Witam wszystkich,
Widzę że temat dość rozbudowany więc nie tylko chyba ja się naciąłem. Czy może ktoś mi doradzić ?
Dziś z czystej ciekawości zarejestrowałem się na portalu E-Darling. Oczywiście od razu zaatakowały mnie reklamy by wykupić konto Premium. Pokazała się jakaś promocyjna oferta z opłatą za 29,90 zł / mies. A że be konta premium tak naprawde nic tam nie da się zrobić to zapłaciłem Kartą Kredytową te trzy dyszki.... Jak się okazało po wejściu na zakładkę Moje Członkostwo, nie były to trzy dyszki tylko tylko 358,80 zł za cały rok !!!!
Czy jest jakakolwiek możliwość wypowiedzenia tej umowy...rozumiem jeżeli skasują mnie za cały miesiąc ale płacić 358 zł za wejście i przetestowanie to już mocne naciąganie.
Zarejestrowałem się w dniu dzisiejszym i jak widzę jeszcze na mojej karcie to odnotowane nie zostało. Czy przysługuje mi możliwość wypowiedzenia umowy tak jak w przypadku zakupów przed internet czy coś w tym stylu ??????
Będę bardzo wdzięczny za pomoc :???:
Człowiek ma swoje lata a nadal chwila nie uwagi i bach... dziecinna wpadka
P.S. W mailu dostałem regulamin z takim zapisem :
Poulenczenie prawie do odstąpienia od umowy
Prawo do odstąpienia od umowy
Użytkownik ma prawo, bez podania przyczyny, odstąpić od umowy zawartej z eDarling w terminie 2 tygodni od jej zawarcia, na podstawie przesłanego do eDarling oświadczenia we właściwej formie (listownie, faksem lub e-mailem) a także telefonicznie. Bieg terminu do odstąpienia od umowy rozpoczyna się w momencie otrzymania niniejszego pouczenia w formie mailowej, jednak nie wcześniej niż przed zawarciem umowy i nie wcześniej niż przed dopełnieniem przez eDarling obowiązku informacji wynikającego z § 312 c II Bürgerliches Gesetzbuch (niemieckiego prawa cywilnego) w związku z § 1 I, II i IV BGB-Informationspflichten-Verordnung (rozporządzenia dotyczącego obowiązków informacyjnych) – będącego zasadniczo odpowiednikiem przepisów polskiej ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (art. 9 tej ustawy).
Termin odstąpienia od umowy jest zachowany, gdy przed jego upływem oświadczenie o odstąpieniu zostanie wysłane listownie na adres:
Affinitas GmbH
- Dział Obsługi Klienta -
Kohlfurter Strasse 41/43
10999 Berlin,
Niemcy
faksem: 00 49 30 991 949 5 37 lub drogą mailową na adres:
premium@edarling.pl
Odstąpienie może również zostać zgłoszone telefonicznie pod numerem: 0708 277197 (koszt połączenia 1,29 PLN/min z VAT).
Skutki odstąpienia
W przypadku skutecznego odstąpienia od umowy, zostają zwrócone otrzymane przez obie strony świadczenia i ewentualne pożytki (np. odsetki). W wypadku, gdy nie jest możliwe zwrócenie części lub całości otrzymanych świadczeń, lub zwrócenie jest możliwe jedynie w pogorszonym stanie, Użytkownik jest zobowiązany do uiszczenia świadczenia zastępczego. Może to prowadzić do obowiązku uiszczenia przez Użytkownika zobowiązań pieniężnych wynikających z umowy, za okres do odstąpienia. Zobowiązanie pieniężne musi zostać uiszczone w przeciągu 14 dni od dnia wysłania oświadczenia o odstąpieniu przez Użytkownika i od dnia otrzymania oświadczenia o odstąpieniu przez eDarling.
Uwagi specjalne
Prawo do odstąpienia od umowy wygasa przed upływem terminu, jeżeli przed skorzystaniem z prawa odstąpienia zapisy umowy zostaną w całości zrealizowane za wyraźną zgodą obu stron.
Koniec pouczenia o prawie do odstąpienia od umowy.
Jeśli chcesz wysłać do nas wiadomość, nie odpowiadaj bezpośrednio na ten e-mail, lecz skorzystaj z formularza kontaktowego.
Czy ktoś wie jak powinno wyglądać to wypowiedzenie, czego nie pominąć by później nie mieli przypadkiem powodów by się przyczepić i nie zwrócić pieniędzy ?