Niezdany egzamin radcowski

• Autor wątku Autor wątku zabrzanin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
JohnyKozak napisał:
Ja rozumię to tak: dwie K2 dla całej Polski z wyłączeniem Warszawy, jedna K2 tylko dla Warszawy.

a ja myślę, że dla "poza W-wy" wystarczy jedna K2 (obecna). Tych odwołań będzie pewnie nie więcej niż 200. Z W-wy będzie ok. 500. Dlatego dwie pozostałe K2 będą dla niej.

szamag napisał:
na spotkaniu z Dziekanem było to kilkakrotnie powtórzone. Nowa K2 tylko dla W-wy (być może dwie).

powtórzone ale nie potwierdzone na 100%

szamag napisał:
a ja myślę, że dla "poza W-wy" wystarczy jedna K2 (obecna) - to tylko pogratulować bo ta komisja była ok a inne masakra moze być

ale w sumie wszystko się okaże jak to będzie z tego co widać i MS różnie info daje wiec trudno ostatecznie powiedzieć moze,my sobie gdybać!!!!

co do spotkania z dziekanem - powiedziano "prosze dzwonić do MS poid numer do pani emanueli - udzieli wszystkich info, a dzisiaj pani emanuela wsciekła ze tak OIRP z Wawy postąpiłą wiec nadal nic nie wiadomo.....

Ostatnią edycję dokonał moderator:
biedna_ja napisał:
powtórzone ale nie potwierdzone na 100%

Dziekan mówił, że jedna nowa K2 na pewno, może dwie

Na spotkaniu też to podkreślano (że stara K2 - wiadomo czego się spodziewać, nowa(e) K2 - nie wiadomo)

Proszę używać:

szamag napisał:
Dziekan mówił, że jedna nowa K2 na pewno, może dwie

tak to potwierdzam też słyszałam, ale już nie mówił wg. ,mnie tak pewnie ze tylko dla wawy to mój wniosek ale moze mylny

biedna_ja napisał:
tak to potwierdzam też słyszałam, ale już nie mówił wg. ,mnie tak pewnie ze tylko dla wawy to mój wniosek ale moze mylny

Ja tak zrozumiałam. Powtórzono to też na koniec spotkania, po wyjściu Dziekana.

Johny Kozak - a kiedy wpłynęło Twoje odwołanie do Wawy?

Czy nie jest tak, że w K2 są powołani oddzielnie egzaminatorzy do gospodarczego, oddzielnie do administracji, cywila?
Wtedy nie będzie miało znaczenia kiedy odwołanie wpłyneło do K2, gdyż liczyć się bedzie obciążenie poszczególnych egzaminatorów, a nie komisji w całości.

Ostatnia edycja:
szamag napisał:
Ja tak zrozumiałam. Powtórzono to też na koniec spotkania, po wyjściu Dziekana.

powiem tak

moze z racji większej liczby komisji będzie szybcjiej - to się okaże, bo zanim powołają, zanim wejdą w rytm pracy itd sie zejdzie,

ale napewno będą różne rozstrzygniecia i czy to fajnie wg. mnie nie....

renataxxx napisał:
Johny Kozak - a kiedy wpłynęło Twoje odwołanie do Wawy?

z tego co ja pamietam to jest na liscie ok. 50 miejsca, ale moze sam to potwierdzi

Jestem na liście 47, do K1 złożyłem 3 sierpnia, 5 sierpnia przesłano do K2. Data wpływu do K2 to ok. 10 sierpnia.

JohnyKozak napisał:
Jestem na liście 47, do K1 złożyłem 3 sierpnia, 5 sierpnia przesłano do K2. Data wpływu do K2 to ok. 10 sierpnia.

i wiesz, ze jesteś przydzielony do "starej" Komisji II stopnia??

Masz rację biedna_ja będą różnice w ocenianiu, szybkość nie zawsze przemawia za jakością rozpatrzenia. Ja, w razie negatywnej decyzji z K2, pójdę ze skargą do WSA.

biedna_ja napisał:
i wiesz, ze jesteś przydzielony do "starej" Komisji II stopnia??

