K
kozamati1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Mam 17 lat a właściwie 18 bede miał w listopadzie, w lutym ubiegłego roku moja była juz teraz partnerka urodziła nam córkę. Zajmowałem się nią dorabiałem po szkole gdzie się tylko dało aby pomóc na nią łożyć. Rodzice mojej dziewczyny przejęli prawa do małej i zostali rodziną zastępczą. Z tego co wiem miało to wyglądać tak, że będą oni jej rodzicami do czasu ukonczenia naszej edukacji i do czasu az bedziemy w stanie sami małą utrzymac. Jak nasza córka miała 5 miesięcy rozstalem sie z moja dziewczyna i z racji odległosci do jej miejsca zammieszkania, braku dojazdu, i kontaktów między nią i jej rodzicami nie byłem w stanie widywac małej. Minął ponad rok i matka mojej córki ma juz 18 lat. Dostałem dzisiaj wezwanie do sądu o pozbawienie i ustalenie ojcostwa, pozostanie małej przy nazwisku matki i alimenty w wysokości 500zł kosztorys (ile kosztuje utrzymanie dziecka, który według mnie jest banalny). I teraz chciałem zapytać Jakie mam warianty o co moge sie starać czego mogę sie zrzec i czy alimenty wchodza w gre skoro nadal się uczę nie mam praktycznie zadnych dochodow, a wychowujemnie samotna matka która utrzymuje nas praktycznie z zasiłku rodzinnego.