonament na 3 miesiące w listopadzie 2010 - to z dlaczego mam abonament do marca 2011??? Napisałam do nich - czekam na odpowiedź w tej sprawie :D

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót