C
consi
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Czy coś już wiadomo na temat wyników Komisji nr 1 w Poznaniu ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
rdzawy napisał:pośrednio wynika to z Rozporządzenia Ministra Sprawiedliwości w sprawie zespołu do przygotowania zestawu pytań testowych oraz zadań na egzamin radcowski oraz wykazu tytułów aktów prawnych.
Par 5 ust 4 wskazuje, że 4.*po sporządzeniu zadań na egzamin radcowski zespół sporządza opis istotnych zagadnień. I to są owe sławetne wytyczne, których oczywiście egzaminatorzy nie muszą brać pod uwagę![]()
ErwinRommel napisał:Opis istotnych zagadnień to co innego niż klucz odpowiedzi.
rdzawy napisał:bierzesz te robote?![]()
rdzawy napisał:Wiem to Panie Feldmarszałku, zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Zgadzam się również z Twoją poprzednią wypowiedzią
W ustawie o radcach prawnych nie ma nic na temat klucza odpowiedzi, nie ma również nic na temat opisu istotnych zagadnień. Natomiast egzaminatorzy pomimo wszystko biorą go pod uwagę.
consi napisał:Czy coś już wiadomo na temat wyników Komisji nr 1 w Poznaniu ?
KANTapli napisał:Gratulacje - wyniki z 2 i 3 komisji rewelacyjne (pzdr dla osoby z 99/100 z testu) - łącznie to chyba 6/120 osób z negatywnym wynikiem; statystycznie więc osoby z nazwiskami z końca alfabetu do większe ułomki, albo komisja 4 strasznie i nieludzko oceniała- tym większy więc mój sukces w K4
ErwinRommel napisał:Jeżeli biorą pod uwagę, to skarżcie naruszenie prawa materialnego w odwołaniach. W prawie nie ma jednej prawidłowej odpowiedzi, a dobrą jest każda koncepcja, która prowadzi do pozytywnego dla klienta rozstrzygnięcia.
polski_kibol napisał:A druga tura właśnie dostaje uchwały, tzn. ja dostałem![]()
Van_Loosen napisał:Kibol po co te wyzwisko na końcu?
Van_Loosen napisał:Czy Ty jesteś tym samym "polskim kibolem", z którym "wymieniłem kiedyś uprzejmości" na forum dla aplikantów warszawskich?
barto79 napisał:Hej,
rozpatrzyli Ci może pozytywnie odwołanie, w Wawie może?
polski_kibol napisał:Bo pacanem jest dla mnie koleś co ma nick z nazwiskiem niemieckiego nazisty.
Van_Loosen napisał:Cieszy mnie zwrócenie uwagi na fakt, że od grudnia 2010 tj. od daty nowelizacji KPA orzecznictwo, na które powołują się autorzy "wytycznych" jest orzecznictwem contra legem.