Nie mam pojęcie w której jestem Komisji, ale termin rozpatrzenia wskazuje na Komisję z tamtego roku.

JohnyKozak napisał:
Masz rację biedna_ja będą różnice w ocenianiu, szybkość nie zawsze przemawia za jakością rozpatrzenia. Ja, w razie negatywnej decyzji z K2, pójdę ze skargą do WSA.

tak ja też pójdę, ale nie zmienia to faktu ze walczymy na nowo na egzaminie

biedna_ja napisał:
tak ja też pójdę, ale nie zmienia to faktu ze walczymy na nowo na egzaminie

JohnyKozak napisał:
Nie mam pojęcie w której jestem Komisji, ale termin rozpatrzenia wskazuje na Komisję z tamtego roku.

to masz raczej lepiej niż my bo znasz chociaż skład!!!!

Proszę korzystać z:

Nie sądzę, aby egzaminatorzy, np. od admina rozpatrywali odwołanie z cywila lub gospodarczego, i odwrotnie.
Dlatego ważne jest, ile odwołań wpłynęło z poszczególnych przedmiotów. Wydaje mi się, że oni chyba się dzielą tymi odwołaniami w ramach komisji.
Najgorzej mają Ci z nas, co polali admin. i gosp. - z tych przedmiotów będzie najwięcej odwołań.

Krzyszof Józefowicz – SSA
Sylwester Marciniak – NSA
Jolanta Grzegorczyk – SSA
Ryszard Iwankiewicz – SSA
Mariusz Żak – SSA
Bolesław Chylak – r.pr.
Jan Łoziński - r.pr.
Ewa Stompor – Nowicka – r.pr.
Bazyli Zacharczuk – r.pr.

alphaOne napisał:
Krzyszof Józefowicz – SSA
Sylwester Marciniak – NSA
Jolanta Grzegorczyk – SSA
Ryszard Iwankiewicz – SSA
Mariusz Żak – SSA
Bolesław Chylak – r.pr.
Jan Łoziński - r.pr.
Ewa Stompor – Nowicka – r.pr.
Bazyli Zacharczuk – r.pr.

Kto z w/w zajmuje się gospodarczym?

Najgorzej mają Ci z nas, co polali admin. i gosp. - z tych przedmiotów będzie najwięcej odwołań.[/QUOTE]

Wiesz, ale właśnie z admina i gospodarczego najłatwiej utrącić uchwałę - problem dotyczy bowiem wykładni prawa. Jak dla mnie "odwoływacze" z cywila i karnego mają trudniej.

- czy nie potrafi Pan z niego korzystać, czy złośliwie Pan nie korzysta?

to chyba tak nie dziala w K2 ze ktos sie zajmuje gosp. / admin. itd. sprawa trafia do 1 z czlonkow komisji a ten podejmuje decyzje w zasadzie samodzielnie (potem zatwierdza ja cala komisja)

Do alphaOne: ale jak sędzia NSA ma rozpatrzeć odwołanie z cywila, albo karnego. Albo sędzia SSA - odwołanie z admina. Nie sądzę, aby wszyscy rozpatrywali wszystko.
Wydaje mi się, iż jest jakaś specjalizacja.
Jedno jest pewne: jest po dwóch specjalistów z każdej dziedziny, a więc jest szansa na dwa odwołania dziennie.

renataxxx napisał:
Do alphaOne: ale jak sędzia NSA ma rozpatrzeć odwołanie z cywila, albo karnego. Albo sędzia SSA - odwołanie z admina. Nie sądzę, aby wszyscy rozpatrywali wszystko.
Wydaje mi się, iż jest jakaś specjalizacja.
Jedno jest pewne: jest po dwóch specjalistów z każdej dziedziny, a więc jest szansa na dwa odwołania dziennie.

na spotkaniu powiedziano, że każda praca jest oceniana przez dwóch egzaminatorów

szamag napisał:
na spotkaniu powiedziano, że każda praca jest oceniana przez dwóch egzaminatorów

Owszem, każda praca przez dwóch egzaminatorów.
A każde odwołanie przez jednego członka komisji.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót